فرامرز نیکسرشت شامگاه شنبه در جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان زنجان، اظهار داشت: جهاد سازندگی در دهه ۶۰ پروژه های زیادی در کشور آفریقایی تانزانیا اجرا میکرد که شمار این پروژهها امروز باید خیلی بیشتر میشد و این ظرفیت در داخل وجود دارد.
وی تصریح کرد: اهمیت صادرات خدمات فنی و مهندسی و تاثیر آن بر اشتغال، رونق اقتصادی و توسعه استان مشخص است اما مشکل اینجا است که شرایط کشور عادی نیست.
نیکسرشت افزود: باید بدانیم که در شرایط غیرعادی، تحریم و دوران جنگ اقتصادی چه باید کرد و چگونه این خدمات صادر شود.
معاون استاندار زنجان با بیان اینکه مهندسان ایرانی، جزو مهندسان تراز اول دنیا هستند، گفت: ایران از لحاظ تعداد نیز دومین کشور دارای مهندس بوده و تجربههای زیادی در حوزههای مختلف داریم.
وی در خصوص اینکه کشور سوریه، مهیای صادرات خدمات فنی و مهندسی است، خاطرنشان کرد: نکتهای که تصمیمگیری برای صادرات این بخش را تشدید کرده، ناامنی کشورهای همسایه مانند سوریه و عراق است زیرا تیم اعزامی علاوه بر سرمایه و تجربه، جان خود را نیز میبرد و امنیت، خیلی مهم است.
نیکسرشت با تاکید بر بررسی توان و ظرفیت داخلی، اظهار داشت: گاهی به اندازهای از خودمان میگوییم که اشرافیتی به توان رقبای خود نداریم در حالی که باید توانمندی داخلی به لحاظ حقوقی و عقد قرارداد و سایر مسائل، بررسی شده و آسیبشناسی عملکرد گذشته نیز بازبینی مجدد شود.
معاون استاندار زنجان با اشاره به همراهی نکردن دستگاه دیپلماسی با بخش خصوصی، گفت: یکی از اصلیترین رسالتهای سفیران ایران در کشورهای خارجی، پشتیبانی و هماهنگ کردن مسائل اقتصادی است ولی متاسفانه سفیران ایرانی به این مسائل ورود پیدا نکرده و به اندازه کافی نیز آگاهی ندارند که این مورد نیز باید بررسی شود.
نظر شما