محمدعلی شجاعی روز یکشنبه در نشست تدوین سند راهبردی توسعه تجارت خارجی استان اظهار داشت: بتازگی چندین نشست مشترک با سفیران و رایزنان اقتصادی کشورهای تاجیکستان، قزاقزستان و آذربایجان در تهران انجام شد و در این راستا از مسوولان مربوط و تجار می خواهیم که کارها و اقدامات لازم را برای برقراری ارتباط دوسویه عملیاتی کنند.
وی اظهار داشت: برای تبادل روابط تجاری با این کشور ها تعهداتی داشته ایم و از آنان نیز خواسته ایم که برای برقراری هرچه بیشتر ارتباط راه را هموار کنند.
وی از تجار و فعالان بخش بازرگانی خارجی خواست تا به صورت گروهی و تیمی فعالیت کنند و گفت: در این حوزه کار فردی با مشکلات مواجه می شود که اگر گروهی و با برنامه وارد این حوزه شوید بطور قطع موفق خواهید شد.
استاندار خراسان شمالی با بیان اینکه آذربایجان با چهار استان کشور روابط تجاری دارد، افزود: رسیدن به بازار روسیه از طریق ارتباط با این کشور امکانپذیر است.
استاندار خراسان شمالی به سند راهبردی توسعه تجارت خارجی استان اشاره ای کرد و گفت: قرار بود که بخش خصوصی، دستگاه های مسوول و مربوط ، اتاق بازرگانی و فعالان بخش تجاریمشکلات این حوزه را برطرف کنند تا در شورای برنامه ریزی به تصویب نهایی برسد.
شجاعی برای نهایی شدن این نسخه ۷۲ ساعت مهلت داد تا مسائل و مشکلات آن را برطرف کنند و گفت: قبل از اینکه این سند به تصویب برسد کارشناسان و متخصصان نظر دهند چرا که بعدا به عنوان یک سند مورد استفاده قرار می گیرد و توسعه استان از این طریق انجام می شود.
وی با بیان اینکه بخش کشاورزی پیشران توسعه اقتصادی است گفت: اما متاسفانه بعضا محصول در روی زمین باقی می ماند چرا که بازار فروش ندارد.
استاندار خراسان شمالی خواستار برنامه ریزی برای عرضه محصولات کشاورزی استان شد و افزود: باید با ایجاد بازار های جدید درآمد قشر کشاورز را بالا ببریم.
شجاعی بر توسعه بخش گردشگری و صنعت و معدن نیز تاکید کرد و گفت: هم اکنون باید با نگاه به خارج از کشور راه های توسعه را در این حوزه ها هموار کنیم.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی بجنورد در این نشست بر اعزام تجار به خارج از کشور و پذیرش هیات های تجاری برای توسعه صادرات تاکید کرد و گفت: اعزام و پذیرش هیات های تجاری به صورت گروهی به رفع مشکلات کمک نخواهد کرد.
سعید پورآبادی افزود: هم اکنون باید از افراد دارای تخصص و سر گروه ها برای برقراری ارتباط خارجی استفاده کنیم.
در این نشست شماری از فعالان بخش خصوصی و تجار برگشت پول، دریافت پول از بانک ها، کاهش مواد اولیه کارخانه های تولیدی را از جمله مشکلات خود عنوان کردند.
خراسان شمالی حدود ۴۰۰ واحد تولیدی و صنعتی با سرمایه گذاری ۱۳ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۱۱هزار نفر دارد که از لحاظ داشتن صنایع بزرگ صنعتی در بین ۳۱ استان کشور رتبه دهم را داراست.
سهم اشتغال در این استان در سه بخش کشاورزی با ۳۹.۶ درصد، صنعت با ۲۴.۳ درصد و خدمات ۳۶.۱ درصد است.
سهم این استان در حوز کشاورزی بیش از میانگین کشور است اما در حوزه صنعت و خدمات پایین تر است.
نظر شما