«محمد جواد جمالی نوبندگانی» روز یکشنبه مسئله ضعف دیپلماسی را در مشکل پدید آمده برای ورزش فوتبال کشور مبنی بر گرفتن حق میزبانی از تیمهای ایرانی شرکت کننده در مسابقات لیگ قهرمانان آسیا بیتاثیر دانست و به خبرنگار ایرنا گفت: اگر بخواهیم منصفانه به قضایا نگاه کنیم، ما در به دست آوردن کرسیهای هیاتهای اجرایی و رئیسه مجامع بین المللی فوتبال ضعفهایی داریم، اما باید قبول کنیم امروزه بهرغم این ادعا که ورزش به سیاست مربوط نیست، کاملا سیاستزده است. به عنوان مثال کشوری مثل ویتنام با اینکه در رشته کشتی هیچ جایگاهی ندارد، اما عضو هیات رئیسه این رشته میشود و به همین منوال میتوان به مثالهایی دیگر از سایر رشتهها اشاره کرد.
نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: در زمان جنگ تحمیلی، بهرغم آنکه کشور درگیر یک جنگ تمام عیار بود و بمبارانهایی گاها در نقاطی از کشور رخ میداد، اما تمام مسابقات مختلف بینالمللی در داخل خاک کشور برگزار میشد و با این مسائلی که امروز کنفدراسیون فوتبال آسیا مطرح میکند، مواجه نبودیم.
وی این موضوع را ادعا و فاقد مبنای حقوقی دانست و گفت: در این بحث هم کشورهای عربی و دشمنان ما ادعایی کرده و درخواستی به کنفدراسیون داده اند، هرچقدر هم ما اسناد حقوق ارائه بدهیم، وقتی آنها با هم هستند و میخواهند هر طور شده به ایران فشار بیاورند، نتیجه تغییری نخواهد کرد.
نوبندگانی با مهم دانستن منابع مالی در این گونه تصمیمات خاطرنشان کرد: در اینگونه بحثها ما هرچقدر هم دیپلماسی ورزشی قوی داشته باشیم، اما همچنان رایها خرید و فروش میشود و سابقه فیفا هم این موضوع را تایید میکند.
وی خاطرنشان کرد: مساله محمد بن همام، رئیس قطری کنفدراسیون فوتبال آسیا را به یاد داریم که ثابت شد چه مفاسد اقتصادی داشت و به همین دلایل برکنار شد. حتی در یوفا هم قدرت تاثیرگذاری منابع مالی اثبات شده است. بنابراین ما برای مسائل مالی نمیتوانیم چاره پیدا کنیم. کشورهای عربی رایهایشان را با هم هماهنگ میکنند و سایر رایها را هم با دلارهای نفتی میخرند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس مساله بعدی را جنگ روانی علیه کشور توصیف کرد و اظهار داشت: امروز دشمن فشارهای مختلف اعم از تحریم، ترور و جنگ روانی را بر ملت ایران اعمال میکند. حتی کشوری مانند کویت که در جنگ با صدام، حمایتشان کردیم، امروز نمکنشناسی میکند و با گروه "الاحوازی" تجزیهطلب جلسه میگذارد یا در کنفدراسیون فوتبال علیه ما رای میدهد.
نوبندگانی اظهارداشت: اگر در همان زمان که عربستانیها ادعا کردند در ایران امنیت ندارند و کنفدراسیون به ما تحمیل کرد در زمین بیطرف مسابقه بدهیم، ما محکم ایستاده بودیم و زیر بار نمیرفتیم، امروز احتمالا با این مساله مواجه نمیشدیم. اما نباید فراموش کنیم که دشمنان ما برای تشدید فشار جنگ روانی به هر کاری دست خواهند زد.
نماینده فسا در مجلس افزود: امروز هم به نظرم حتی اگر دو سال محروم بشویم و جریمه هم بدهیم، که قطعا مبلغ آن جریمه کمتر از هزینه سفر به کشور ثالث برای انجام مسابقات خواهد بود، در عوض عزتمان حفظ خواهد شد. پذیرفتن این تصمیم ناعادلانه کنفدراسیون فوتبال آسیا یعنی ما قبول داریم که امنیت کشورمان خدشه دارد. درحالی که وضعیت امنیت ما از خیلی کشورها بهتر است. چطور عربستان و امارات که فرودگاههایشان مورد اصابت بمب قرار میگیرد، امن هستند و ما امن نیستیم؟
وی با تاکید بر لزوم هماهنگی چهار تیم حاضر در مسابقات جام قهرمانی باشگاههای آسیا، فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش در این باره، تصریح کرد: تماشاگران در این شرایط باید حواسشان باشد و فریب نخورند و از سر دلسوزی، حرکتی انجام دهند. تماشاگر باید بداند عزت و شرف خود و کشورش بسیار مهمتر از بازی با فلان تیم خود فروخته عربستانی، اماراتی و کویتی است.
عضو فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی با دامنه دار توصیف کردن جنگ روانی در حوزه ورزش، یادآور شد: استراماچونی و کالدرون (سرمربی سابق استقلال و پرسپولیس) زمانی که قرارداد خود را میبستند کاملا از شرایط تحریم ایران آگاه بودند، حتی اگر مدیران باشگاهها هم قولی درباره نحوه پرداخت داده بودند، آنها چون خودشان تحریمکننده ایران بوده اند، باید میدانستند شرایط کشور چگونه است. بعد میبینیم که با این رفتارشان عزت ما را مورد حمله قرار میدهند و حتی پایشان را فراتر گذاشتند و هر دو شرط تغییر مدیران باشگاه ها را برای بازگشت به کشور گذاشتند.
نظر شما