در این نشست که نهم آبان ۹۸ برگزار شد رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس خطاب به سفیر آلمان در ایران اعلام کرد: توسعه روابط تجاری با آلمان بویژه در حوزه صنعت و پزشکی برای ما بسیار ارزشمند است و آماده بررسی راهکارهای تقویت روابط اقتصادی دو کشور هستیم.
جمال رازقی در این دیدار بیان کرد: فارس استان نخست کشاورزی در ایران است طوری که سالانه ۱۲ میلیون تن محصولات کشاورزی معادل ۱۰ درصد از نیازهای غذایی کشور را تامین می کند.
وی افزود: در بعد گردشگری نیز این استان با برخورداری از آثار ثبت شده تاریخی ملی و جهانی از جمله تخت جمشید، آثار دوران هخامنشی و همچنین آرامگاههای حافظ و سعدی و یادگارهای دوران زندیه جایگاه ویژه ای در کشور و جهان دارد.
رازقی اظهارداشت: همچنین استان فارس به لحاظ صنعت و نزدیکی به مناطق نفت خیز کشور یکی از پشتیبان های اصلی مناطق نفت خیز و پتروشیمی های کشور است.
وی اضافه کرد: وجود دانشگاه های معتبر، برخورداری از توان پزشکی و بیمارستان های خصوصی و دولتی و تجهیزات پزشکی متناسب و ظرفیت های صنعتی از دیگر مزایای این استان برای تقویت روابط تجاری و اقتصادی است.
رئیس اتاق بازرگانی فارس ادامه داد: کشور ایران و آلمان از دیرباز روابط اقتصادی مناسبی به ویژه در زمینه های صنعتی داشتند و در همین زمینه بخش خصوصی فارس آماده رشد و توسعه همکاری با فعالان اقتصادی کشور آلمان است .
لزوم عبور از تحریم های تحمیلی
رازقی گفت : محدودیت های تحمیلی به شرکت های آلمانی برای همکاری های اقتصادی با ایران را درک می کنیم اما باور داریم در همین شرایط و محدودیت ها، راهکارهای مناسب برای توسعه روابط اقتصادی بدون آسیب به بخش خصوصی وجود دارد.
وی بیان کرد: یکی از راه های مد نظر توسعه همکاری های اقتصادی ایران و آلمان موضوع انتقال تجربه، دانش و تکنولوژی شرکت های آلمانی به شرکت های ایرانی است که انتظار داریم بحث مهم و حساس تغییر پایه های تکنولوژی در ایران را به دولت و بخش خصوصی کشور آلمان منتقل کنید.
رازقی با اشاره به محدودیت های دسترسی شرکت های اروپایی بر بازار بکر و منحصربه فرد کشور ایران افزود: کشور ایران با بیش از ۸۰ میلیون نفر جمعیت دارای موقعیت استراتژیک است که به شرکت های اروپایی پیام می دهم که تحریم های ایران دائمی نیست و برطرف خواهد شد.
در همین جلسه با تاکید بر اینکه دارو و غذا از اشتثناء های تحریم های ظالمانه علیه ایران است پیشنهاد شد تا در مرحله نخست همکاری های اقتصادی فارس و آلمان را در مباحث واردات دارو، صنایع و تکنولوژی دارویی، صنایع پزشکی، صنایع غذایی و تکمیلی بخش کشاورزی، تکنولوژی کشاورزی، دامپروری، سموم و دفع آفات و بذر دراولویت قرار گیرد.
همچنین با تاکید بر پتانسیل های منحصر به فرد استان فارس در تولید و صادرات محصولات ارگانیک بویژه اینکه بالغ بر ۷۷ هزار هکتار از منابع این استان به عنوان منابع ارگانیک در اتحادیه اروپا ثبت شده و با اشاره به توانایی استان فارس به عنوان یکی از بزرگترین صادر کننده های گیاهان دارویی و فرآورده های مربوطه و اینکه آلمان یکی از بازارهای هدف صادراتی فعالان اقتصادی فارس به ویژه در حوزه گیاهان دارویی است بر توسعه همکاری های فیمابین بویژه در حوزه تبادل تکنولوژی تاکید شد.
ارزش پیوندهای فرهنگی و اقتصادی ایران و آلمان
سفیر آلمان در ایران نیز در این جلسه با اشاره به برگزاری هفته فرهنگی آلمان در شیراز و بزرگداشت حافظ و گوته دو شاعر نامی ایران و آلمان در شیراز گفت:آلمان و ایران دوستی و ارتباط بسیار عمیق و نزدیکی دارند که ارتباطات فرهنگی و معنوی و ارتباط فرهنگی و دوستی این دو شاعر بزرگ جهان نشان از کیفیت رابطه کشور ایران و آلمان دارد.
میشاییل کلور برشتولد افزود: در دوران های مختلف در کنار مباحث فرهنگی، همواره روابط اقتصادی نیز بین دو کشور ایران و آلمان وجود داشته است که این موضوع برای ما یک ارزش مهم است.
وی بیان کرد: صنعت کشور آلمان در دهه های اخیر بسیار متحول و بین المللی شده است و دولت آلمان تمام تلاش خود را برای توسعه تجارت قانونی و موجه فعالان اقتصادی این کشور با بخش خصوصی ایران و استان فارس به کار می گیرد.
کلور برشتولد با بیان اینکه مردم ایران علاقه مند به استفاده از محصولات و تولیدات آلمانی هستند و این برای ما حائز اهمیت است اظهارداشت: کشور آلمان تحریم های یک جانبه را مخالف قوانین بین المللی می داند و برای پیشبرد مسیر برجام و توسعه و غنای همکاری های تجاری و اقتصادی دو طرف، تلاش می کند.
وی با بیان اینکه مشکلات موجود اقتصادی حل و از این دوران عبور خواهیم کرد اضافه کرد: ایران و آلمان علاقه مند به ایجاد ارتباط مستمر، هدفمند و کارآمد تجاری و اقتصادی است و در این زمینه دو طرف راه های همکاری را با جدیت بررسی و برای تحقق آن همت خواهد کرد.
سفیر آلمان با هدف شرکت در هفته فرهنگی آلمان به شیراز سفر کرد.
برنامه هفته فرهنگی آلمان در شیراز توسط سفارت آلمان در ایران و با همکاری شهرداری شیراز رسما از شامگاه پنجشنبه ۹ آبان شروع شد و تا ۱۳ این ماه ادامه دارد.