«حسین ذوالفقاری» روز چهارشنبه در نشست خبری که به منظور تشریح نتایج سفر وزیر کشور به عراق و توافقات به عمل آمده با مقامات این کشور به منظور برگزاری مراسم اربعین، برگزار شد، اظهارداشت: موضوع مهمی که همه باید مراقب آن باشیم وجود فضاسازی های منفی است که عده ای می خواهند به آن دامن بزنند و بین مردم ایران و عراق را حتی با موضوعات کوچک شکرآب کنند.
معاون امنیتی و انتظامی وزرات کشور ادامه داد: روز گذشته رسانهها اعلام کردند که دو تن از کارکنان کنسولگری عراق در مشهد مورد ضرب و شتم قرار گرفته و به همین دلیل کنسولگری این کشور در مشهد تعطیل شده است. اصل این قضیه صحت ندارد و تعطیلی موقت و غیر موقتی در کار نیست.
وی گفت: ما دیروز با وزارت خارجه و استانداری صحبت کردیم و مشخص شد دستگیری در یک شرایطی بوده که ترکیبی از افراد ایرانی و عراقی حاضر بودند و به محض اینکه متوجه شدند افراد دستگیر شده از کنسولگری هستند، آزاد شدند. نیروی انتظامی در مشهد سرکنسول را دعوت و توجیه می کند و گزارش واقعه را هم به وزارت خارجه عراق ارسال میکنیم تا در جریان مسائل قرار گیرند.
معاون وزیر کشور با تشریح اقدامات انجام شده در ستاد مرکزی اربعین برای برگزاری هرچه باشکوهتر این مراسم گفت:همانطور که رهبری فرمودند اربعین یک موضوع انسانی است و باید از آن بهره برداری معنوی کنیم. نزدیکی مردم از هر دین و مذهب و نزدیکی مردم ایران و عراق در این مراسم از موضوعات بسیار مهم است.
وی افزود: اگر در موضوعات مختلف مانند بیمه و غیره سوال و ابهامی وجود دارد بهتر است ابتدا در فضای مجازی مطرح نشود تا ذهن مردم دچار انحراف نشود. همه باید تلاش کنیم با کمترین مشکلات زائران اعزام شوند.
ذوالفقاری اظهار داشت: با بودجه اختصاص داده شده بخشی از مشکلاتی که سال گذشته وجود داشت کاهش پیدا کرده است و امیدواریم این زیرساختها روند سفر زیارتی زائران اربعین حسینی را تسهیل کند.
وی افزود: اعضای ستاد مرکزی اربعین باید با یکدیگر در موضوعات محوری هماهنگتر و هم مفهوم تر شوند؛ نیاز است که حوزه حج و زیارت، وزارت بهداشت و درمان و هلال احمر جلسه اختصاصی برگزار کنند و هماهنگی بیشتری در حوزه های مختلف این سه بخش ایجاد شود.
معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور با تاکید بر اینکه تصمیمات ستاد اربعین بر مبنای منافع عمومی است، درباره موضوع کاپوتاژ (اخذ پروانه خروج) خودروها و اتوبوس ها در ایام اربعین گفت: در سال گذشته بیش از ۲ هزار اتوبوس کاپوتاژ شده و وارد مرز مهران شدند. به دلیل عدم هماهنگی ها مشکل پیدا کردند و بخش عمدهای از ناوگان اتوبوسرانی ما در داخل خاک عراق زمینگیر شد. به همین دلیل امسال تصمیم گرفته شد چهارصد دستگاه اتوبوس در کل کشور در ایام اربعین برای افراد خاص مانند معلولان و جانبازان و خبرنگاران کاپوتاژ شود.
ذوالفقاری گفت: ۱۲ هزار اتوبوس های بین شهری کشور در ایام اربعین هم باید به استانها و شهرستان ها داخل کشور سرویس ارائه میدهند و هم زائران را حمل و نقل کنند. برای این مشکل دولت سه تدبیر در نظر گرفت ابتدا تعداد کاپوتاژها را کاهش داد. در مرحله دوم مردم را به استفاده از خودروهای خود تشویق کرد و دیگر آنکه از اتوبوس های موجود در کشور، ۹ هزار دستگاه را برای حمل و نقل زائران اختصاص دادیم.
وی ادامه داد: ۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه از خودروهای شهرداری در سراسر کشور که قابلیت حرکت در جاده ها را دارند برای مرزهای ایران و خاک عراق در نظر گرفته شده است. ۲۵۰ خودرو هم سپاه هرساله در داخل خاک عراق برای انتقال زائران از مرز مهران وارد می کند. تلاش می کنیم از دیگر نیروهای مسلح هم برای تقویت مرز مهران هم کمک بگیریم.
رئیس ستاد مرکزی اربعین خاطر نشان کرد: یکی از دلایلی که ما بر ثبت نام در سامانه سماح اصرار می کنیم این است که آمار زائران برای ناوگان حمل و نقل را بدانیم، باید عدد و آمار داشته باشیم تا بتوانیم مدیریت بهتر انجام دهیم. با ثبت نام در این سامانه گمشدگان و بیمه شدگان تعیین تکلیف خواهند شد.
ذوالفقاری با اشاره به اینکه نرم افزاری برای این منظور آماده شده است، گفت: این نرم افزار میتواند در اختیار زائران قرار گیرد تا از وضعیت مرزها، داخل خاک عراق، موکب ها و غیره آگاه شوند تا این نرم افزار زائر را از منزل تا برگشت کمک کند.
معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور ادامه داد: ما بر مدیریت مراسم تاکید داریم ولی هر کس در داخل نظر جداگانهای میدهد؛ یک نفر میگوید برای سفر اربعین ثبت نام در سامانه سماح لازم است اما یکی دیگر میگوید نه لازم نیست بنابراین ما باید این موضوع را برای مردم تبیین کنیم تا مردم اقناع شوند که نتیجه ثبت نام برای خود زائر مفید است.
وی ادامه داد: کاپوتاژ های خودروهای سواری به دلیل مشکلات موجود و ازدحام از شانزدهم مهر تا پایان این ماه انجام نخواهد شد. اما کمیته حمل و نقل درباره "ون "ها بررسیهای لازم را انجام دهد که در صورت امکان بتوانیم تعدادی از ون ها را که به مرز ها برای زیارت سفر می کنند در یک یا دو مرز مشخص هماهنگ کنیم که معطل نشوند.
ذوالفقاری درباره تردد با برگه اربعین هم توضیح داد: در این سفر با طرف عراقی هماهنگ شد که کسانی فرصت صدور گذرنامه برای آن ها وجود نداشت بتوانند با برگه اربعین تردد کنند. اما این موضوع باید کامل تبیین شود این موضوع به معنای این نیست که کسی برای گرفتن گذرنامه ثبت نام نکند.
ذوالفقاری ادامه داد: کسانی که گذرنامه آنها فاقد اعتبار مدت مورد نیاز است باید برای دریافت گذرنامه ثبت نام کنند اما چون حجم صدور گذرنامه در این برهه بالاست، ممکن است برای صدور، فرصت لازم وجود نداشته باشد، به همین دلیل در کارگروه گذرنامه به پلیس برای صدور برگه تردد مجوز داده شد و هم با طرف عراقی هماهنگ شد تا اگر فرصت صدور گذرنامه فراهم نشد برگه تردد گرفته شود.
وی ادامه داد: به طور مثال من باید به عنوان زائر اربعین همه مراحل صدور گذرنامه را طی کنم اما اگر نیروی انتظامی فرصت صدور گذرنامه نداشت فعلا برگ تردد اربعین را استفاده کنم تا به سفر اربعین برسم ولی در برگشت گذرنامه صادر خواهد شد و در زمان مناسب در منزل برای افراد ارسال خواهد شد. بنابراین اینگونه نیست که بگوییم گذرنامه لازم نیست و برویم آنجا یک گذرنامه بگیریم بلکه باید برای گذرنامه ثبت نام کنند اگر نرسیدند و فرصت نشد کارت تردد برای آنها تهیه میشود.
ذوالفقاری اضافه کرد: در موضوع مرزبانی ما به طرف عراقی اعلام کردیم که هماهنگی در مرزها از طرف ایران توسط مرزبانان صورت میگیرد و هر مشکلی چه در حوزه گمرکات، چه در حوزه تردد و چه در حوزه مرزبانی پایانهها و بسته و باز شدن مرزها از طرف جمهوری اسلامی ایران مرزبانی مسئول هماهنگی است؛ به طرف عراقی هم اعلام کردیم که بهتر است مرزبان خود را مسئول کند و در عین حال هر کسی از سوی آنها مسئول باشد برای ما تفاوتی ندارد؛ از طرف ما مرزبانان در مرزهای چهارگانه مسئول همه هماهنگیها با طرف مقابل هستند. رئیس ستاد مرکزی اربعین با تاکید بر اینکه موضوع بیمه یکی از ضرورت هاست؛ گفت: بیمه خدمتی است که به خود زائران انجام می شود؛ از نظر درمان و بستری شدن، درمان سرپایی، مشکلاتی مانند تصادف یا اتفاقات امنیتی یا فوت عادی برای خود زائران مفید است. بیمه باید لیستی از خدمات را ارائه دهد و من از سازمان حج و زیارت می خواهم متن کامل قرارداد بیمه را در رسانهها منتشر کند و تا مردم در جریان قرار بگیرند.
ذوالفقاری با بیان اینکه تلاش کردیم حداکثر خدمات از طرف بیمه گر با حداقل دریافت حق بیمه اتفاق بیفتد، گفت: نسبت به بقیه ایام سال در مجموع ۱۲ هزار تومان برای هر نفر از حق بیمه کاهش دادیم. بیمه هایی در این فرآیند شرکت می کنند باید توان خدماتدهی را داشته باشند و اگر شرکتی ادعا کند که می تواند خدمات ارائه دهد ما ظرفیت آن را در یک کمیته مشترک بررسی میکنیم و همه منافع زائران در این موضوع در نظر گرفته می شود.
معاون امنیتی و انتظامی وزرات کشور با تاکید بر لزوم نظارت بر نرخ حمل و نقل اظهار داشت: سازمان پایانهها روی نرخها نظارت جدی انجام دهند؛ این که نرخی اعلام شود و مردم در صحنه نرخ دیگری را مشاهده کنند درست نیست و یک سیستم نظارتی جدی باید ایجاد شود که تخلفی روی ندهد و مردم بدانند که اگر از مقدار مبلغ اعلام شده در سازمان پایانه ها بیشتر درخواست و دریافت شد می توانند به مراکز اعلام شده و تعزیرات شکایت کنند.
وی ادامه داد: استانهای معین باید سریعتر اعلام شوند تا کمیته اسکان تغذیه کار خود را شروع کنند، خدماتدهی از هفته آینده وارد مرحله شروع مراسم اربعین میشود. اگر استانی تاکنون حضور پیدا نکرده در نقطه مرزی با استاندار مربوطه صحبت می شود تا سریع تر وارد عملیات شوند.
معاون وزیر کشور درباره مکان مناسب برای افراد غیر مجاز هم توضیح داد:حتماً استانداران مکان مناسبی را در نظر بگیرند حتما هم لازم نیست که اردوگاه باشد، این افراد غیرمجاز را در آنجا نگه داری شوند تا زمینه انتقال آنها فراهم شود. مجوز ایست و بازرسی های موقت که نیروی انتظامی باید به استانداران اعلام شود تا در شورای تامین مطرح کنند و دادستان همکاری لازم انجام دهند تا این نیرو کنترل های خود را در مسیر انجام دهد.
مجوز فعالیت رادیو اربعین به زبان عربی دریافت شد
وی افزود: مجوز فعالیت رادیو اربعین به زبان عربی هم گرفته شده است که فعال میشود.
نظر شما