انجمن سراسری فرهنگ و هنر؛ صدایی رساتر از یک صنف است

تهران- ایرنا- مدیر مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معتقد است: شورای سراسری صنفی انجمن‌های فرهنگ، هنر و رسانه صدایی رساتر از تک‌تک اصناف حوزه‌های مختلف در این عرصه دارد، به همین سبب، احقاق حقوق هنرمندان در بخش‌های مختلف، توجه به مطالبات آنها و جامه عمل پوشاندن به آنها توسط انجمنی واحد و سراسری بیشتر قابلیت تبدیل‌شدن به شکل عملیاتی را داراست.

پنجم شهریورماه سال جاری (۱۳۹۸)، بعد از بیش از یک سال کار کارشناسی، برگزاری نشست های متعدد تخصصی و گفت وگومحور با همراهی و مشارکت نمایندگان خانه سینما، خانه موسیقی، خانه تئاتر و انجمن های هنرمندان مجسمه‌ساز، نویسندگان کودک و نوجوان، صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران، عکاسان ایران، انجمن صنفی طراحان گرافیک، هنرمندان سفالگر ایران، خوشنویسان ایران، ویراستاران، داستان‌نویسان، هنرمندان نقاش و انجمن تصویرگران ایران و موافقت و امضای وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی و فرهنگ و ارشاد اسلامی، پیش‌نویس تصویب‌نامه و دستورالعمل نحوه تشکیل و فعالیت انجمن‌های فرهنگ، هنر و رسانه کشور تهیه و به هیات دولت تقدیم و یکشنبه (۱۹ آبان‌) در جلسه هیات دولت بررسی و با اتفاق آرا تصویب شد.

بر اساس این مصوبه امکان تشکیل کانون فراگیر و سراسری فرهنگ، هنر و رسانه و کانون انجمن‌های صنفی همگن برای اولین بار پس از انقلاب شکوهمند اسلامی ایران فراهم آمده است.

شهرام کرمی در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با تاکید بر آنکه جایگاه و ماهیت فعالیت اصناف در حوزه‌های مختلف از جمله عرصه فرهنگ و هنر را برای تمامی فعالان این عرصه ضروری می‌دانم یادآور شد: مساله مهم آن است که یک صنف بیان‌کننده تجمیع نگاه کارشناسان، متخصصان و خبرگان آن عرصه به شمار می‌رود، در حقیقت این دسته از افراد هستند که بیشترین درک را از جنس فعالیت، نیازها و خواسته‌های همکاران خود در هر شاخه هنری دارند.

وی ادامه داد: نکته حائز اهمیت دیگر در حوزه فرهنگ و هنر آن است که در تمامی شاخه‌های فعالیت هنرمندان و اهالی فرهنگ و رسانه زیر چتری واحد در کشورمان شاهد حضور و وجود اصناف مختلف بودیم که تا پیش از این هر یک با دیدگاه و رویکرد خود پیگیر مطالبات‌شان بودند.

به گفته مدیر مرکز هنرهای نمایشی اما وقتی درباره شورای صنفی ترکیبی یا همان انجمن سراسری فرهنگ، هنر و رسانه صحبت می‌کنیم علاوه بر حضور افراد هنرمند از شاخه‌های مختلف، نمایندگان امر سیاستگذاری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین افرادی با جایگاه حقوقی در این شورا حضور دارند. حضور آنها می‌تواند علاوه بر یکپارچگی بخشی به فعالیت صنفی زیر چتر واحدی مانند شورای صنفی سراسری فرهنگ و هنر نقش بسزایی در توسعه فعالیت‌های فرهنگی و هنری جامعه و خانواده و اهالی فرهنگ داشته باشد.

همچنین شورای سراسری صنفی انجمن‌های فرهنگ، هنر و رسانه صدایی رساتر، فراتر و بلندتر از تک‌تک اصناف حوزه‌های مختلف در عرصه فرهنگ، هنر و رسانه دارد. به همین سبب، احقاق حقوق هنرمندان در بخش‌های مختلف، توجه به مطالبات آنها، جامعه عمل پوشاندن به آنها توسط صنف و انجمنی واحد و سراسری بیشتر قابلیت تبدیل شدن به شکل عملیاتی را داراست.

به گفته این کارگردان و نمایشنامه‌نویس، یک صنف به تنهایی نمی تواند بسیاری از شرایط هنری و فرهنگی را در ذیل چتر واحد فرهنگ و هنر کشورمان بهبود بخشد، اما شورای صنفی سراسری فرهنگ، هنر و رسانه از یک سو قدرت اجرایی، جایگاه حقوقی و ساختار منسجم‌تری دارد و از سویی دیگر به دلیل آنکه مصوبه قانونی هیئت دولت یاریگر آنهاست، دست‌شان در مرحله اجرا بسیار بالاتر از اصناف پراکنده است. اصنافی که در بسیاری از موارد به شکل جزیره‌ای در حوزه‌های مختلف فرهنگ، هنر و رسانه مشغول فعالیت هستند.

مدیر مرکز هنرهای نمایشی درباره جایگاه اثربخشی انجمن سراسری فرهنگ، هنر و رسانه در حوزه تئاتر تصریح کرد: تمامی موفقیت‌های این انجمن در کار صنفی همراه خانواده تئاتر نیز خواهد بود. همچنین علاوه بر آن تصمیم‌های ویژه در زمینه پاسخ‌گویی هر چه بیشتر به هنرمندان در حوزه تئاتر و تقویت بن‌مایه‌های رشد و توسعه فعالیت هنرمندان تئاتر در سراسر کشور از دیگر کمک هایی است که به واسطه این انجمن صنفی و سراسری در کشور می توان تحقق و انجام آن را بیش از گذشته متصور بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha