امیر بینابی روز شنبه در نشست شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان سمنان در سالن غدیر استانداری ابراز داشت: دستگاههای اجرایی مختلف در مقابله با آسیبهای اجتماعی مانند اعتیاد نقشه راه و برنامهای جداگانه دارد و باید دستیابی به نتیجه مطلوب یکپارچهسازی صورت بگیرد.
وی ادامه داد: اکنون در مبارزه با اعتیاد نقشه راه واحد در استان سمنان وجود ندارد و باید برنامه یکپارچهسازی نظارت اجتماعی تدوین شود.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری سمنان بیان کرد: ۸۰ درصد آسیب اجتماعی در ۲۰ درصد مناطق استان رخ میدهد و آموزش و آگاهی بخشی و توانمندی اهالی این مناطق موثر در کاهش آسیب اجتماعی است.
وی یادآور شد: استفاده از مشارکت مردمی و ظرفیت سازمانهای مردم نهاد نقشی موثر در پیشگیری و مقابله با اعتیاد دارد و باید استفاده از این ظرفیت بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد.
بینایی خاطر نشان کرد: ۴۰۰ تشکل مردم نهاد در استان سمنان وجود دارد که از این تعداد ۱۵۵ تشکل از سوی فرمانداریها ثبت شده است.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری سمنان گفت: توانمندسازی و آموزش به تشکلهای مردم نهاد برای آگاهی بخشی به جامعه هدف به منظور پیشگیری از آسیبهای اجتماعی نکته مهمی است که باید مدنظر باشد.
براساس آمار نیروی انتظامی هشت تن و ۹۷۶ کیلوگرم انواع موادمخدر از ابتدای سال ۹۸ تا پایان مهر کشف و ضبط شد.
۱۳ مرکز اقامتی میان مدت غیردولتی ترک اعتیاد، ۹۹ مرکز ترک اعتیاد با دارو، ۶ مرکز مشاوره بیماری های رفتاری، ۲ مرکز کاهش آسیب اعتیاد و چهار تیم سیار کاهش آسیب اعتیاد در سمنان وجود دارد و تنها یک مرکز اقامتی میان مدت ویژه بانوان در این استان فعال است و بیش از ۳۹ هزار نفر تحت درمان در این مراکز هستند.