۶ بهمن ۱۳۹۸، ۱۷:۵۲
کد خبرنگار: 949
کد خبر: 83648812
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

انتصاب ۳ بخشدار زن در خراسان جنوبی نشانه توجه ویژه به بانوان است

بیرجند - ایرنا - مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی گفت: در بازه زمانی کمتر از یک سال سه بخشدار زن در این استان منصوب شدند که نشان از نگاه ویژه نماینده عالی دولت به استفاده از ظرفیت بانوان در جایگاه‌های مدیریتی دارد.

نفیسه نخعی روز یکشنبه در نشست گروه کاری زنان و خانواده استان خراسان جنوبی در محل استانداری افزود: در یک سال گذشته شاهد رشد ۳۰۰ درصدی انتصاب بخشداران زن در استان بوده‌ایم.

وی گفت: باید در دستگاه‌های اجرایی استان نیز فرهنگ استفاده از ظرفیت زنان در عرصه مدیریت ایجاد شود.

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی اظهار داشت: در حال حاضر ممکن است برخی خانم‌ها خود را دخیل در عرصه مدیریت نکنند اما با فرهنگ‌سازی و ایجاد خودباوری در بانوان این مهم محقق می‌شود.

وی افزود: امسال برای توان‌افزایی زنان دوره‌های آموزشی خوبی برگزار شده و امیدواریم سهم مدیریتی بانوان در خراسان جنوبی محقق شود.

نخعی گفت: هرچند استفاده از توان مدیریتی بانوان بخشی از عدالت جنسیتی است، در مباحث کار و اقتصاد هم بهره‌مندی از ظرفیت آنان در این حوزه‌ها تعریف شده و باید در این بخش‌ها هم از ظرفیت بانوان استفاده شود و دستگاه‌ها برنامه‌های خود را مشخص کنند.

وی با اشاره به تکالیف قانونی دستگاه‌ها و اسناد بالادستی درخصوص تقویت نهاد خانواده و حقوق شرعی و قانونی زنان در همه عرصه‌ها اظهار داشت: دستگاه‌های اجرایی باید طرح‌ها و تصمیمات خود در این حوزه را براساس شاخص‌های ابلاغی  ستاد زن و خانواده مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی تعریف کنند.

وی گفت: در جلسه‌ شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور رییس جمهوری مقرر شد که سیاست‌های کلی درخصوص عدالت جنسیتی احصا و در استان‌ها پیگیری شود که ما هم طی نامه برای دستگاه‌های اجرایی این سیاست‌ها را به دستگاه‌های مربوط ارسال کردیم.

 مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی بیان کرد: احصای این شاخص‌ها بر برابری و بهره‌مندی از فرصت‌ها و حق انتخاب مبتنی بر موازین اسلامی تاکید دارد و شامل خانواده، ازدواج، آموزش، بهداشت، مشارکت اجتماعی، اقتصادی و سیاسی تعریف شده و با همه دستگاه‌های عضو کارگروه زنان ارتباط دارد.

وی اظهار داشت: این داده‌ها در سطح محلی، منطقه ای، ملی و بین‌المللی باید طبقه‌بندی و تحلیل شود و گزارش مربوط به شاخص‌ها براساس داده‌های مبتنی بر جنسیت تنظیم شود.

نخعی افزود: در این شاخص‌ها اولویت دادن گروه‌های محروم در تحلیل‌های جنسیتی برای تحقق عدالت جنسیتی در دستور کار دستگاه‌ها قرار گیرد و سند ارتقای جایگاه زنان و خانواده در یکی از جلسات کارگروه مصوب شد که امیدواریم به زودی این سند به شورای برنامه ریزی و توسعه ارسال شود و تاکید داریم این شاخص‌های عدالت جنسیتی و سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده سریعتر مصوب شود.

وی گفت: دستگاه‌های اجرایی هرچه سریعتر شاخص‌هایی را که برای آنها ارسال شده به دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی ارسال  کنند تا در جلسات بعدی، ارزیابی و سنجش بهتر انجام شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: در سه پایگاه جهانی که در استان داریم مدیر یک پایگاه از بانوان است و این بانوان توانایی مدیریتی دارند اما باید توجه کرد که وقتی یک خانم صاحب فرزند شود و ۹ ماه مرخصی می‌گیرد آیا می‌توان در این مدت طولانی یک مجموعه اداری را بدون مدیر گذاشت.

حسن رمضانی افزود: ما به دنبال بهانه نیستیم اما باید ملاحظات را هم رعایت کرد و روالی تعریف شود تا از ظرفیت بانوان در عرصه مدیریت بهتر استفاده شود.

وی اظهار داشت: باید ببینیم که بانوان به لحاظ فرهنگی چقدر به این باور رسیده‌اند که می‌توانند مدیریت کنند هرچند در شرایط مساوی شاید زنان بهتر هم مدیریت کنند اما باید به خودباروی هم برسند چون گاهی به بانوان پیشنهاد می‌دهیم و خودشان می گویند که توان این مدیریت را ندارند.

مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی هم گفت: نقش و جایگاه بانوان چه در خانواده چه در عرصه‌های اجتماعی مورد کم‌لطفی واقع شده و اعتقاد دارم زن را باید با مجموعه عاطفه‌ها و نظام تربیتی و ساختاری که خداوند در وجودش گذاشته است، دید و پرورش فرزند را به عنوان یک موهبت بدانیم.

حسن عزیزی افزود: در زمینه ارتقای شاخص‌های جنسیتی قانونگذار به دنبال ارائه فرصت برابر برای بانوان بوده و هرچند خیلی از قوانین مذکر هستند اما باید با تمرکز بر شاخص‌های عدالت جنسیتی این موضوع را پیگیری کنیم و به موضوع هویت فردی یک فرد به عنوان یک زن و خودباوری توجه شود و صرف اینکه با بخشنامه این موضوع را پیش ببریم مفید نیست.

وی اظهار داشت: نجمه خدمتی از ورزشکاران نام‌آور خراسان جنوبی است که اکنون نماینده المپیکی ما در توکیو است و ۳۵ سازمان مردم‌نهاد داریم که مدیر ۱۲ سمن از بانوان هستند و رییس مجمع سمن‌های جوانان استان هم یک خانم است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha