فایننشال ریویو با انتشار گزارشی در تارنمای خود در این زمینه؛ از روزنامه استرالیاین، دیلی تلگراف، فایننشال ریویو، سیدنی مورنینگ هرالد و هرالد سان به عنوان روزنامه هایی نام برد که روز دوشنبه صفحات نخست خود را در اعتراض به مداخلات دولت اسکات موریسون نخست وزیر استرالیا برای ایجاد محدودیت های مختلف علیه آزادی های رسانه ای سیاهرنگ منتشر کردند.
این روزنامه های پرتیراژ استرالیا هدف خود را اعتراض به مداخلات کانبرا و پنهان کاری بیش از حد دولت پس از حمله پلیس به روزنامه نگاران و اعمال قوانین جدیدی که اطلاع رسانی و آگاهی بخشی رسانه ای را محدود کرده، اعلام کردند.
این اقدام بی سابقه بخشی از کمپین "حق شما برای دانستن" است که به رهبری بزرگترین گروه های رسانه ای استرالیا علیه ۱۸ سال تشدید مقررات فعالیت های رسانه ای در پی حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ با هدف تحکیم آزادی مطبوعات درحال اجراست.
به نوشته فایننشال تایمز این حرکت هماهنگ در استرالیا شاهدی مبنی بر فرسایش آزادی های رسانه ای حتی در برخی از دموکراسی های لیبرال غربی است.
براساس گزارش سازمان رسانه ای جهانی "خانه آزادی"، حملات عمومی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا به مطبوعات در سالهای اخیر بیشترین نگرانی را در توسعه فعالیت های رسانه ای ایجاد کرده است.
"کمپبل راید" مدیر شرکت چند گروه خبریاسترالیا در این زمینه گفت : در کشور ما فرهنگ خزنده ای در مورد پنهان کردن وجود داشته است. این کمپین رسانه ای در استرالیا تعداد زیادی از پرونده های دادگاهها را که با هدف سرکوب رسانه ها و تحکیم قوانینی رازداری که مورد سوء استفاده بخش دولتی ناشی از ضعف قوانین آزادی اطلاعات بوده، مورد پیگیری قرار داده است.
فایننشال تایمز نوشت : روزنامه های روز دوشنبه استرالیا خواستار حمایت عمومی از این کمپین شدند.
طبق این گزارش، این کمپین پس از ماه ژوئن سال جاری میلادی هنگامی که پلیس به منزل دو فعال رسانه ای شبکه ای بی سی، و دفتر این شبکه با طرح موضوع تحقیقات در مورد امنیت ملی یورش برد، فعالیت خود را آغاز کرد. این روزنامه نگاران در گزارشی رسانه ای اقدام به انتشاراسنادی در مورد قتل های غیرقانونی نیروهای نظامی استرالیا در افغانستان کرده بودند که دولت انتشار این اسناد را برخلاف امنیت استرالیا ارزیابی کرد و دستور بازداشت این خبرنگاران صادر شد.
"پیتر فرای" استاد روزنامه نگاری دانشگاه فناوری سیدنی دراین زمینه گفت که رسانه های استرالیا پس از یازدهم سپتامبر نسبت به فرسایش افزایشی آزادی رسانه ها ناشی از قوانین جدید امنیتی، تحت فشار زیادی قرار داشته اند.
وی گفت: ظهور سیاستمداران پوپولیستی مانند دونالد ترامپ در آمریکا و رودریگو دوترته در فیلیپین که از سانسور حمایت کرده یا منکر فعالیت های رسانه ای هستند، آگاهی دفاع از حقوق روزنامه نگاران برای انجام فعالیت هایشان را ضروری کرده است.
نظر شما