چندی پیش و با انتشار اخباری مبنی بر حذف معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه این خبر در صدر اخبار حوزههای فرهنگی قرار گرفت و همین موضوع باعث شد که از سوی اهالی فرهنگ و هنر و فعالان این عرصه واکنشهایی را به همراه داشته باشد تا جائیکه بسیاری از آنها طی نامه های جداگانه ای به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه شده بودند.
در این راستا سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به دنبال انتشار این اخبار طی نامههایی جداگانه به معاون اول رئیس جمهور، رئیس دفتر رئیس جمهور و وزیر امور اقتصادی و دارایی خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه شد و یک روز بعد از ارسال نامه وزیر فرهنگ به دولت و وزیر اقتصاد، با پیگیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان برنامه و بودجه؛ دولت با ادامه معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه در سال ۹۹ موافقت کرد. به دنبال انتشار این خبر صنف های مختلف فرهنگی و هنری ضمن ابراز خوشحالی از تصمیم دولت قدردانی کردند.
آخرین مصوبات شورای نمایش
شورای صدور پروانه نمایش آثار غیرسینمایی با عرضه سه عنوان بلند داستانی موافقت کرد. این شورا برای فیلم داستانی بلند حوا، مریم، عایشه به تهیه کنندگی کتایون شهابی، کارگردانی صحرا کریمی و نویسندگی مشترک صحرا کریمی و سامی حصیب، قهرمان به تهیه کنندگی، کارگردانی و نویسندگی علی میرزایی و دمل به تهیه کنندگی، کارگردانی و نویسندگی بهرا صاحبقرانی پروانه نمایش صادر کرد.
برای قسمت جدید سریال مانکن و برای دو عنوان کوتاه و دو عنوان مستند نیمه بلند و سه عنوان داستانی بلند خارجی (جهت نمایش در هنر و تجربه) پروانه نمایش صادر شد. همچنین با نمایش ۲۰ عنوان فیلم های کوتاه، مستند و داستانی انجمن سینمای جوانان ایران موافقت شد.
کلیدخوردن پایتخت ۶
فیلمبرداری فصل ششم مجموعه تلویزیونی پایتخت به کارگردانی سیروس مقدم از ۹ آذرماه در منطقه شیرگاه مازندران آغاز شد. تاکنون هومن حاجی عبدالهی، احمد مهرانفر جلوی دوربین رفته اند و گروه فیلمبرداری در حال ضبط سکانس های خارجی است و طی روزهای آینده محسن تنابنده جلوی دوربین می رود و سکانس های مربوط به خانه نقی معمولی فیلمبرداری خواهد شد.
فصل ششم مجموعه تلویزیونی پایتخت در ۱۵ قسمت برای پخش در نوروز ۹۹ از شبکه یک سیما ساخته میشود.
کوتاه از جشنواره ها
برگزیدگان بخش علمی جشنواره قصهگویی و هفته پژوهش در آیین اختتامیه هفته پژوهش در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، معرفی شدند.
دبیر اجرایی دوازدهمین جایزه ادبی جلال نیز درباره این جایزه نشست خبری داشت و در این نشست گفت: ۲۳ عنوان کتاب از ۲۶ نویسنده از میان ۵۴۵ عنوان کتاب در این دوره از جایزه به عنوان نامزد نهایی انتخاب شدهاند و از این تعداد ۵ نفر اثر اولی هستند. دوازدهمین دوره جایزه ادبی جلال ۲۳ آذر ساعت ۱۵ در تالار قلم کتابخانه ملی به پایان می رسد.
نخستین جایزه موسیقی و رسانه با هدف تمرکز و توجه به کارکردهای رسانه در حوزه موسیقی به عنوان بخش جنبی سیوپنجمین جشنواره موسیقی فجر برای نخستین بار فراخوان داد.
نامزدهای شانزدهمین جشنواره نقد کتاب در گروه های علوم تربیتی و روان شناسی و کلیات اسلام، کلیات و اطلاع رسانی و فلسفه، کلام و عرفان معرفی شدند.
دبیرخانه جایزه مهرگان ادب فهرست رمانها و مجموعه داستانهای برگزیده دوره نوزدهم و بیستم این جایزه را اعلام کرد. این فهرست شامل ۲۱ عنوان در هر یک از بخشهای رمان و مجموعه داستان است که از میان تعداد یکهزار و ۹۵۸ اثر و پس از چند مرحله داوری انتخاب شده است.
اما عرصه فرهنگ و هنر در هفته ای که گذشت سوگ هایی هم داشت؛ همایون خسروی دهکردی، منتقد سینما و مدیرمسئول مجله سینما و ادبیات در سن شصت و هشت سالگی و نصرت کریمی بازیگر و کارگردان پیشکسوت سینما و خالق آثاری مانند آقای شاکی و هوشی و موشی در سن نودوچهارسالگی در این هفته درگذشتند.
بزرگداشت های بزرگان فرهنگ
شب رسام ارژنگی مینیاتوریست، مجسمه ساز، نمایشنامه نویس که بیش از نیم قرن پیش چشم از جهان فروبست با حضور جمعی از هنرمندان صاحب نام و علاقهمندان به این هنرمند به همت مجله بخارا در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.
در این مراسم آیدین آغداشلو، هما ارژنگی، مجید بجنوردی و علی دهباشی حضور داشتند و سخن گفتند و برنامه با نمایش فیلمهایی از نقاشی های این هنرمند به پایان رسید.
عباس رسام ارژنگی، نقاش، مینیاتوریست، تندیسساز، کاریکاتوریست در سال ۱۲۷۱ در خانوادهای هنرمند که نسبت آن به میرک نقاش بزرگ عهد صفوی میرسد، در تبریز چشم به جهان گشود و در سال ۱۳۵۴ شمسی درگذشت.
مراسم چهلمین روز درگذشت و یادبود استاد مظاهر مصفا با حضور اهالی علم و ادب و هنر عصر سه شنبه گذشته (۱۲ آذر) در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. استاد مظاهر مصفا، (۱۳۱۱ تفرش تا ۱۳۹۸ تهران) استاد دانشگاه، شاعر و مصحح معاصر بود که ۸ آبان گذشته، بعد از دورهای بیماری دنیای خاکی را وداع کرد. وی سالهای متمادی به عنوان استادتمام رشته زبان و ادبیات فارسی در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران به خدمت مشغول بود.
معرفی هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر
با حکم ابراهیم داروغه زاده دبیر سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر محمد احسانی، محمود اربابی، همایون اسعدیان، یلدا جبلی، رضا درستکار، سید محمود رضوی و حسین کرمی در این دوره از جشنواره انتخاب فیلمهای بخش سودای سیمرغ (مسابقه سینمای ایران) و نگاه نو (ویژه فیلم اول کارگردانان) را بر عهده خواهند داشت.
میراث فرهنگی ها
کشف ۳۵ مُهر استوانهای متعلق به عصر آهن
سرپرست هیئت باستان شناسی گورستان قره تپه سگزآباد گفت: کاوش در گورستان نویافته عصرآهن ۲ و ۳ قره تپه این منطقه، به کشف ۳۵ مهر استوانه ای از نوع مهرهای محلی و ایالتی آشوری منجر شد که نشان از جایگاه قابل توجه این محوطه در حوزه فرهنگی آشور دارد.
اعلام جزئیات واگذاری ۳۳ بنای تاریخی
صندوق احیاء و بهره برداری از بناهای تاریخی و فرهنگی، با اعلام جزئیات ۳۳ بنای تاریخی در ۱۶ استان، به منظور احیاء، مرمت و بهره برداری مدت معین این بناها را به مزایده گذاشت.
موسیقیایی های برجسته هفته
جشنواره موسیقیایی صبا ۹ آذر طی مراسمی در تالار وحدت بصورت رسمی به کار خود پایان داد. همزمان با شب اختتامیه جشنواره موسیقی دانشجویی صبا، برگزیدگان این دوره از جشنواره معرفی و ارکستر ملی ایران آثاری از پرویز مشکاتیان را اجرا کرد.
ارکستر ملی ایران در این رویداد به رهبری میهمان مهدی قاسمی و خوانندگی وحید تاج به روی صحنه رفت و آثار برگزیده پرویز مشکاتیان چون: «بیداد» و «سرو آزاد» با تنظیم «بهزاد عبدی»، «محبوب من، وطن» با تنظیم کارن کیهانی و همچنین «چهار مضراب دودِعود» را اجرا کرد.
ارکستر سمفونیک تهران طی سه شب تا ۹ آذرماه در تالار وحدت دو اثر از لوریس چکناواریان را با نام های سوییت سمفونیک دفاع مقدس برای کر و ارکستر در ۶ موومان و سوییت سمفونیک صلح و دوستی برای کر و ارکستر در ۹ موومان اجرا کرد.
درخشش ایرانی ها در عرصه بین الملل
فیلم کوتاه کلاس رانندگی به کارگردانی مرضیه ریاحی واجد شرایط رقابت در بخش فیلم کوتاه نود و دومین دوره آکادمی علوم و هنرهای سینمایی اسکار ۲۰۲۰ شد.
انیمیشن آقای گوزن به کارگردانی مجتبی موسوی در شانزدهمین جشنواره بینالمللی انیمیشن لندن حضور دارد.
فیلم سینمایی هفت و نیم در سومین حضور بینالمللی خود پس از بوسان و سیدنی در جشنواره بینالمللی فیلم بلک مووی (BLACK MOVIE ۲۰۲۰) سوئیس نمایش داده میشود.
سعید نجاتی در پانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه و مستقل داکا ۲۰۱۹ بهعنوان یکی از اعضای هیات داوران بخش بینالملل انتخاب شد.
مگرالن در پنجاه و هفتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه مالت برنده جایزه شوالیه طلایی شد.
فیلم زغال ساخته اسماعیل منصف در فستیوال چنای در هندوستان نمایش داده می شود.
۱۳ فیلم کوتاه در بخش رقابتی هشتمین جشنواره جهانی فیلم پارسی استرالیا حضور دارند.
فیلم سینمایی شبی که ماه کامل شد به کارگردانی نرگس آبیار جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران جشنواره شبهای سیاه تالین استونی را به دست آورد.
فیلم کوتاه مرد جعبهای ساخته منوچهر تیمورزاده در چهارمین حضور بینالمللی خود در جشنواره فیلم الوار هندوستان به روی پرده میرود.
پویانمایی گرگم و گله میبرم ساخته امیرهوشنگ معین، موفق به دریافت جایزه اول پنجمین جشنواره بینالمللی فیلمهای انیمیشن ماراتن یونان شد.
درخشش کودکان و نوجوانان ایرانی عضو مراکز فرهنگی هنری کانون پرورش فکری در بیست و ششمین مسابقه بینالمللی نقاشی انجمن هیکاری مسابقه نقاشی ژاپن.
فرهنگ فراسوی مرزها
بازگشت گهواره مسیح (ع) به خاورمیانه؛ یک تکه چوبی از گهواره عیسی مسیح (ع) پس از غیبت هزارساله، در آستانه کریسمس به بیت لحم بازگردانده شد.
میراث جهانی یونسکو در اتریش طعمه حریق شد؛ بخش وسیعی از شهر هالشتات اتریش بر اثر آتشسوزی خسارت شدیدی دید و به گردشگران در مورد سفر به این مکان هشدار داده شد. دستکم چهار منزل مسکونی این شهر که در فهرست میراث جهانی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) به ثبت رسیده است، به تلی از خاکستر تبدیل شد.
ادامه سلطنت ملکه برفی بر گیشه سینماها؛ این هفته هم یخزده ۲ (فروزن ۲)، با فاصله زیاد از فیلمهای پشت سرش، پرچمدار انیمیشنهای پرفروش سال ۲۰۱۹ شد. یخزده ۲ (Frozen II)، در ادامه تسلط بر گیشه، در هفته دوم نمایش، فروش هفتگی ۳۴ میلیون دلار، ۷۳۸ میلیون دلار فروش جهانی را به نام خود ثبت کرده است.
استعفای دو عضو کمیته نوبل در اعتراض به تغییر سیاستها و انتخاب هانتکه؛ دو عضو کمیته جایزه نوبل ادبیات در آکادمی سوئد به نشانه اعتراض به اصلاحات داخلی این آکادمی و در مخالفت با نظریه ادبیات فراتر از سیاست است، همچنین انتخاب پیتر هانتکه به عنوان برنده نوبل سال ۲۰۱۹ استعفا دادند.
موزههای آلمان پاتوق سارقان شد، دو موزه در دو شهر درسدن (ایالت زاکسن) شرق آلمان و در برلین طی دو هفته گذشته با سرقت روبرو شدند و این امر زنگخطر تشدید تدابیر امنیتی را در موزه های این کشور بهصدا درآورد.
یک تابلوی نقاشی بینظیر از چهره ولفگانگ آمادئوس موتسارت آهنگساز اتریشی به مبلغ چهار میلیون یورو (۴.۴ میلیون دلار) در حراجی کریستیز پاریس فروخته شد.
نظر شما