۷ مهر ۱۳۹۸، ۱۷:۰۷
کد خبرنگار: 942
کد خبر: 83495936
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۵۰ هزار اسلحه حیات وحش گلستان را نشانه گرفته است

گرگان - ایرنا - مدیرکل حفاظت از محیط زیست گلستان گفت که برآوردها حاکیست دست کم ۵۰ هزار اسلحه اعم از دارای مجوز و غیرمجاز در اختیار شکارچیان استان است و این تهدید جدی برای حیات وحش منطقه برخی گونه های جانوری را در معرض انقراض قرار داده است.

به گزارش یکشنبه ایرنا؛ محمدرضا کنعانی در گفتگویی بمناسبت فصل گاوبانگی (نعره مرال ها برای تعیین قلمرو و جفت گیری) اظهار داشت: جمع بندی آمارهای رسمی و غیررسمی حاکیست که ۳۰ هزار اسلحه دارای پروانه شکار و حدود ۲۰ هزار اسلحه غیرمجاز در گلستان وجود دارد و نظارت بر این حجم از سلاح از توان محیط بانان استان خارج است. 

وی با بیان اینکه دیده شده برخی سلاح های جنگی همچون کلاشنیکف نیز در اختیار شکارچیان گلستان است؛ تصریح کرد: اگر چاره اساسی و فوری برای این معضل اندیشه نشود در آینده نه چندان دور برخی گونه های جانوری شمال کشور منقرض خواهند شد.  

وی کمبود اعتبار، گستردگی زیستگاه‌ها و تعداد اندک محیط‌بان در عرصه‌های طبیعی گلستان در مقایسه با میانگین کشوری و جهانی و وجود اسلحه‌ به تعداد زیاد را از جمله عوامل دشواری در حفاظت از محیط زیست و حیات وحش این خطه شمال کشور عنوان کرد.

وی بیان کرد: بر اساس برآوردها هر ۵۰ تا ۶۰ هکتار طبیعت گلستان توسط یک اسلحه مجاز تهدید می شود که اگر سلاح های غیرمجاز را نیز به آن اضافه کنیم میزان آسیب پذیری بالای محیط زیست استان خود را بیشتر نمایان می کند بویژه آنکه مسوولیت نگهداری از هر ۱۸ هزار هکتار عرصه طبیعی منطقه فقط بر عهده یک محیط بان است.

مدیرکل محیط زیست گلستان بی بهره بودن محیط بانان گلستان از بی سیم را یادآور شد و افزود: اکنون در آستانه سالروز شهادت محیط بانان باشقره هستیم و اگر آن مامور فقید از بی سیم برای ارتباط با همکارانش برخوردار بود، شرایط بگونه دیگری رقم می خورد.

کنعانی اظهار داشت: اداره محیط زیست گلستان در حالی از کمبود نیرو رنج می برد که تقریبا دو سوم پست های سازمانی محیط بانی استان خالی است و در اینچنین شرایط سختی همراهی گروه های مردمی، رسانه ها، سمن ها، افزایش آموزش و آگاهی مجاوران عرصه های جنگلی می تواند مشکلات را تا حد زیادی کاهش دهد.

وی با یادآوری آغاز فصل جفت گیری مرال در گلستان گفت: نعره این حیوان که در زبان روستاییان به "گاو وحشی" مشهور است برای تعیین قلمرو و تصاحب ماده ها از نیمه شهریور تا نیمه مهرماه ادامه دارد بطوریکه جنس نر با سر دادن فریاد که به "گاو بانگی" معروف شده؛ ماده ها را به سوی خود می کشاند.

وی گفت: مرال یا گاو وحشی معمولا در طول دوران حیات خود یک بار زاد و ولد می کند و به همین دلیل امن بودن محیط زندگی حیوان برای آسیب ندیدن و بقای آن از اهمیت زیادی برخوردار است که محیط بانان با توزیع در جنگل ها و اقامت شبانه روزی تلاش دارند شرایط را مدیریت و صیانت کنند.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست گلستان بیان کرد: شکارچیان با تقلید صدای مرال؛ آنها را به سوی خود کشانده و چون در مواردی از اسلحه های جدید با برخورداری از تکنولوژی های کاهنده صدا استفاده می شود امکان رهگیری برای محیط بانان وجود ندارد که این موضوع آسیب پذیری حیات وحش را بیشتر کرده است.

کنعانی بیان کرد: برآورد می شود در مجموع حدود ۵۰۰ مرال در طبیعت گلستان باشند که این تعداد کم اهمیت حفاظت از آنها را بیش از پیش کرده است.

وی تصریح کرد: به ازای هر ۳۲۰ اسلحه و شکارچی یک محیط بان در گلستان وجود دارد و انتظار داریم دستگاههای ذیربط بویژه سازمان مدیریت و برنامه ریزی نسبت به تغییر شرایط امعان نظر لازم را داشته باشند. 

استان گلستان با اقلیم متنوع و مساحتی بالغ بر ۲۰ هزار کیلومتر مربع و ۱.۹ میلیون نفر جمعیت؛ همزمان ساحل دریا، جنگل، کوهستان، دشت و کویر را با هم دارد و به همین دلیل از تنوع گیاهی و جانوری برخوردار است. 
 

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha