خبر فوری: رفع فیلترینگ

وزارت نفت اجرای ۲ پروژه را در کرمانشاه آغاز می‌کند

کرمانشاه- ایرنا- استاندار کرمانشاه اعلام کرد که وزارت نفت کار ساخت یک واحد پتروشیمی جدید و پالایشگاه آناهیتا را تا پایان سال‌جاری در استان آغاز خواهد کرد.

« هوشنگ بازوند» روز پنجشنبه در نشستی خبری که در استانداری کرمانشاه با حضور معاونان وی برگزار شد، اظهارداشت: پالایشگاه آناهیتا از جمله پروژه‌های بسیار مهم و توسعه‌آفرین استان است که برای مدتی بلاتکلیف رها شده بود.

وی افزود: پس از مذاکرات متعدد توانستیم ۶۷ درصد از سهم پالایشگاه آناهیتا را به یک هلدینگ توانمند و باسابقه که به وزارت نفت نیز وابستگی دارد، واگذار کنیم.

استاندار کرمانشاه با بیان اینکه ۳۳ درصد از سهام این پروژه متعلق به وزارت نفت است، گفت: امیدواریم هلدینگ مدنظر و وزارت نفت کار ساخت پالایشگاه آناهیتا را تا پایان امسال اجرایی کنند.

پیش از این وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت نفت سهام داران پروژه پالایشگاه آناهیتا بودند.

بازوند همچنین با اعلام اینکه پتروشیمی دوم نیز در اسلام آبادغرب ساخته خواهد شد، گفت: علاوه بر پتروشیمی که توسط بخش خصوصی در این شهرستان در حال احداث است، وزارت نفت با سرمایه گذاری در یک پروژه جدید پتروشیمی با سرمایه گذاری ۵۵۰ هزار میلیارد تومان موافقت کرده است.

به گفته وی، دولت سرمایه گذاری در این پتروشیمی را برعهده خواهد گرفت.

بازگشایی مرز خسروی
استاندار کرمانشاه در بخش دیگری از صحبت های خود به بازگشایی مرز خسروی برای تردد زائران اربعین اشاره کرد و گفت: یکی از اتفاقات بزرگی که در سال ۹۸ برای استان روی داد، بازگشایی مرز خسروی بود زیرا فرصت مناسبی در اختیار پیشرفت کرمانشاه قرار داد.
بازوند توضیح داد: سرلشکر یحیی صفوی که به کرمانشاه آمدند گردشگر کاری را به مقام‌ معظم رهبری داد که ایشان نیز دستوراتی دادند که باید به صورت ویژه تشکر کنیم.
وی یادآور شد: امسال نخستین سال برای میزبانی زایران در مرز خسروی بود و ما نیز با احتیاط نسبت به آن برخورد کردیم اما باوجود اینکه بیش از ۶ ساعت در روز مرز باز بود روزانه حتی تا بیش از ۲۸ هزار نفر از طریق این مرز تردد کردند.
استاندار کرمانشاه با تاکید بر اینکه مرز خسروی به صورت دائمی باز خواهد بود، گفت: ما امسال پیش از تردد زائران پیش بینی خود از تردد را ۱.۵ میلیون نفر اعلام کردیم تا بتوانیم از بخش های کشوری اعتبارات لازم برای تامین زیرساخت ها را بگیریم.
بازوند با تاکید بر اینکه برای سال آینده زیرساخت های خسروی تکمیل تر می شود، اظهارداشت: در محدوده نصرآباد به خسروی باید جاده ای با اعتبار ۱۶ میلیارد تومان ایجاد کنیم تا تردد زائران روان تر انجام شود.
وی همچنین به مصوبه دولت برای به رسمیت شناختن سه مرز شوشمی، شیخ صله و سومار اشاره کرد و گفت: براساس مصوبه هیات دولت شوشمی و شیخ صله تردد مسافر خواهند داشت، در این زمینه ملاقات‌هایی با استانداران آن طرف مرز داشتیم که هنوز جمع بندی خود را به ما اعلام نکرده اند؛ رسمی شدن این مرزها گام بزرگی برای توسعه توریسم‌ سلامت و اقتصاد خواهد بود.

کاهش نرخ بیکاری
وی در باره اقدام های اقتصادی دولت در ۶ ماه نخست امسال گفت: در این مدت برنامه های سند اشتغال را اجرا کردیم و شاهد کاهش نرخ بیکاری بودیم.
استاندار کرمانشاه افزود: کاهش بیکاری برای مردم ملموس نیست زیرا وجود حجم بالایی از بیکاران در کرمانشاه، چنین کاهش‌هایی را کم رنگ می‌کند.
بازوند به مدیریت سیل در استان نیز اشاره کرد و گفت: امسال توانستیم بیش از ۴.۵ میلیارد مترمکعب آب را مدیریت ‌کنیم؛ در سیل امسال جاده همدان به کرمانشاه در آستانه مسدودشدن بود که در پی آن مسیر مواصلاتی مرکز با غرب کشور قطع می شد.
وی تصریح کرد: باوجود حجم عظیم سیل کمترین خسارت جانی در استان وارد شد و تنها شاهد مختصری خسارت مالی بودیم.
استاندار کرمانشاه، تبدیل وضعیت کارکنان شهرداری کرمانشاه را نیز یکی از دستاوردهای بزرگ دولت در استان کرمانشاه دانست.
بازوند همچنین به افزایش حجم اعتبارات استان اشاره کرد و گفت: کل اعتبارات عمرانی کرمانشاه در سال گذشته یک هزار و ۶۳۸ میلیارد تومان بود در حالی که در هفت ماه گذشته توانستیم یک هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان از این اعتبارات را جذب کنیم.

سالگرد زلزله
استاندار کرمانشاه در بخش دیگری از صحبت های خود به فرا رسیدن دومین سالگرد زلزله ۲۱ آبان ماه ۹۶ اشاره کرد و گفت: این حادثه ویرانگرترین زلزله‌ی یک قرن اخیر در غرب کشور بود که تمام کشور را تحت تاثیر قرار داد و هفت هزار و ۸۸۷ پس لرزه داشت.
وی اظهار داشت: در زلزله کرمانشاه ۴۰ هزار و ۱۶۲ واحد تخریب شد که تاکنون ۸۷ درصد یعنی ۳۴ هزار و ۸۰۶ واحد کاملا ساخته شده و ۶۷ هزار و ۷۲۶ واحد آسیب دید که کاملا مورد تعمیر قرار گرفتند.
بازوند به موضوع وجود کانکس نشین ها در سرپل‌ذهاب نیز اشاره کرد و اظهارداشت: از ۱۸ هزار کانکس مناطق زلزله زده، حداکثر ۲ هزار کانکس باقی مانده است که برخی از آنها مربوط به اجاره نشینان ها و برخی نیز به واحدهای تکمیل نشده، می‌شوند.
وی توضیح داد: به منظور تکمیل واحدهای تکمیل نشده تسهیلات تکمیلی در نظر گرفته ایم که اکنون با سرعت خوبی توسط بانک های عامل در حال واگذاری است.
استاندار کرمانشاه همچین به موضوع مستاجران زلزله زده نیز اشاره کرد و گفت: این افراد نیز همچون کسانی که منازلشان تخریب شده ۴۰ میلیون تومان تسهیلات باسود چهار درصد و ۱۲ میلیون تومان کمک بلاعوض دریافت کرده اند.
بازوند با بیان اینکه براساس قانون تنها افرادی که واحد آنها تخریب شده است، باید تسهیلات ساخت دریافت می کردند، عنوان کرد: به منظور کمک به مستاجران زلزله زده قطعه زمینی خارج از شهر به صورت رایگان تهیه کرده ایم که پس از واگذاری می توانند باتسهیلاتی که دریافت کرده اند، اقدام به ساخت منزل برای خود کنند.
وی همچنین به امهال تسهیلات زلزله زدگان نیز اشاره کرد و گفت: سه هزار و ۱۴۱ میلیارد تومان تسهیلات زلزله زدگان را که پیش از زلزله دریافت کرده بودند به مدت ۲ سال امهال کردیم.
استاندار کرمانشاه با بیان اینکه مدت امهال این تسهیلات روز گذشته به پایان رسید، گفت: برای امهال مجدد تسهیلات در تلاش هستیم اما پاسخی در این زمینه تاکنون دریافت نکرده ایم و نمی توانیم وعده قطعی دهیم.
بازوند به امهال تسهیلات واحدهای بزرگ اقتصادی نیز اشاره کرد و گفت: ۵۱ واحد که تسهیلات زیادی به سیستم بانکی بدهکار هستند و ما نیز در تلاشیم تا برای واحد های بزرگ به نسبت خسارت تسهیلات را امهال کنیم.
وی در پاسخ به سوالی در رابطه با طرح تحقیق و تفحص یکی از نمایندگان از استانداری کرمانشاه گفت: آقای جاسمی نماینده مردم کرمانشاه در مجلس پنج سوال پرسیدند که من هم گزارش عملکردی در این زمینه ارایه کردم.
وی همچنین در پاسخ به سوالی در رابطه با احتمال مدیریت انتخابات در کرمانشاه اعلام کرد: چنین مسائلی اصلا صحت ندارد و کذب محسوب می‌شود.
استاندار کرمانشاه همچنین به موضوع ساخت آرامگاه یارمحمدخان نیز اشاره کرد و گفت: در زمینه ساماندهی آرامگاه سردار یارمحمدخان سردار بزرگ مشروطه با وزیر بهداشت توافق خوبی در زمینه بازسازی آرامگاه و جداسازی از حریم دانشگاه علوم پزشکی انجام داده ایم.
بازوند به طرح های معیشتی مرزنشینان نیز اشاره کرد و گفت: در حال پرداخت یارانه سوخت و طرح های توسعه ای در مناطق مرزی هستیم.
وی به تلاش برای آوردن شرکت هواپیمایی قشم ایر به کرمانشاه نیز اشاره کرد و گفت: یک سال است که می خواهیم قشم ایر را با هزینه یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان برای کرمانشاه بخریم اما هنوز سرمایه گذاری قدرتمند در این زمینه پیدا نکرده‌ایم.
سیاه نمایی نکنیم
استاندار کرمانشاه در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: متاسفانه برخی افراد با سیاه نمایی های غیرمنصفانه موجب ترس و واهمه کارآفرینان برای سرمایه گذاری در کرمانشاه شده اند و این ظلمی آشکار به توسعه این استان محروم است.
بازوند افزود: این سیاه نمایی ها یکی از دلایل اصلی عدم شکل گیری یک بخش خصوصی در استان کرمانشاه است و این موضوع باعث شده حوزه ورزش و برنامه های فرهنگی و اجتماعی با بحران حامیان بخش خصوصی مواجه باشند. 
وی تاکید کرد: مدیریت ارشد استان از نقد منصفانه و سازنده رسانه ها همیشه استقبال کرده و از رسانه های دلسوز استان که پرشمار هم هستند بسیار سپاسگزاریم، اما در این میان متاسفانه برخی به جای نقد به دنبال توهین هستند و تخریب منافع کلان استان را هدف گرفته اند. 
استاندار کرمانشاه یادآور شد: به محض اطلاع از موضوع شکایت از رسانه ها، به پاس زحمات این قشر دلسوز و تلاشگر، دستور متوقف کردن این شکایت ها داده شد. 
بازوند عنوان کرد: براساس توافق صورت گرفته سریال «نون.خ» با هزینه ۱۵ میلیارد تومان در استان کرمانشاه ساخته می‌شود که سه میلیارد تومان آن را استانداری تقبل کرده است.
وی ادامه داد: سریال نون.خ فرصت بسیار مناسبی را فراهم آورده تا در طول ماه مبارک رمضان پتانسیل های استان به مردم کشور نشان داده شود.

استاندار کرمانشاه همچنین به اختلافات ایجاد شده بین شهرداری اسلام آبادغرب با یکی از نشریات محلی اشاره کرد و گفت: کار شهردار اسلام آباد در زمینه جوش کردن در دفتر هفته نامه عصر باختر باید در چهارچوب قانون بررسی شود و اگر در این میان تخلفی صورت گرفته با آن برخورد شود.

اخبار مرتبط