به گزارش روزنامه «الجریده» مصر، در این نشست قرار است آخرین تحولات لیبی، راهکارهای برون رفت این کشور از بحران، راه های پیشگیری از پیچیده تر شدن اوضاع و تحولات منطقه شرق مدیترانه مورد بررسی قرار بگیرد.
سخنگوی وزارت خارجه مصر هم اعلام کرده است که در تماس «سامح شکری» وزیر خارجه این کشور با وزرای اروپایی، همه طرف ها بر رد گزینه نظامی در لیبی تاکید کرده اند و همچنین امضای توافق نظامی اخیر میان ترکیه و دولت وفاق ملی لیبی را باعث تهدید امنیت در کل منطقه دانستند.
طرف های اروپایی و مصر همچنین بر ضرورت حمایت از راه حل های سیاسی از جمله نشست برلین و تلاش های سازمان ملل تاکید کردند.
ترکیه و لیبی ششم آذر ماه و در جریان سفر «فایز السراج» رییس دولت وفاق ملی لیبی به آنکارا و دیدار با اردوغان دو قرارداد مهم امضا کردند.
توافق نخست در مورد حریم دریایی ترکیه و لیبی در دریای مدیترانه و قرارداد دیگری در مورد توسعه همکاریهای امنیتی و نظامی میان دو طرف امضا شد.
توافق آنکارا و دولت السراج با اعتراض دیگر کشورهای حوزه دریای مدیترانه رو به رو شد، یونان، قبرس و مصر در بیانیهای مشترک تاکید کردند که امضای این ۲ یادداشت تفاهم درباره همکاری امنیتی و حریم دریایی میان ترکیه و دولت وفاق لیبی هیچ اثر قانونی ندارد.
تحلیلگران مسائل لیبی بر این باورند که بازیگران خارجی در این کشور در دو طرف درگیری نقش فعالی را ایفا میکنند، امارات، عربستان، مصر، فرانسه و روسیه از ارتش حفتر و دولت شرق لیبی حمایت میکنند، درحالی که ترکیه، قطر، آمریکا و اتحادیه اروپا حامی دولت "فایز السراج" در غرب لیبی هستند.
نظر شما