فرماندار شهرستان سامان گفت: دبیرخانه دائمی "جشنواره شیرهپزان و آئین شکرگزاری برداشت محصول این شهرستان" به مکیزبانی روستای تاریخی گردشگری "یاسه چای" تشکیل و فعال شود.
کمال اکبریان چالشتری روز چهارشنبه در نخستین جشنواره "شیرهپزان و آئین شکرگزاری برداشت محصول شهرستان سامان" به میزبانی روستای تاریخی "یاسه چای" تاکید کرد: این شهرستان دارای ۱۸ هزار هکتار باغ مثمر است که ۷۰۰ هکتار از این باغها به تاکستانهای با کیفیت بالا و بینظیر اختصاص دارد.
وی تصریح کرد: آیین شیرهپزان از صدها سال پیش در شهرستان سامان قدمت داشته و برگزار میشده است.
وی یادآور شد: حضور اهالی روستاها و شهرهای شهرستان سامان در نخستین جشنواره "شیرهپزان و آئین شکرگزاری برداشت محصول باعث استحکام مودت، دوستی و اتحاد بین مردم مناطق مختلف خواهد شد.
فرماندار شهرستان سامان اظهار داشت: مودت، دوستی و اتحاد بین مردم مناطق مختلف در طول سالهای متمادی وجود داشته که هنگام برداشت محصول بیشتر میشده است.
مدیر روابط عمومی و امور فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: این اداره کل بدنبال ثبت ملی "شیرهپزان و آیین شکرگزاری برداشت محصول شهرستان سامان" به عنوان یک اثر در میراث فرهنگی ناملموس استان است.
هادی قاسمی نافچی تاکید کرد: با این اقدام میتوان در افزایش کمی و کیفی برگزاری جشنوارههای بعدی "شیرهپزان و آئین شکرگزاری برداشت محصول شهرستان سامان" اقدام کرد.
دهیار روستای تاریخی "یاسه چای" شهرستان سامان نیز گفت: برگزاری چنین جشنوارهها و آئینهای فرهنگی در معرفی هر چه بیشتر مناطق تاریخی گردشگری چهارمحال و بختیاری به گردشگران داخلی و خارجی مؤثر است.
وحید پیرعلی تصریح کرد: افزایش توانمندی قشرهای مختلف و اهالی روستاها و شهرهای شهرستان سامان و چهارمحال و بختیاری از دیگر دستاوردهای برگزاری این رویدادهای فرهنگی به شمار میرود.
به گزارش ایرنا، شهرستان گردشگری تاریخی سامان یکی از قطبهای اصلی کشور و از مراکز تولید محصولات باغی مانند گردو، بادام، هلو و انگور است.
با توجه به بارشهای سال زراعی جاری و کاهش سرمازدگی ، میزان تولید محصول انگور استان نسبت به سال گذشته ۴۰ درصد افزایش یافت و پیشبینی شده است 65 هزار تن انگور در چهارمحال و بختیاری برداشت شود.
انواع محصول انگور تولیدی استان شامل، عسگری، ریش بابا (لیف گائی)، مهره، سیاه پیازی، انگور قرمز شاهانی، انگور قرمز یاقوتی (پیش رس)، انگور قرمز باریک (تیر تفنگی) و انگور دانه دار (القی) است.
برای تهیه شیره انگور آب انگور شیرین و رسیده را گرفته، صاف کرده و تحت حرارت قرار میدهند تا سه چهارم آب آن تبخیر شود.
سپس بر آن خاک رس میزنند و میگذارند تا جرم آن ته نشین شده و شیرین شود و تا زمانی که به آن خاک نزنند، شیره انگور به خوبی شیرین نمیشود و ناصاف خواهد بود.
شیره انگور سرشار از خواصی است که در فصل پاییز پر مصرف است و دارای قند بالا و بسیار مقوی و مغذی است.
روستای تاریخی و گردشگری "یاسه چای" در ۶۰ کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری واقع دارد.
نظر شما