تحلیل‌های مطبوعات پاکستان از سفر قریشی به ایران

اسلام آباد - ایرنا - مطبوعات پاکستان روز دوشنبه سفر وزیر خارجه این کشور به تهران و دیدار با مقام های ارشد ایران را به صورت گسترده بازتاب دادند. آنان پیامدهای تشدید تنش ها در منطقه را برای همسایگان از جمله پاکستان خطرناک می دانند و در این خصوص تکاپوی دولت عمران خان برای کمک به صلح را مورد تحلیل قرار دادند.

رسانه های پاکستان و ستوین نویسان این کشور از زمان آغاز تشدید تنش ها میان تهران و واشنگتن پس از شهادت سردار سلیمانی در حمله تروریستی آمریکا در خاک عراق، این اوضاع را برای تمام منطقه از جمله پاکستان به عنوان همسایه ایران خطرناک توصیف می کنند.

آنان از تلاش های دولت پاکستان برای رایزنی با سایر کشورها با هدف غلبه بر تنش ها و کمک به پایداری صلح استقبال می کنند اما از دولت عمران خان می خواهند تا اصل بی طرفی را فراموش نکند زیرا پاکستان در گذشته نیز با پیوستن به جنگ دیگران (اشاره تلویحی به مشارکت پاکستان با آمریکا در جنگ علیه تروریسم و اوضاع افغانستان) متحمل ضررهای جبران ناپذیری شد.

اغلب کارشناسان پاکستانی آمریکا را برای تحریک ایران و انجام اقدامات خشونت زا مورد سرزنش قرار می دهند. به عقیده آنان، سیاست های واشنگتن در منطقه با شکست روبرو شده و تنش های اخیر طرح جدیدی برای لاپوشانی ناکامی ها آمریکا تفسیر می شود.

روزنامه پاکستانی «اکسپرس» با برگزاری میزگردی درباره تحولات منطقه و تنش های ایران و آمریکا، به بررسی تبعات آن پرداخت.

مقامات دولتی، شخصیت های سیاسی و مذهبی از کارشناسان امور سیاسی پاکستان در این برنامه از دولت اسلام آباد خواستند تا با اتخاذ رویکرد شفاف و سیاست خارجی موثر و ضمن رعایت اصل بی طرفی، در مسیر کمک به تنش زدایی گام بردارد.

«سعید غنی» وزیر اطلاع رسانی دولت ایالتی پاکستان گفت: دولت عمران خان باید مجلس و رهبران سیاسی را در جریان تلاش های دیپلماتیک کشور برای تنش زدایی در منطقه قرار دهد.

وی با بیان آنچه که ناکامی سیاست خارجی پاکستان در زمان فعلی خواند، دولت عمران خان را به باد انتقاد گرفت و افزود: جمهوری اسلامی ایران کشور همسایه ما است و در صورت بروز هرگونه درگیری در همسایگی، دولت باید راهبرد مورد نظر جهت غلبه بر چنین اوضاعی را تدوین کند.

«ضیا عباس» وزیر پیشین پاکستان و از کارشناسان امور بین الملل گفت: تعامل و گفت وگو تنها راه رسیدگی به مسائل منطقه است، بنابراین مسیر تعامل میان تهران و واشنگتن نیز باید همواره شود.

وی هشدار داد: پاکستان باید مراقب رویکرد خود باشد، ما نباید اصل بی طرفی را فراموش کنیم و با همین روش می توان برای ازسرگیری گفت وگوها میان طرف های درگیری در منطقه نقش آفرینی کرد.

«اسدالله بوتو» نائب رئیس ایالتی حزب جماعت اسلامی پاکستان در این میزگرد شهادت سردار سلیمانی به دست آمریکا را به شدت محکوم کرد و گفت: دولت اسلام آباد باید موضع خود را روشن تر عنوان کند، البته امکان اختلاف در دیدگاه میان کشورها وجود دارد با این حال پاکستان نباید کفه ترازوی خود را به نفع آمریکایی ها سنگین کند.

وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره در لحظات دشوار در کنار پاکستان قرار داشته است و اکنون زمان آن است ما نیز در کنار دوست خود ایران بایستیم.

«خرم شیر زمان» از حزب حاکم پاکستان (تحریک انصاف) و نماینده مجلس ایالتی گفت: دولت عمران خان متعهد به تعمیق روابط با کشورها و مشارکت برای پایداری صلح و ثبات در منطقه است.

وی افزود: وزیر امور خارجه پاکستان سفرهای منطقه ای خود را آغاز کرده که هدف اصلی آن کمک به کاهش تنش ها در منطقه و فرصت دادن به دیپلماسی برای پرداختن به بحران می باشد.

«شاه محمد شاه» رئیس حزب مسلم لیگ نواز در ایالت سِند پاکستان نیز هشدار داد که هرگونه مشارکت با آمریکا پس از حوادث اخیر در منطقه، منجر به هرج و مرج و بحران جدید در داخل پاکستان خواهد شد.

علامه «سید باقر زیدی» دبیرکل حزب مجلس وحدت مسلمین در ایالت سند پاکستان نیز گفت: پاکستان باید در بحث تنش های ایران و آمریکا، طرف حق باشد و در مقابل باطل بایستد.

وی افزود: جامعه جهانی متوجه حق و باطل است. ایران کشور همسایه پاکستان است بنابراین هرگونه تهاجم و درگیری از سوی آمریکایی ها تمام کشورهای منطقه از جمله همسایگان را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

«شاه محمود قریشی» وزیر امور خارجه پاکستان روز گذشته و بنا بر دستور «عمران خان» نخست وزیر این کشور برای رایزنی درباره تحولات منطقه و تلاش برای تنش زدایی، به ایران سفر کرد. 

وی طی دیرو و امروز با حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس‌جمهوری و محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران دیدار و گفت‌وگو کرد. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha