"پرایوت چان اوچا" نخست وزیر تایلند که کشورش ریاست سالانه اتحادیه را برعهده دارد، امروز درمراسم افتتاحیه این اجلاس گفت: برای ایجاد منطقه ای مرفه و پایدار، ما باید به تلاش خود ادامه دهیم و باید مذاکرات مربوط به پیمان مشارکت جامع اقتصادی منطقه ای( RCEP) در سال جاری میلادی انجام شود تا همکاری ها و رشد اقتصادی، تجارت و سرمایه گذاری در منطقه افزایش یابد.
نخست وزیر تایلند در اظهاراتش همچنین خواستار ادامه حمایت از سیستم تجارت چند جانبه تحت نظر سازمان تجارت جهانی و تقویت چارچوب های همکاری اقتصادی منطقه ای برای افزایش مقاومت درقبال حمایت گرایی اقتصادی درجهان تاکید کرد.
کشورهای دهگانه عضو اتحادیه آسه آن امسال با شعار "پیشبرد مشارکت برای پایداری" شرکت کردند و درصددند تا درسال جاری این هدف را پیگیری کن. د که نقطه محوری آن تقویت فرصت های مرتبط با تحولات و گسترش استفاده از فناوری های دیجیتال است.
تحولات اقلیمی، ایجاد ثبات در یک مسیر پایدار، همکاری بین کشورهای عضو و غیر عضو، مدیریت مرزی، امنیت سایبری، جرایم فرامرزی، بلایای طبیعی، مقابله با تروریسم، توسعه پایدار، رشد اقتصادی، انقلاب چهارم صنعتی برای نسل آینده، اقتصاد دیجیتالی، بکارگیری فناوری و ابداعات دیجیتالی، رشد آموزش و پرورش از محورهای عمده اجلاس سالانه سران و نشست های حاشیه ای آن مطرح شده است.
اختلافات چین و برخی کشورهای آسه آن در دریای جنوبی چین، آوارگان میانماری نیز از دیگر محورهای گفت وگو میان سران آسه آن اعلام شده است.
علاوه بر تایلند که صندلی ریاست این اتحادیه را در سال ۲۰۱۹ میلادی برعهده دارد، برونئی، کامبوج، اندونزی، لائوس، مالزی، میانمار، فیلیپین، سنگاپور، تایلند و ویتنام دیگر کشورهای عضو اتحادیه آسه آن هستند که درسال ۱۹۶۷تشکیل شد. این کشورها در بیش از نیم قرن اخیر عمدتاً با ارزهای رایج بین المللی معاملات تجاری گسترده درون منطقهای را انجام دادهاند. جنوب شرق آسیا با جمعیتی افزون بر ۶۵۰ میلیون نفر یکی از بازارهای مهم و بالقوه جهانی محسوب می شود و تاکنون توانسته است مدل موفقی از همکاری های تجاری منطقه ای را در جهان به نمایش گذارد.
رهبران کشورهای عضو شرکای گفت وگویی آسه آن ازجمله استرالیا، چین، ژاپن و هند نیز قرار است دراین اجلاس سه روزه شرکت کنند. آمریکا تنها کشوری دراین گروه است که درپایین ترین سطح دیپلماتیک در آن شرکت کرده است. دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در دو سال اخیر در این اجلاس شرکت نکرده است.
طبق گزارش رسانه های هندی نارندرا مودی نخست وزیر این کشور نیز پس از میزبانی آنگلا مرکل صدراعظم آلمان برای شرکت دراین اجلاس سفری سه روزه به تایلند را آغاز کرده است.
مودی قرار است مذاکرات خود را با هدف گسترش همکاری های هند و آسه آن و گفت وگوهای مرتبط با پیمان مشارکت جامع اقتصادی منطقه ای (RCEP) برای تقویت همکاری های منطقه ای در بخش های تجاری، امنیت دریایی و افزایش ارتباطات پیگیری کند.
نخست وزیر هند ششمین مذاکرات کشورش با اتحادیه آسه آن را در حاشیه اجلاس سران این کشور برای توسعه همکاری های تجاری و اقتصادی در بانکوک هدایت خواهد کرد.
هند که یکی از مهمترین شرکای گفت وگویی آسه آن است، علاوه بر گسترش همکاری های تجاری، تاکنون با بورسیه بیش از یک هزار دانشجو از کشورهای عضو آسه آن در دانشگاههایش موافقت کرده است.
طبق گزارش رسانه های آسیایی رهبران آسه آن و کشورهای شرکت کننده از سراسر جهان دراین اجلاس قرار است هدف " "پیشبرد مشارکت برای پایداری" در تقویت چند جانبه گرایی را مورد پیگیری قرار دهند.
این شعار و هدف درحالی در اجلاس سران انتخاب شده که دونالد ترامپ پس از روی کار آمدن در سال ۲۰۱۶ تاکنون با ایجاد جنگ تعرفه ها علیه چین و کشورهای مختلف بر حمایت گرایی از اقتصاد داخلی، تاکید گسترده داشته است.
کشورهای شرکت کننده در مذاکرات آر سی ایی پی درصدد هستند تا به مدلی از همکاری برای انعقاد یک توافق نامه تجارت آزاد با یکدیگر برسند. ۱۶ کشور جهان که یک سوم از تولید ناخالص جهانی و تقریبا نیمی از جمعیت جهان را تشکیل می دهند، این مذاکرات را پیگیری می کنند.
شرکت کنندگان دراین اجلاس به رغم جنگ تجاری که آمریکا در جهان به راه انداخته است، درصدد هستند همکاری های تجاری در درون بلوک آسه آن و همچنین همکاری های بین المللی را تقویت کنند.
نظر شما