اشرف بروجردی امروز (دوشنبه) در آیین اختتامیه هشتمین دوره مسابقات ملی مناظرات دانشجویان ایران اظهار داشت: مناظره فرصت و ظرفیتی برای به بار نشاندن اندیشه خود در اذهان دیگران است که این فرصت را جهاد دانشگاهی ایجاد کرده است.
وی افزود: در عرصه اجتماعی کلمه جهاد با ذهنیت تقابل شکل گرفته اما اینجا جهاد به معنای تلاش و کوشش است و این خود بسترساز برای کسانی است که خواهان رسیدن به قله های معرفت هستند.
رییس کتابخانه ملی ادامه داد: برای تحقیق، تفحص و جست وجو تمامی افراد می توانند در خدمت دانشجویان قرار گیرند. سازمان اسناد و کتابخانه ملی نیز این ظرفیت را دارد که با برگزاری جلسات و ایجاد ظرفیت در حوزه سندی، در خدمت دانشجویان و اساتید باشد.
بروجردی گفت: اساتید دانشگاه کمتر به حوزه اسناد توجه دارند، در حالی که اسناد می تواند پشتوانه کار پژوهشی و نجات دهنده یک ملت باشد و همچنین این ظرفیت را ایجاد می کند که جامعه روی سعادت ببیند.
وی تاکید کرد: استناد تاریخی می تواند پشتوانه دانش، گفت وگو و مباحث دانشجویان و اساتید قرار گیرد. احساس ناامیدی موجود در جامعه و یافتن راه گریزی از ناملایمات و کاستی ها احتیاج به همدلی و هم اندیشی دانشگاه دارد، جهاد دانشگاهی نیز یکی از این ظرفیت و فرصت ها است.
رییس کتابخانه ملی خطاب به دانشجویان اظهارداشت: فرصت دانشجویی را دریابید. در این زمان ذهن ها خلاق، انرژی ها فراوان و فرصتی برای به بار نشستن باورها وجود دارد. این فرصت را مغتنم بدانید و سعی کنید این نعمتی که خدا در اختیارتان گذاشته است را غنیمت بشمارید.
بروجردی تصریح کرد: مناظره هم سهل است هم ممتنع؛ سهل از این جهت که ظرفیتی برای گفت وگو است و ممتنع است از این جهت که به چه چیزی، چگونه اندیشید و آن را به دیگران تسری داد. همه در تلاش هستیم تا دیگران اندیشه ما را باور کنند.
لزوم توجه جدی به مسابقات مناظره
همچنین مهدی کاظمی خالدی رییس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی در این مراسم گفت: ۱۲ تیم حاضر به نمایندگی از ۶۲۵ تیم شرکت کننده در این دوره از مسابقات بیش از ۱۰ ماه است که درگیر هستند تا بگویند ما می توانیم تا با اخلاق و منطق در باره مسائل چالشی با یکدیگر سخن بگوییم.
وی افزود: پس از اینکه مسابقات مناظره در سال ۹۰ راه اندازی شد و پس از سه دوره قرار شد مسابقات جدی تر پیش رود و وارد استان ها شود. اکنون مجموعه های دانشگاهی مختلف این مسابقات را همراهی می کنند و این رویداد یکی از جدی ترین رویدادهای دانشگاهی و دانشجویی کشور به شمار می رود.
رییس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی ادامه داد: دانشجویان با جدیت محور این مسابقات هستند. اکنون در جایی هستیم که ایجاد جریان جدیدی در حوزه گفت وگو را دنبال می کنیم.
کاظمی به گشایش مرکز ملی گفت وگو اشاره کرد و گفت: به دنبال راه اندازی مسابقات مناظره برای دانش آموزان نیز هستیم تا این فرهنگ گفت وگو و مناظره را در میان این گروه نیز نهادیه سازیم.
در ادامه این مراسم محمدرضا طیبی رییس جهاد دانشگاهی پیام حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهوری را به مناسبت برگزاری مسابقات ملی مناظرات دانشجویان ایران قرائت کرد.
در ابتدای این مراسم دوتیم راه یافته به مرحله نهایی، گردون از آذربایجان غربی و تنقیح مناط از دانشگاه علم و فرهنگ نیز با یکدیگر بر سر گزاره «راه حل مشکلات اقتصادی کشور توجه به ظرفیت داخلی و تولید باکیفیت است» به رقابت پرداختند.
نظر شما