صمد حاج جباری در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش درباره ثبت نام از دانشجویان نامزد در انتخابات شورای صنفی اظهارداشت: کمیتههای اجرایی و شورای نظارت بر انتخابات در دانشگاه شهید بهشتی تشکیل جلسه داده است و ثبتنام از نامزدها به مدت سه روز ادامه دارد.
وی روز سه شنبه ۲۶ آذر ماه را روز برگزاری انتخابات شورای صنفی دانشجویان اعلام کرد و افزود: امید است که تعطیلی خاصی نشود تا برنامهها مطابق جدول زمان بندی شده ما پیش برود، تعطیلات برنامههای پیش بینی شده را با اختلال مواجه میکند.
معاون دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی همچنین درباره روند برگزاری این انتخابات یادآور شد: براساس مقررات و شیوهنامه ۹ نفر در این انتخابات برگزیده میشوند، البته لازمه انتخاب این تعداد افراد ثبت نام و شرکت ۱۸ نامزد است.
حاج جباری تصریح کرد: آموزش دانشگاه افراد واجد شرایط در این انتخابات را معرفی میکند تا تعداد افرادی که میتوانند ثبتنام کنند به مرور به آنها اعلام شود.
وی درباره شرایط مشخص دانشجویان برای ثبتنام در انتخابات شورای صنفی دانشگاه گفت: شرایط در فرم ثبتنام مطابق شیوه نامه ذکر شده است، بطور مثال باید حداقل دو ترم از تحصیل دانشجویان باقی مانده باشد و همچنین دو ترم از تحصیل دانشجویان در مقطع کارشناسی گذشته باشد.
معاون دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی با یادآوری اینکه شرایط دانشجویان طبق ماده ۹ آیین نامه و ماده ۱۴ شیوه نامه سازمان امور دانشجویان ذکر شده است، خاطرنشان کرد: نداشتن حکم تعلیق دانشجویان، داشتن معدل کل ۱۳ برای دانشجویان مقطع کارشناسی، معدل ۱۵ برای دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و معدل ۱۷ برای دانشجویان مقطع دکتری، عضو نبودن در شوراهای مرکزی تشکلهای دانشجویی از دیگر شروط لازم برای ثبتنام دانشجویان است.
حاج صمدی خاطرنشان کرد: در شیوهنامه مشخص نشده که از هر مقطع چند نفر باید در شورای صنفی دانشجویی شرکت کنند، از این رو دانشگاه نیز محدودیتی در این موضوع قائل نشده تا دانشجویان خود این موضوع را انتخاب کنند.
به گزارش ایرنا، به منظور ایجاد بستر مناسب برای تقویت زمینههای مشارکت، همفکری، تصمیم سازی، برنامه ریزی و همکاری دانشجویان در امر صنفی و حفظ و پیگیری حقوق و حریم دانشجویی، شورای صنفی دانشجویان با حمایت دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور بر اساس مفاد آیین نامه شورای صنفی دانشجویان دانشگاههای کشور تشکیل میشود.
براساس این آیین نامه، حقوق صنفی به مجموعهای از امور مرتبط با دانشجو در محدوده فضاهای دانشگاهی، مانند امور رفاهی و خدماتی دانشجویی، تغذیه، امور خوابگاه و سکونت دانشجویان، امور تربیت بندی دانشجویان و نحوه ارایه خدمات آموزشی مرتبط با دانشجویان اطلاق می شود.
در این آیین نامه شوراهای صنفی، به صورت واحد، موسسه، شورای نظارت و شورای مرکزی نظارت، تعریف شده و هدف از تدوین این شیوه نامه، بهبود وضعیت امور صنفی رفاهی دانشجویان و کمک به ایجاد شرایط و فضای مناسبتر برای تحصیل، فعالیت و سکونت دانشجویان و تلاش برای شناسایی، طرح و رفع نقائص صنفی دانشجویان دانشگاه و افزایش آگاهی دانشجویان نسبت به حقوق و تکالیف دانشجویی عنوان شده است.
براساس این آیین نامه، هر واحد دانشگاهی دارای یک شورای صنفی است که اعضای آن از طریق انتخابات به مدت یک سال انتخاب میشوند. بنابر شیوه نامه مذکور، شورای خوابگاه خواهران و برادران میبایستی به صورت مجزا تشکیل شود.
طبق این آیین نامه شوراهای صنفی مجاز به انجام فعالیت و موضعگیری سیاسی و همکاری، همسویی و حمایت از تشکلها و جریانهای سیاسی داخل و خارج دانشگاهها نیستند.
نظر شما