حمید رضا عبدوس روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا، ابراز داشت: بارندگی خوب امسال موجب تراکم چشمگیر گیاهان علفی، یکساله و چندساله در این شهرستان و افزایش میزان خطر آتشسوزی شده ، شکارچیان متخلف و چوپانان با سهل انگاری و فقدان توجه در خاموش کردن آتش برافروخته عاملان اصلی آتش سوزی در عرصههای جنگلی و مرتعی هستند.
وی ادامه داد: چند روز گذشته پنج هزار مترمربع جنگلهای ارس واقع در بالادست روستای چاشم دچار آتش سوزی شد که با تلاش و سرعت عمل جنگلبانان آتش مهار شد.
وی اظهار داشت: آتشسوزی در ارتفاعات نشان از حضور شکارچیان است، چرا که افراد عادی و طبیعت گرد به دلیل سختعبور بودن مسیر در چنین ارتفاعی اتراق نمیکنند.
عبدوس تصریح کرد: شکارچیان برای شکار شب را در ارتفاعات سپری میکنند تا صبح هنگام شکار کنند و در طول شب به دلیل سردی هوا آتش روشن میکنند که این سهل انگاری آنها موجب سرایت آتش سوزی به مناطق دیگر می شود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مهدیشهر خاطرنشان کرد: براساس ماده ۴۷ قانون حفاظت و بهرهبرداری از مراتع و جنگلها، کشاورزانی که اراضی آنها در مجاورت مرتع قرار دارد اجازه آتش افروزی بدون هماهنگی با ماموران منابع طبیعی ندارند و در صورت بروز آتش سوزی در مراتع در اثر سهل انگاری کشاورزان، با آنها برخورد قضایی میشود.
وسعت عرصههای منابع طبیعی شهرستان مهدیشهر ۳۹۵ هزار هکتار است که از این وسعت ۸۰ هزار هکتار در وضعیت بحرانی به لحاظ خطر آتش سوزی قرار دارد و برای کنترل این وسعت از عرصههای منابع طبیعی تنها یک پایگاه مهار آتش در این شهرستان وجود دارد.
۷۳۴۲/۶۱۰۳