۱۰ آذر ۱۳۹۸، ۸:۵۰
کد خبر: 83575361
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

بروکرهای علم و فناوری کشور آیین‌نامه دار شدند

تهران- ایرنا- معاون توسعه نوآوری پارک فناوری پردیس گفت: آیین‌نامه فعالیت بروکرهای علم و فناوری تدوین شده و با تایید معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در آینده نزدیک ابلاغ خواهد شد.

اکبر قنبر پور روز یکشنبه در گفت و با خبرنگار علمی ایرنا افزود: کارگزاران تجارت فناوری یا همان بروکرها که در شبکه فن بازار چند سالی است فعال هستند، این فعالان اکوسیستم نوآوری خیلی از مواقع برای اینکه به دستگاه‌های صنعتی و یا حتی دولتی مراجعه کنند مجوزی برای ارائه به دستگاه  در زمینه انجام فعالیت‌های خود نداشتند و این امر مطالبه‌ای بود که بروکرها همواره از شبکه فن بازار ملی ایران داشتند.
وی بیان کرد: ما در پارک علم و فناوری پردیس با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دستورالعمل فعالیت بروکرهای علم و فناوری را تدوین کردیم و این دستورالعمل مصوب شده است و اگر از سوی معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری تایید شود، این آیین نامه ابلاغ خواهد شد.
معاون توسعه نوآوری پارک فناوری پردیس بیان کرد: این آیین نامه به ما اعلام می‌کند که چه مجموعه‌هایی بروکرهای فناوری هستند و می‌توانند باشند، چه کارهایی می‌توانند انجام دهند و حمایت‌هایی که دولت از کارهای تجارت فناوری می‌تواند انجام دهد مشخص شده است.
وی ادامه داد: به نحوی می‌توانیم در قالب این دستورالعمل مجوز فعالیت بروکرها را هم صادر کنیم، با همکاری معاونت علمی ریاست جمهوری مذاکراتی در حال انجام است تا بتوانیم یک نوعی از شرکت‌های دانش بنیان را همین بروکرها قرار دهیم و در دسته ارائه کنندگان خدمات تجاری سازی باشند و بتوانند از مزیت‌های دانش‌بنیان، تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی استفاده کنند.
قنبرپور در خصوص تفاوت بروکرها با کارگزاران گفت: بروکرها بنگاه معامله فناوری هستند؛ کارگزاران نیز نمونه‌ای از این بروکرها هستند اما ما خودمان(دستگاه‌های دولتی و اجرایی) به آن‌ها کار می‌سپاریم. اگر شرکت‌های دانش بنیان ارزیابی کنند کار بروکر منجر به قرارداد می‌شود، در واقع عرضه را به تقاضا هم رسانی و متصل می‌کند و کمک می‌کند که یک خروجی از دل این کار بیرون بیاید.
وی در خصوص اینکه بروکرها به عنوان واسط می‌توانند نقش بین‌المللی نیز داشته باشند، گفت: از طریق مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری که زیر مجموعه معاونت علمی و فناوری هستند کار را شروع کردیم، الان تعدادی از بروکرها ماموریت صادراتی پیدا کردند به خصوص بروکرهایی که در استان های مرکزی هستند این وظیفه رو به آن‌ها دادیم ولی نتایج آن زمان بر است و امیدواریم سال آینده اولین نتایج حاصل از این کار را ببینیم. امسال کار صادرات را اخیرا به مجموعه کار فن بازار اضافه کرده‌ایم و بیشتر در حوزه بازار داخلی فعال بودیم اما ماموریت بازار کشورهای همسایه را به فعالیت خود اضافه کرده‌ایم.

 در حال حاضر ۴۷۰۰ شرکت دانش بنیان و ۴۰ بروکر فعال داریم. در واقع ظرفیت بروکرهای فناوری در کشور بیش از این تعداد است. ما باید تلاش کنیم ظرفیت‌های بخش خصوصی را برای موضوعاتی مثل جذب سرمایه برای فناوری‌ها، انتقال فناوری، شناسایی نیازهای صنعتی و بازاریابی محصولات بتوانیم از این ظرفیت استفاده کنیم و نیاز به حمایت‌های دولت در این زمینه است.
معاون توسعه نوآوری پارک فناوری پردیس گفت: در آیین نامه مذکور باید بروکرها تیم‌های تخصصی داشته باشند تا بتوانند بر روی تجارت فناوری، ارزش‌گذاری فناوری، موضوعات حقوقی انتقال فناوری و بازاریابی محصولات تسلط و تخصص کامل داشته باشند و بتوانند فعالیت کنند.
وی بیان کرد: بروکرها باید شخصیت حقوقی داشته باشند و حداقل سه سال تجربه کار در این زمینه رو داشته باشند و گرید چهارم رادر مجموعه فن بازار کسب می‌کنند. با توسعه فعالیت خودشان می‌توانند فعالیت‌های بیشتری را انجام دهند.
قنبرپور افزود: در مجموعه فن بازار به کارگزارانی که گرید بیشتری داشته باشند ظرفیت بیشتری برای کار کردن در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد، در دستورالعمل در نظر گرفته شده میزان سرمایه‌ای که برای مخترعین و شرکت‌های دانش بنیان جذب کرده‌اند آیتمی است که می‌توانند امتیاز بیشتر و گریدهای بالاتر را دریافت کنند، یا راه اندازی دپارتمان جدید و با محصولات جدیدی را بازاریابی کنند به آیتم‌های آن‌ها افزوده خواهد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha