راز فراز و فرود اعتراضات مردمی در عراق

بغداد – ایرنا – بسیاری از شواهد، قرائن و اظهارات رهبران و کارشناسان سیاسی عراق حاکیست که ایجاد تعمدی انحراف در تظاهرات اخیر این کشور که دور اول آن از اول اکتبر (نهم مهرماه) آغاز شد و در ۲۵ اکتبر (سوم آبان ماه) دور دوم آن متعاقب پایان زیارت اربعین حسینی از سرگرفته شد، توطئه بزرگی برای بی‌ثباتی و در نهایت تجزیه عراق بوده است.

روند تعامل دولت با تظاهرات از شامگاه دیروز شنبه به یکباره تغییر کرد و دولت «عادل عبدالمهدی» تدابیر کم سابقه ای در استان ها و مناطق برگزاری تظاهرات ها از جمله بغداد آغاز کرد که همزمان با تایید و حمایت سریع گروه های برجسته سیاسی شیعه و به طور مشخص دولت قانون (نوری المالکی)، جریان حکمت (سید عمار حکیم) و الفتح (هادی العامری) مواجه شد.

اعمال مقررات منع تردد در برخی استان های جنوب و مرکز عراق با هدف کنترل اوضاع، برچیدن خیمه های تحصن در میدان تحریر بغداد، همزمان بیانیه شدید اللحن فرماندهی ستاد مشترک نیروهای مسلح عراق در برخورد با اغتشاشگران و تخریب کنندگان و تعامل تروریستی با آنها و بالاخره بکارگیری نیروهای سازمان مبارزه با تروریسم برای برخورد با تخریب کنندگان بخشی از این تدابیر پیشگیرانه بوده که اثرات خود را امروز یکشنبه در کاهش محسوس خشونت و آرامش عمومی تظاهرات ها در بغداد نشان داده است.

تجمع اعتراضی امروز یکشنبه در میدان تحریر با روزهای گذشته کاملا متفاوت بوده و یک عده با کلاه های سفید از بین خود تظاهرکنندگان برگزیده شده و بر روند ورود تظاهرکنندگان مسالمت آمیز نظارت می کنند تا اجازه ورود به تخریب گران به داخل تظاهرات را ندهند.

جدا کردن تخریب گران و اغتشاشگران از تظاهرات کنندگان مسالمت جو از جمله اقدام مهم دیگری برای آرامش اوضاع در بغداد بوده که باعث می شود تظاهرکنندگان مسالمت آمیز به تظاهرات آرام خود در روزهای آینده ادامه دهند.

کارشناس برجسته سیاسی و رییس مرکز پژوهش های «الهدف» عراق در گفت وگو اختصاصی با ایرنا در خصوص تدابیر شامگاه دیروز دولت عراق گفت که سرنخ های توطئه بزرگی که آمریکا با کمک برخی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و در راس آنها عربستان سعودی برای هرج و مرج و بی نظمی و در نهایت تجزیه عراق تدارک دیده بود، از شامگاه جمعه (۲۵ اکتبر) آشکار و دیروز شنبه در استان های جنوبی علائم آن پدیدار شد.

«هاشم الکندی» گفت که هدف از ایجاد انحراف در اعتراضات مسالمت آمیز مردمی برای مطالبه حقوق مشروع و قانونی مردم، تحقق توطئه ایجاد آشوب و جنگ داخلی در مناطق شیعه نشین جنوب و مرکز عراق به عنوان خاستگاه تاریخی شیعیان بوده و قرار بود که از دیروز شنبه این خشونت ها به بغداد انتقال داده شود تا دولت و کل نظام سیاسی در عراق سرنگون شود.

وی اضافه کرد که اقدامات و تدابیر پیشگیرانه دولت در روز گذشته و همراهی احزاب برجسته سیاسی شیعه با اقدامات دولت و اعلام حمایت صریح از آن، گوی سبقت را از طراحان منطقه ای و بین المللی هرج و مرج در عراق گرفت و برای همین تظاهرات امروز یکشنبه آرام تر از دو روز گذشته است.

الکندی گفت که نیروهای امنیتی عراق اطلاعات دقیقی به دست آورده اند که آمریکا و سعودی ها تحت پوشش تظاهرات اجتماعی درصدد ایجاد بی ثباتی و براندازی دولت و نظام سیاسی هستند و همین امر باعث شده است که دولت از شامگاه دیشب تدابیر پیشگیرانه خود را اتخاذ کند.

وی با اشاره به اظهارات دیروز شنبه شیخ قیس الخزعلی دبیرکل عصائب اهل الحق و هادی العامری دبیرکل سازمان بدر و رهبر گروه پارلمانی الفتح در تشییع پیکیر شهید تظاهرات استان میسان گفت که این دو رهبر سیاسی وقتی به مسوولیت آمریکا و رژیم صهیونیستی نسبت به خون های ریخته شده در تظاهرات اخیر تصریح کردند، عوامل گرداننده پشت پرده تظاهرات را آشکار کردند.

وی اضافه کرد که نیروهای امنیتی تعدادی از اغتشاشگران و تخریب کنندگان را دستگیر کرده و مشخص شده که برخی وابسته به هیچ جریانی نیستند و تنها با انگیزه تخریب و سرقت دست به اعمال خشونت زده و برخی نیز از طرف آمریکایی ها و سعودی ها به داخل تظاهرات اجتماعی تزریق شده تا دست به تخریب بزنند.

الکندی خاطرنشان ساخت که نگاه آمریکا درباره عراق کاملا واضح است و در گزارش موسوم به «کروکر» (سال ۲۰۱۷ ) نیز آمده و آن اینکه عراق بار دیگر به اشغال آمریکا در آید.

به گفته این کارشناس سیاسی، آمریکا تنها راه رسیدن به این هدف را ایجاد شرایطی همانند تابستان ۲۰۱۴ و هجوم داعش می دانست.

الکندی با اشاره به اینکه بسیاری از تظاهرکنندگان در مطالبات خود، برحق هستند و باید دولت خواسته های آنها را برآورده کند افزود که تظاهرات در عراق کم کم داشت تبدیل به پوششی برای توطئه ای بزرگ علیه کشور می شد.

الکندی تاکید کرد که آمریکایی ها از این فرصت برای انتقال ۱۳ هزار عنصر و سرکرده داعشی و هزاران سربازان آمریکایی از اراضی سوریه به داخل خاک عراق بهره برده اند و تاکنون بخشی از آنها منتقل شده اند.

وی افزود که آمریکایی ها تصور می کردند که احیای مجدد داعش در عراق می تواند نقشه آنها را برای بی نظمی و تجزیه این کشور فراهم کند و تزریق تخریب گران نیز برای فراهم کردن فضا برای بازتولید داعش بوده است.

در عین حال «احمد عبدالساده» از کارشناسان و روزنامه نگاران عراقی معتقد است که طرح توطئه ای که آمریکا و هم پیمانان منطقه ایش برای عراق طراحی کرده اند همچنان طبق برنامه دارد پیش می رود.

وی با اشاره به اینکه انحراف تظاهرات اجتماعی از مسیر خود و کشاندن آن به سمت خشونت و تخریب اولین مراحل اولیه این طرح بوده که تاکنون طبق برنامه اجرا شده است.

به گفته وی، هدایت تظاهرکنندگان به سمت مقرهای الحشد الشعبی با هدف آتش زدن، تخریب و کشتار که نمونه بارز آن قتل فجیع «وسام العلیاوی» فرمانده سابق الحشد الشعبی و رییس دفتر گروه مقاومت اسلامی عصائب اهل الحق در میسان می باشد، طبق برنامه به اجرا در آمده است.

عبدالساده اضافه کرد که حمله به مقرهای الحشد الشعبی به این شیوه خشن اساس توطئه مشترک آمریکا، رژیم صهیونیستی، عربستان و امارات را تشکیل می دهد و هدف آن کشاندن و تحریک الحشد الشعبی به مقابله با تظاهرکنندگان است تا در نهایت منجر به جنگ «شیعه – شیعه» شود.

به گفته وی، وقوع جنگ شیعه – شیعه کشی به معنی آغاز مرحله دوم طرح یعنی ورود داعش به عراق و فعال کردن هسته های خفته آن است تا باعث براندازی نظام سیاسی در این کشور شده و عراق را تحویل آمریکا و همپیمانان منطقه ایش بدهند.

وی ادامه داد که طبق این طرح، داعش متعاقبا دست به شیعه کشی گسترده ای می زند که همین تظاهرکنندگان را هم شامل می شود و آمریکا و سعودی ها و اماراتی ها با برچست رافضی و مزدوران ایران در عراق فضا را برای این شیعه کشی مهیا می کنند، در آن روز دیگر الحشد الشعبی برای حمایت از تظاهرکنندگان وجود نخواهد داشت.

با وجود این تصویر تیره عبدالساده از اوضاع و توضیح او درباره روند توطئه آمریکا و همپیمانان منطقه اش در عراق اما هاشم الکندی با این نظر که طرح آمریکا به سرانجام مطلوب خواهد رسید، مخالف بوده و معتقد است که روند حوادث نشان می دهد که اوضاع در جنوب کاملا تحت کنترل دولت است و کشاندن آشوب ها به بغداد نیز دیروز شنبه و امروز یکشنبه مهار شده است.

الکندی گفت که این سناریو عملا خنثی شده و اینک جریان های سیاسی و دولت آماده پشت سرگذاردن بحران تظاهرات هستند تا طرح اخراج نیروهای آمریکایی در پارلمان به تصویب برسد زیرا به این نتیجه رسیده اند که با وجود نظامیان آمریکا، عراق روی آرامش نمی بیند.

وی در خصوص آینده تظاهرات ها گفت که تظاهرات ها به روند مسالمت آمیز خود ادامه می دهد تا روزی که تظاهرکنندگان به این قناعت برسند که مطالبات آنها از سوی دولت و پارلمان برآورده می شود./ 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha