پیونگ یانگ نسبت به حل اختلافات با واشنگتن ابراز امیدواری کرد

تهران - ایرنا - مشاور وزیر خارجه کره شمالی در بیانیه ای با اعلام این که روابط «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی با «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا همچنان «ویژه» است نسبت به این که واشنگتن تا پایان سال «تصمیم عاقلانه ای» در حل اختلافات دوجانبه اتخاذ کند ابراز امیدواری کرد.

به گزارش خبرگزاری ژاپنی "کیودو"، «کیم کای گوان» (Kim Kye Gwan) مشاور وزیر خارجه کره شمالی در بیانیه ای که روز پنجشنبه از سوی آژانس خبری مرکزی کره شمالی منتشر شد تاکید کرد: مساله این است که برخلاف داوری سیاسی و قصد رئیس جمهوری آمریکا، محافل سیاسی واشنگتن و سیاست گذاران جمهوری دمکراتیک خلق کره(DPRK) در دولت ایالات متحده آمریکا بی هیچ دلیلی گرفتار ذهنیت جنگ سرد و پیش ‌داوری ایدئولوژیک علیه این جمهوری هستند. ما می خواهیم ببینیم که ایالات متحده آمریکا تا پایان سال چقدر عاقلانه برخورد خواهد کرد.

مشاور وزیر امور خارجه شمالی گفت: روابط کیم جونگ اون رهبر کره شمالی و دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا  «ویژه» است. کیودو نوشت: این اظهارات نشان می دهد که پیونگ یانگ همچنان مشتاق حفظ ارتباط با واشنگتن است.

وی افزود: من صمیمانه امیدوارم که یک نیروی محرکه برای غلبه بر همه موانع بین جمهوری دمکراتیک خلق کره و ایالات متحده و پیشبرد روابط دو جانبه در مسیری بهتر بر اساس روابط نزدیک فراهم شود.

کیودو می نویسد: کیم در اظهارات خود در مجلس شورای ملی در ماه آوریل ، از آمریکا خواست تا مواضع سیاسی اش در مورد مذاکرات هسته ای را تا پایان سال جاری تغییر دهد و از واشنگتن برای آنچه که آن را مطالبات یک طرفه می خواند انتقاد کرد.

در نخستین اجلاس رهبران کره شمالی و آمریکا در ژوئن 2018 در سنگاپور ، ترامپ قول داد در ازای خلع سلاح هسته ای "کامل" شبه جزیره کره، ضمانت های امنیتی را به پیونگ یانگ ارائه کند. با این وجود کره شمالی ادعا کرده است که با وجود گام های مشخص پیونگ یانگ برای خلع سلاح هسته ای ، واشنگتن توافق نامه را عملی نکرده است. در ماه های اخیر ، کره شمالی به آزمایش فناوری تسلیحاتی خود ادامه داده است.

کیودو افزود: ایالات متحده و کره شمالی پس از پایان جنگ کره در سال های 1950 تا 1953 که به آتش بس منجر شد، به لحاظ فنی همچنان در وضعیت جنگ قرار دارند. این دو کشور روابط دیپلماتیک ندارند.

رئیس جمهوری آمریکا، اولین بار پس از شکست مذاکرات نمایندگان هسته ای کشورش و کره شمالی در استکهلم، از رابطه خوب خود با رهبر کره شمالی خبر داد و گفت: اگر من رئیس جمهوری نبودم، آمریکا درگیر جنگی بزرگ با کره شمالی می شد.

مذاکره‌کنندگان هسته ای آمریکا و کره شمالی اوایل این ماه(اکتبر) برای ازسرگیری مذاکرات خلع سلاح هسته ای به استکهلم سفر کردند. نمایندگان ارشد دو کشور با یکدیگر دیدار و درباره جزییات دستور کار و محل برگزاری نشست نمایندگان دو کشور به توافق رسیدند.

نماینده ارشد کره شمالی قبل از شروع مذاکره نمایندگان دو کشور اعلام کرد، پیشنهادهای واشنگتن تکراری است و حاوی ایده جدیدی نیست و نمایندگان ما در مذاکرات شرکت نمی کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha