مهشید عصار روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بهداشت دهان و دندان را یکی از مؤلفههای مهم سلامتی دانست و بیان کرد: رعایت بهداشت دهان و دندان فرد را از بروز انواع بیماریهای عفونی دهان و همچنین بیماریهای لثه حفظ میکند به همین دلیل طرح فلورایدتراپی برای کودکان و نوجوانان سه تا ۱۴ سال این شهرستان اجرایی شد.
وی ادامه داد: طرح فلوراید تراپی به منظور پیشگیری از پوسیدگی دندانها طی ۲ نوبت اجرا میشود و به همین دلیل همراهی خانوادهها برای دریافت نوبت دوم فلورایدتراپی در این شهرستان ضروری است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول تصریح کرد: قرار گرفتن دندان در محیط اسیدی موجب از دست دادن مواد معدنی موجود در دندان و شروع پوسیدگی آن میشود که درمان با فلوراید میتواند در تقویت دندانها مؤثر باشد و از تخریب مینای دندان جلوگیری کند.
وی ادامه داد: رویش دندان مرحلهای طبیعی از زندگی کودک است بنابراین از هنگام رویش نخستین دندان شیری در ۶ ماهگی، مراقبت از بهداشت دهان و دندان کودک از اهمیت ویژهای برخوردار است.
به گزارش ایرنا، وارنیش فلوراید نوعی پوشش حفاظتی است که بر روی دندانها قرار میگیرد و باعث جلوگیری از ایجاد پوسیدگی و پیشرفت پوسیدگیهای موجود میشود؛ این ماده برای حفاظت از مینای دندان استفاده میشود که برای حفاظت از دندانهای کودکان به ویژه برای کودکان کم سن و سال ایدهآل است.
وارنیش فلوراید برای دانش آموزان ۶ تا ۱۴ سال که اولیای آنان رضایت به انجام این کار را دارند بهصورت رایگان و طی ۲ مرحله ۶ ماهه انجام میشود؛ همچنین اجرای این طرح برای کودکان سه تا ۶ سال که به همراه والدین خود به مراکز خدمات جامع سلامت سطح شهرستان مراجعه کنند، بهصورت رایگان انجام میشود.
از نظر علمی ثابت شده است که فلورایدتراپی با وارنیش میتواند تا ۶۰ درصد پوسیدگی دندانهای کودکان را کاهش دهد؛ فلورایدتراپی سالی 2 بار و برای کودکانی که میزان پوسیدگی دندانی بالایی دارند هر سه ماه یک بار باید انجام شود.
نظر شما