آیت‌الله قاضی دزفولی در علم و عمل صالح سرآمد بود

دزفول - ایرنا - نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با گرامیداشت یاد و خاطره آیت‌الله سید مجدالدین قاضی دزفولی امام جمعه فقید دزفول گفت: این عالم برجسته در علم و عمل صالح سرآمد بود.

آیت الله سید علی شفیعی روز یکشنبه در آیین گرامیداشت سالروز ارتحال آیت الله قاضی دزفولی و شهدای انقلاب اسلامی در مسجد امام حسن مجتبی(ره) دزفول افزود: درخشش مردم مومن دزفول در تاریخ قابل انکار نیست.

وی اظهارداشت: علما و فرهیختگان زیادی از جمله آیت الله قاضی در دزفول پرورش یافتند که در علم و عمل صالح سرآمد بودند.
آیت الله شفیعی افزود: آیت الله سیدمجدالدین قاضی دزفولی در شهر خودش دزفول زیر نظر معلمان برجسته‌ای چون آیت‌الله سید عبدالمهدی داعی دزفولی تحصیل کرد و پرورش یافت.
وی با اشاره به سی و پنجمین سالروز درگذشت آیت الله قاضی دزفولی گفت: رسیدگی به حال ضعیفان و در نظر گرفتن نیازهای اجرایی از دیگر ویژگی‌های آیت الله قاضی بود که در زمان بیماری و در بیمارستان نیز به فکر حل مشکلات دزفول بود.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه آیت‌الله قاضی دزفولی در ۸۵ سال عمر با عزت خود همواره به فکر رفع مشکلات مردم بود، افزود: نباید شخصیت‌های برجسته دزفول به فراموشی سپرده شوند.

وی بیان کرد: شهرستان دزفول در دوران جنگ تحمیلی و انقلاب اسلامی به بهترین وجه و سرفراز از امتحان بیرون آمد و دین خود را به اسلام ادا کرد.
آیت الله شفیعی با تاکید بر لزوم تجلی افتخارات دزفول بیان کرد: شیخ مرتضی انصاری(شیخ اعظم) از دیگر علمای دزفول بود که در سال ۱۲۱۴ متولد شد و در  سال ۱۲۸۱ درگذشت.
حجت الاسلام سیدمحمدعلی قاضی دزفولی امام جمعه دزفول نیز در این آیین با گرامیداشت یاد و خاطره آیت الله قاضی دزفولی نخستین امام جمعه و نماینده امام در شهرستان دزفول، از حضور ائمه جمعه خوزستان، فرماندهان نظامی و انتظامی، روسای ادارات، خانواده شهدا، دانشگاهیان و بازاریان در این آیین تقدیر کرد.
یاد و خاطره شهدای انقلاب شهرستان دزفول نیز در این آیین گرامی داشته شد.

به گزارش ایرنا آیت‌الله سید مجدالدین قاضی دزفولی، در سال ۱۲۷۹ هجری شمسی در شهرستان دزفول متولد شد؛ تحصیل این عالم برجسته زیر نظر اساتیدی چون سید عبدالمهدی قاضی(راعی)، محمدرضا معزی دزفولی، عبدالحسین عاملی و محمدمهدی بیگدلی انجام و در سال ۱۳۳۵ موفق به کسب درجه اجتهاد شد.
آیت الله قاضی در دوران جوانی و طلبگی با فروتنی آمیخته با افتخار در خدمت استاد جلیل القدر خود یعنی مرحوم حضرت آیت الله سیدعبدالمهدی داعی بود و برای برپایی مراسم نماز جماعت، دست ایشان را می‌گرفت و او را از منزل تا مسجد بازار قدیم دزفول همراهی و به همراه مردم مومن به ایشان اقتدا میکرد.
مرحوم آیت الله سید عبدالمهدی داعی نیز وصیت کردند پس از رحلتشان، آیت الله قاضی امامت مسجد بازار را برعهده بگیرد.
آیت‌الله قاضی امامت مسجد بازار را بیش از پنجاه سال و تا زمان رحلت برعهده داشت.
وی در طول دوران زندگی خود با رژیم منحوس پهلوی پیوسته در معارضه بود و پس از قیام ۱۵ خرداد سال ۴۲ که منجر به دستگیری و تبعید حضرت امام خمینی (ره) شد به اتفاق تعداد زیادی از علمای دزفول در اعتراض به این عمل، به مدت ۳۵ روز حوزه علمیه دزفول را تعطیل کرده و بیانیه‌های افشاگرانه‌ای علیه آن رژیم منتشر کرد.
در فاصله‌ سال‌های ۴۲ تا ۵۷ آیت‌الله قاضی در هر فرصت مردم را نسبت به ماهیت رژیم شاه و جنایات ابرقدرت‌ها آشنا می‌کرد و همواره به ارشاد و هدایت مردم و تبلیغ احکام عالیه شرع مبین می‌پرداخت.
در سال ۱۳۴۲ پس از سخنرانی تاریخی و افشاگرانه امام خمینی(ره) علیه رژیم پهلوی و متعاقب آن دستگیری ایشان، آیت الله قاضی با دعوت از مراجع و علمای بزرگ شهرستان دزفول، آنان را نسبت به این عمل جنایکارانه رژیم پهلوی آگاه ساخت و تلگراف شدیدالحنی به دربار ارسال کرد که در آن نوشته شده بود "چنانچه یک تار مو از سر حاج آقا روح الله خمینی کم شود، ما تاج وتخت تو را به باد خواهیم داد"، ایشان آن تلگراف را به امضای علما رسانده و به دربار ارسال کرد.
آیت الله قاضی دزفولی پس از پیروزی انقلاب اسلامی به فرمان امام خمینی‌(ره) نماز باشکوه جمعه را در دزفول اقامه کرد و همواره در خطبه‌های نماز جمعه و سایر اجتماعات، مردم را به رعایت تقوای الهی و صبر و استقامت سفارش می‌کرد.
زمانی که رزمندگان شهرستان دزفول خود را برای عملیات ولفجر هشت آماده می‌کردند در ۱۳ بهمن ماه خبر رحلت آیت لله قاضی مجاهد خستگی ناپذیر به رزمندگان رسید و همه را در غم و ماتم فرو برد.
آیت الله قاضی دزفولی (ره) در سیزدهم بهمن ماه سال ۱۳۶۴ در سن ۸۴ سالگی به دیار باقی شتافت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha