براساس این گزارش، هزاران نفر از مخالفان برگزاری ششمین انتخابات ریاست جمهوری الجزایر امروز / پنجشنبه/ با هجوم به شعب رای گیری در چند نقطه الجزیره پایتخت، به ویژه در شهر بندری "بجایا" به صندوق های رای گیری حمله ور شدند.
آنها در برخی حوزه های رای گیری از موانع امنیتی گذشته و با تصاحب صندوق ها آنها را تخریب و اندک آرای ریخته شده در آنها را در خیابان های اطراف پخش کردند.
گزارشگر الجزیره از حمله نیروهای امنیتی به معترضان خبر داد و گفت که پلیس برای جلوگیری از تخریب بیشتر حوزه های رای گیری مجبور شد از گاز اشک آور برای متفرق کردن مخالفان رای گیری استفاده کند.
براساس این گزارش، برخی از موافقان رای دادن نیز با مشاهده وضعیت نابسامان در این حوزه ها از رای دادن امتناع کرده و محیط را ترک کردند.
گزارشگر الجزیره مشارکت مردم را در حوزه های مورد پوشش خود بسیار پایین ارزیابی کرده و پیش بینی کرد تا شامگاه امروز، یعنی پایان وقت رای گیری که ۲۰ امشب اعلام شد، این مشارکت از ۱۵ درصد فراتر نرود.
رای گیری در خارج از این کشور از روز (شنبه) آغاز شده بود و عملیات رای گیری در مراکز نمایندگی سیاسی الجزایر جریان دارد تا بتوانند رای تقریبا ۹۱۴ هزار تن اتباع این کشور در خارج را که اکثر آنان در فرانسه زندگی می کنند، دریافت کنند.
بر اساس این گزارش، رای گیری امروز پایان می یابد اما زمان اعلام نتیجه آن هنوز مشخص نیست.
انتخابات الجزایر در ساختار دو دوره ای
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری الجزایر در ساختار دو دوره ای شناخته شده است. اگر یکی از نامزدها نتواند بیش از نصف آرا را صاحب شود، دور دوم برگزار می شود و دو نامزد اول در پایان ماه جاری میلادی (دسامبر) برای تکیه زدن بر کرسی ریاست جمهوری رقابت خواهند کرد.
کل حوزه های رای گیری در این کشور را ۶۱ هزار اعلام شده و اگرچه در برخی از حوزه ها طرفداران دولت به تدریج آرای خود را در صندوق ها می ریزند اما در برخی از مناطق به ویژه مناطقی از کشور که بومی های بربر این کشور زندگی می کنند مشارکت در پائین ترین سطح خود قرار دارد.
به گزارش ایرنا، ۲۴ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از مردم این کشور حائز شرایط لازم برای رای دادن هستند تا بتوانند از میان ۵ نامزد معرفی تعیین صلاحیت شده از سوی کمیسون مستقل انتخابات یعنی "عبدالمجید تبون" و "علی بن فلیس" نخستوزیران سابق دوره بوتفلیقه، "عزالدین میهوبی" دبیرکل حزب "التجمع الوطنی الدیمقراطی" وزیر پیشین فرهنگ، "عبدالعزیز بلعید" رئیس جبهه المستقبل و "عبدالقادر بن قرینه" رئیس جنبش البناء الوطنی یکی را به خاج ریاست جمهوری "المرادیه" بفرستند.
این در حالی است که دو طیف از مردم و نخبگان این کشور طی ۱۰ ماه گذشته بارها با صف آرایی در برابر هم نسبت به این انتخابات موضع گیری متفاوت داشتند.
چون حزب "جنبش انجمن صلح" که بزرگترین حزب اسلامگرای الجزایر هست، همراه با دیگر احزاب یکشنبه شب ( ۱۷ آذر ) با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که از هیچ یک از این نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری حمایت نخواهد کرد.
با وجود اینکه مخالفان طی چند روز گذشته در واپسین روزهای مانده به برگزاری انتخابات امروز، بر شدت اعتراضات خود افزوده و اعلام کرده بودند آنرا تحریم می کنند، اما موافقان این انتخابات امروز به پای صندوق های رای آمدند تا بتوانند امید خود به این صندوق ها را برای تعیین سرنوشت خود بعد از ۲۰ سال ریاست جمهوری عبدالعزیز بوتفلیقه هم برای مخالفان داخلی و هم جهانیان اثبات کرده و آنرا به نمایش بگذارند.
در واقع اعتراضات چند روز اخیر در این کشور برای زیر سوال بردن ماهیت این انتخابات مسبوق به سابقه است چون به دنبال اعتراضات مردم این کشور در ماه فوریه برای برگزاری پنجمین انتخابات ریاست جمهوری بعد از استقلال این کشور از فرانسه با هدایت بوتفلیقه و احتمال پیروزی او بود که بوتفلیقه مجبور شد پس از ۲۰ سال حکومت، در سن ۸۲ سالگی با فشار ارتش از قدرت کناره گیری کند .
معترضان به این انتخابات بارها اعلام کردند که ۵ فردی که از سوی "محمد شرفی" رئیس کمیته مستقل انتخابات و وزیر سابق دادگستری این کشور به عنوان نامزدهای نهایی این انتخابات معرفی شدند عوامل دولت "عبدالعزیز بوتفلیقه" هستند که روی کار آمدن هر یک از آنها نتیجه ای جز حفظ ساختار سیاسی بوتفلیقه نخواهد بود.
البته کمیته مستقل انتخابات بارها با صدور بیانیه ای با تاکید بر اینکه "امکان تقلب در نتایج انتخابات وجود ندارد" اعلام کرد که عزم خود را برای برگزاری انتخابات شفاف و سالم جزم کرده و به آن دسته از کسانی که بخواهند در آرای الجزایری ها دستکاری کنند، هشدار داد و اعلام کرد که با برهم زنددگان انتخابات امروز نیز برخورد جدی خواهد شد.
نظر شما