۳۰ آذر ۱۳۹۸، ۱۰:۱۵
کد خبرنگار: 1228
کد خبر: 83598867
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

زمستان سخت پاکستانی ها همراه با کمبود گاز و افزایش نرخ

اسلام آباد - ایرنا - کمبود گاز مصرفی در پاکستان با فرا رسیدن فصل سرما در مناطق مختلف این کشور چالشی است که مردم این کشور هر سال با آن مواجه هستند اما افزایش سرسام آور نرخ گاز تحمل زمستان را برای پاکستانی ها سخت تر می کند.

سرما در پاکستان همه ساله زودتر از موعد در مناطق مختلف این کشور حاکم می شود و این وضعیت میزان مصرف گاز از سوی خانوارها، مراکز صنعتی و استفاده تجاری نیز بالا می رود.
کاهش دما در شهرهای مختلف پاکستان در حالی است که بنا بر آمار رسمی ۷۰۰ هزار به تعداد مصرف کنندگان گاز در این کشور اضافه شده اما کمبود گاز ۱۵۷ درصد افزایش داشته است.
کارشناسان حوزه اقتصادی و انرژی در پاکستان افزایش مجدد نرخ سوخت به ویژه گاز را برای ثبات اقتصادی و حتی سیاسی کشور خطرناک می دانند و توصیه می کنند که دولت ضمن کاگش تعرفه و مالیات بر گاز و فرآورده های نفتی، جلوی فلج شدن زندگی مردم را بگیرد.
به گفته اداره تنظیم مقررات گاز پاکستان کمبود گاز به طور مداوم در هر سال به ۶.۶ میلیارد فوت مکعب رسیده و این روند تا سال مالی ۲۰۲۸ نیز ادامه خواهد داشت.
به گزارش امروز (چهارشنبه) رسانه های پاکستان: چالش کمبود گاز از یک طرف و افزایش سرسام آور نرخ استفاده آن از سوی دیگر مشکلات را برای مردم این کشور دوچندان کرده و پیش بینی می شود زمستانی سخت در انتظار پاکستانی ها است.
براساس این گزارش، قرار است از اول ماه ژانویه سال جدید میلادی (۲۰۲۰) قیمت نرخ گاز در پاکستان ۲۱۴ درصد گران شود، اداره گاز این کشور این طرح را به دولت فدرال ارسال کرده و در صورت تصویب از روز اول سال جدید میلادی اعمال خواهد شد.
گزارش این روزهای شبکه های خبری پاکستان از شهرهای کراچی، لاهور، پیشاور، راولپندی، اسلام آباد و مناطق سردسیر در ایالت بلوچستان و جنوب شرق ایالت پنجاب حاکی از شفار کم گاز در خانه ها و مراکز صنعتی از جمله نانوایی ها است.
همچنین گفته می شود تولید گاز داخلی در سال از ۵ تا ۷ درصد رو به کاهش است و این روند باعث شده تا پاکستانی ها همچنان تحمل زمستانی سخت را تجربه کنند.
سخنگوی اداره جنوبی گاز پاکستان به رسانه های این کشور گفت: افت فشار گاز در مناطق مختلف ایالت پنجاب دیده شده که دلیل آن افزایش میزان استفاده گاز همزمان با کاهش دما می باشد.
وی گفت: سطح تقاضای گاز در شهرهایی مانند کویته به ۱۵۰ میلیون فوت مکعب در روز در مقایسه با حدود ۵۰ میلیون فوت مکعب در طول تابستان، افزایش یافته است.
سال گذشته نیز درپی کاهش عرضه گاز و قطع ناگهانی آن همزمان با کاهش دما در شهرهای پاکستان اعتراض و تظاهرات مردم را در پی داشت. 
به رغم اعتراض جناح مخالف دولت و نگرانی مردم در پاکستان به کاهش تولید گاز و افزایش بی سابقه نرخ گاز به نظر می رسد این بحران تا پایان فصل سرما ادامه پیدا کند؛ چالشی که به ویژه طی دو سال اخیر، پاکستانی ها گرفتار آن هستند.
با فرا رسیدن زمستان زودهنگام مردم پاکستان سخت ترین سرما را از نظر کمبود گاز پیش رو دارند. حتی مردم ساکن شهر اسلام آباد، پایتخت انی کشور که نسبت به سایر شهرها، از امکانات نسبتا بهتری برخوردار است، در فصل سرما با کمبود شدید گاز مواجه می شوند.
این روزها صف های طولانی در نانوایی ها که پخت نان را به دلیل افت فشار گاز کُند کرده است و شلوغی در جایگاه های عرضه سوخت گاز مایع (سی این جی) در شهرهای مختلف پاکستان نشان دهنده بحران ناشی از کاهش تولید گاز است.

پاکستان در مبدا واردات انرژی خود تجدید نظر کند

«خالد مصطفی» کارشناس برجسته امور انرژی در پاکستان طی گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا در اسلام آباد، یکی از عمده دلایل تصمیم تازه دولت برای افزایش ۲۱۴ درصدی نرخ گاز در پاکستان را برنامه های مالی صندوق بین المللی پول دانست و افزود که دولت عمران خان تحت فشار برنامه های این نهادی جهانی است و چاره ای جز اجرای آن دارد.
وی افزود: جمعیت در پاکستان در حال افزایش است و همزمان تقاضای گاز نیز بالا رفته و دولت قادر به ارائه یارانه برای مردم نیست. تولید داخلی گاز به حدی کاهش یافته که پاکستان مجوز به واردات گاز مایع طبیعی از قطر است.
این کارشناس پاکستانی گفت: واردات گاز گران دولت را مجبور به اعمال مالیات های سنگین بر مصارف گاز می کند در حالی که ما می توانستیم با اجرای طرح مقرون به صرفه خط لوله انتقال گاز از ایران نه تنها به چالش بحران در پاکستان پایان دهیم بلکه مبدا واردات آسان و نزدیک یعنی کشور همسایه ایران را نزد خود داشته باشیم اما متاسفانه فشارهای خارجی و تحریم های بین المللی باعث شده تا پاکستان برخی از کشورهای عربی را مبدا اول و آخر واردات انرژی انتخاب کند.
وی گفت: افزایش بی سابقه نرخ گاز واکنش جدی مردم را درپی خواهد داشت و حتی ممکن است جناح مخالف این وضعیت را برای فشار علیه دولت استفاده کرده که منجر به بی ثباتی سیاسی در کشور می شود.

قرارداد گازی با ایران کلید حل بحران انرژی
«مرتضی مغل» رئیس دیده بان اقتصادی پاکستان نیز به خبرنگار ایرنا گفت: پاکستان از ذخایر نفت و گاز خوبی برخوردار است اما ضعف مدیریتی باعث شده تا کشور نتواند از این ظرفیت ها به نحو احسن استفاده کند.
وی افزود: نیاز به مدیریت قوی برای غلبه بر بحران انرژی به ویژه جلوگیری از کمبود گاز در پاکستان است متاسفانه برخی از عناصر به دنبال حفظ منابع غرب در پاکستان هستند در حالی که ظرفیت عظیم کشورهای همسایه همچون ایران می تواند نیازهای انرژی پاکستان را تامین کند.
این تحلیلگر پاکستانی اظهار داشت: طرح خط لوله انتقال گاز از ایران بهترین روش برای رسیدگی به چالش های روز افزون انرژی در پاکستان است. پاکستانی ها با مشکل تورم و کمبود انرژی مواجه هستند و قرارداد گازی با ایران به عنوان یک توافق برد-برد می تواند به رفع این مسائل کمک کند.
پاکستان در شرایطی با کمبود گاز در فصل سرما و بحران انرژی مواجه است که قرارداد مهمی با ایران برای احداث خط لوله و واردات گاز امضا کرده است اما به دلیل فشار خارجی و آنچه را که اسلام آباد تحریم های بین المللی می خواند، تا کنون هیچ قدمی برای احداث خط لوله گاز برنداشته است.
مردم پاکستان، شخصیت ها و احزاب این کشور بطور جدی از دولت می خواهند تا قرارداد واردات گاز از ایران را به عنوان اقتصادی ترین، آسان ترین و کوتاه ترین مسیر ورود انرژی به پاکستان، در اولویت اقدامات خود قرار دهد.

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha