اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی نیازمند طرح‌های دانش‌بنیان است

اهواز - ایرنا - قائم مقام رییس بنیاد ملی نخبگان اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را نیازمند طرح‌های دانش‌بنیان عنوان کرد و گفت: تربیت نیروی متخصص لازمه اقتصاد دانش بنیان است.

به گزارش ایرنا محمود سعادت فومنی سه شنبه شب در نشست توجیهی نحوه حمایت بنیاد ملی نخبگان از هسته های دانشجویی مساله محور (طرح شهید احمدی روشن) در سرسرای دانشگاه شهید چمران اهواز اظهار داشت :مجموعه بنیاد ملی نخبگان از سال ۱۳۸۵ فعالیت خود را آغاز کرد و رهبر معظم انقلاب نیز وجود چنین سازمانی را بارها متذکر شده بودند و این اهمیت نخبگان در کشور را نشان می دهد .

وی افزود: همچنین اساس نامه بنیاد ملی نخبگان از سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۱ در زمینه راهبری امور نخبگان در کشور تهیه و در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد.

قائم مقام رییس بنیاد ملی نخبگان گفت: از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ تمام تلاش بنیاد ملی نخبگان در راستای اجرای سیاست هایی که در اساسنامه موجود بود، طراحی و اجرا شد و در اجرای برخی طرح ها نیز ضعف هایی وجود داشت که طرح شهید احمدی روشن در راستای اصلاح این ضعف ها است.

وی تصریح کرد : در جامعه کنونی افرادی به عنوان استعداد های برتر وجود دارند که در حوزه های مختلف نسبت به سایر افراد قابلیت‌های بیشتری دارند و تقسیم بندی این استعداد ها نیز انواع مختلفی دارد.

سعادت فومنی گفت: در بین این استعدادهای برتر افرادی وجود دارند که می‌توانند ظرفیت‌های بالقوه را نسبت به سایران سریعتر عملیاتی کرده و اثرگذاری بیشتری داشته باشند.

وی بیان کرد : علاوه بر این استعدادها ، گروهی دیگر در جامعه نظیر متخصصان وجود دارند که هر یک از آنها نیز در حوزه‌های خاصی تلاش و کوشش بیشتری داشته و می توانند مبنای عمل و پایه قرار گیرند.

قائم مقام رییس بنیاد ملی نخبگان افزود: گروهی از استعدادهای برتر به دلیل عدم امکانات و دسترسی نداشتن به تجهیزات مناسب ، حوزه استعداد آنها درست شناخته نشده و به همین جهت در جای دیگری تحصیلات خود را ادامه می دهند .

وی گفت: همچنین در بخش دیگری از جامعه افرادی وجود دارند که شاید در حوزه ای که متخصص شده اند، استعداد ویژه ای نداشتند اما با تلاش و استفاده از امکانات و کمک جامعه پله های ترقی را یکی پس از دیگری پشت سر گذاشته و اکنون آنها را به عنوان متخصص پذیرفته ایم.

سعادت فومنی گفت: گروه دیگر در جامعه وجود دارند که می‌توان آن‌ها را اثرگذار نامید؛  این افراد با اقدامات و فعالیت های خود و بعضا با ساخت فیلم و سریال تاثیر گذاری بیشتری در راستای اهداف ملی در جامعه دارند .

قائم مقام رییس بنیاد ملی نخبگان گفت: در گروه اول افراد متخصصی بودند که با توجه به استعداد و توانمندی های خود فعالیت هایی انجام دادند که بر روی جامعه تاثیرگذار بوده و در گروه دوم نیز افرادی وجود داشتند که تخصص لازم را نداشتند اما با آموزش هایی که به آنها ارائه شد ، توانستند پله های ترقی را طی کرده و در جامعه تاثیر گذار باشند.

وی افزود: همچنین گروه هایی از جامعه هستند که نه استعداد دارند و نه توانایی و هر زمانی که قدمی بر می دارند، مشکلات زیادی برای جامعه ما ایجاد می کنند.

سعادت فومنی تاکید کرد : بنیاد ملی نخبگان همواره تلاش داشته  به دنبال حمایت از گروهی باشد که حوزه استعداد ، آموزش، مهارت آموزی ، توانمند شدن و اثرگذاری آن ها همگی در یک مسیر قرار گرفته است .

وی تصریح کرد : هر چقدر بتوانیم این گروه را حمایت و توسعه دهیم، می توانیم جامعه پویا تری داشته باشیم ؛ این افراد می توانند در راستای اهداف ملی گام های موثری برای کشور بردارند و همین امر مسئولیت های ما را نسبت به تقویت این افراد سنگین تر می کند.

قائم مقام رییس بنیاد ملی نخبگان گفت: مسیری را که این گروه برای این که استعداد آنها به تخصص و تخصص آنها به اثرگذاری تبدیل شود ، طی می‌کنند ، مسیر نخبگی نامگذاری کرده ایم؛ بنیاد ملی نخبگان تمام تلاشش بر این است تا این مسیر را اولویت کار خود قرار داده و از نخبگان حمایت کند.

وی گفت: شناسایی استعدادهای برتر از میان دانشجویان یکی از رسالت‌ ها و اهداف اصلی بنیاد ملی نخبگان تعریف شده چرا که شرایطی در آموزش و پرورش وجود دارد که شاید نمی تواند تا این اندازه به صورت دقیق این استعدادها را شکوفا کند.

سعادت فومنی گفت: شناسایی استعدادهای برتر کار دشواری است چرا که تنها شناسایی ملاک نیست بلکه قانع کردن والدین این افراد مستعد برای طی کردن یک مسیر طولانی و تخصصی، خود نیازمند برنامه ریزی و مدیریت صحیح است. هرچه بتوانیم شخصیت این افراد را در جامعه رشد دهیم ، مسیر پیشرفت را برای آنها هموارتر کرده ایم.

قائم مقام رییس بنیاد ملی نخبگان یادآور شد: نقطه هدف طرح شهید احمدی روشن، دانشجویان بوده و ساختار آن بر این اساس تعریف شده است؛ اکنون به غیر از معاونت توسعه مدیریت و منابع که وظیفه پشتیبانی را بر عهده دارد ، معاونت شناسایی نیروهای مستعد، معاونت آینده سازان با مسئولیت توانمندسازی و معاونت سرآمدان نخبگان برای حمایت سرآمدان و تکریم و الگو سازی نخبگان در بنیاد ملی نخبگان طراحی شده است.

وی اظهار داشت : طرح های مختلفی در بنیاد ملی نخبگان توسط این معاونت ها اجرا می شود که یکی از این طرح ها طرح شهید احمدی روشن است که برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است تا بتوانیم ۵۰ درصد مخاطبان خود را در حوزه دانشجویی جذب کرده و توانمندی های لازم را در آنها ایجاد کنیم.

سعادت فومنی گفت: رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۹۱ در فرمایشات خود بر تشکیل هسته های نخبگانی تاکید داشتند و همین امر باعث شد اجرای چنین طرح هایی را به صورت جدی از سال ۱۳۹۵ در دستور کار قرار دهیم .

وی گفت: طرح شهید احمدی روشن تاکنون در سه مرحله اجرا شده و تیم های تخصصی در این رابطه تشکیل شده است؛ در سال جاری چهارمین مرحله از این طرح را آغاز کرده ایم.

قائم مقام رییس بنیاد ملی نخبگان گفت: تمامی نقاط ضعف شناسایی و اصلاح شده و بی شک در چهارمین مرحله از این طرح با حداقل ضعف ها مواجه خواهیم بود.

وی افزود: اکنون برای رسیدن به اقتصاد دانش بنیان نیازمند تشکیل هسته نخبگانی و علمی هستیم و در تلاشیم تا با شناسایی و تربیت نیروهای مستعد این هسته های نخبگانی را شکل دهیم .

سعادت فومنی گفت: اولین هدف ما آموزش و توانمندسازی دانشجویان مستعد است اما بجای تخته ، کلاس و معلم، آموزش های مساله محور را در دستور کار قرار داده ایم.

وی گفت: یکی از ابزارهای شناسایی دانشجویان مستعد معدل ، رتبه کنکور و مقاله است که شاید به تنهایی ملاک خوبی برای شناسایی استعدادها نباشد؛ شاید بسیاری از موسسات مشکل دار که در جامعه رشد پیدا کرده اند مقصر بخشی از این مشکلات ما باشیم اما از طرفی دیگر نیز تاکنون راه حل های جایگزینی نتوانسته ایم تعریف کنیم .  

قائم مقام رییس بنیاد ملی نخبگان گفت: طرح شهید احمدی روشن می تواند گره بسیاری از مشکلات جامعه را باز کند و دیگر ملاک برای شناسایی استعدادهای برتر تنها اعداد و ارقام نباشد .

۹۵۹۴/۶۰۶۸

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha