دکتر رضا اسدیفرد روز چهارشنبه در ششمین نشست مدیران مراکز عضو شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی در شهرستان قدس افزود: در گذشته تنها ۱۰۰ تا ۲۰۰ آزمایشگاه عضو شبکه آزمایشگاهی بودند و از خدمات آن استفاده میکردند اما در حال حاضر ۵۵۰ مرکز دانشگاهی، پژوهشگاهی و مرکز خصوصی با شبکه همکاری دارند و در ۳۱ استان کشور و ۶۷ شهر فعال هستند.
وی با بیان اینکه این شبکه از ۱۵ سال قبل فعالیت خود را در حوزه نانو آغاز کرده و در ابتدا ۸۰ مرکز عضو شبکه بودند، گفت: اما از سال ۹۳ با رویکرد جدید و گسترش شبکه، تمام حوزههای فناوری کاربردی عضو شبکه راهبردی هستند و در حال حاضر همه اعضای هیأت علمی وزارتخانههای علوم، بهداشت، جهاد دانشگاهی و پیام نور میتوانند از این شبکه استفاده کنند.
اسدیفرد ادامه داد: در حال حاضر این مراکز بیش از ۲۰۰ هزار خدمت به ۷۰ هزار مشتری ارایه کردهاند، اکنون یک زیر ساخت شبکهای قوی در کشور وجود دارد که کارهای تحقیق، توسعه کیفی و حفظ استاندارد در این شبکه انجام میشود.
وی یادآور شد: در حال حاضر ۴۳ درصد از اعضای این شبکه را بخش خصوصی تشکیل میدهد، فعالیتهای این شبکه در حوزههای معدن، پلیمر، حمل و نقل، انرژی، الکترونیک، سلولهای بنیادی، نانو تکنولوژی و بیوتکنولوژی است.
مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی با اشاره به اینکه باشگاه مشتریان شبکه فناوریهای راهبردی از سه سال گذشته راهاندازی شده و در این باشگاه یارانه برای ارایه خدمات دیده شده است، افزود: این اقدام در راستای کمک به دانشگاهها و آزمایشگاهها برای تأمین هزینههای آزمایشگاهی است، بنابراین ارایه این خدمات برای هفت گروه از مشتریان شبکه در نظر گرفته شده است.
اسدی فرد افزود: یارانه استفاده از خدمات آزمایشگاهی شبکه از ۲۰ تا ۷۰ درصد ارایه میشود، اساید دانشگاه و دکتری میتوانند از ۴۰ درصد یارانه استفاده کنند، همه هیاتهای علمی وزارت علوم، بهداشت، پیام نور و جهاد دانشگاهی میتوانند از این یارانه استفاده کنند.
وی یادآور شد: اختصاص یارانه آزمایشگاهی به دانشجویان دورههای دکتری و پسادکتری از پاییز امسال شروع شده است و میتوانند از یارانه ۴۰ درصدی شبکه آزمایشگاهی استفاده کنند.
مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی گفت: در اوایل امسال تعداد اعضای باشگاه مشتریان شبکه ۱۴ هزار و ۵۰۰ نفر بود اما در حال حاضر تعداد این مشتریان به بیش از ۳۵ هزار نفر رسیده است و پیش بینی میشود تا پایان سال تعداد اعضای باشگاه مشتریان این شبکه به ۵۰ هزار نفر برسد.
وی گفت: در سال جاری سه دوره طرح برای هیات علمی دانشگاهها اجرا شد که میتوان گفت، هر هیأت علمی میتوانستند حدود ۱۰ میلیون تومان از خدمات آزمایشگاهی این شبکه استفاده کنند.
اسدیفرد در خصوص دسته بندی جدید اعضای شبکه گفت: در گذشته دستهبندی مشتریان این شبکه شامل اعضای آزمایشی، اعضای قطعی و اعضای غیرعضو بودند ولی با تغییرات و اصلاحات انجام شده سیستم جدیدی برای سطحبندی عضویت در این شبکه تعریف شده است که بنابر آن مراکز به چهار سطح فعال، توانمند، ممتاز و پیشرو تقسیم بندی میشوند. میزان عملکرد آزمایشگاه، مشتری مداری و همراهی با سیاستهای شبکه سه شاخص ارزیابی است.
وی بیان کرد: رویکرد اصلی ما توانمندسازی آزمایشگاهها است و با کمک آزمایشگاهها زمینه توانمندسازی آزمایشگاهها را فراهم کنیم.
در این نشست ۱۳ مرکز آزمایشگاهی عضو شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معرفی و تقدیر شدند.
نظر شما