«شهابالدین بیمقدار» روز دوشنبه در نشست خبری که در محل ساختمان خبرگزاری ایلنا برگزار شد، در پاسخ به پرسشی درباره عملکرد مجلس دهم اظهار کرد:من سابقه نمایندگی مردم در دورههای اول و دوم مجلس را دارم. در آن زمان شورای نگهبان تنها بر مجلس و مصوبات آن نظارت میکرد و خبری از نظارت استصوابی نبود، البته امروز کار از نظارت استصوابی هم گذشته است.
وی در خصوص عملکرد مجلس دهم ادامه داد: در انتخابات دوره دهم فضایی ایجاد شد که طیف گستردهای از مردم پای صحنه انتخابات بیایند، اما باید بدانیم که در شهرستانها نماینده براساس لیست، جناح و مرام سیاسی انتخاب نمیشود، بلکه بیشتر توانمندیهای فردی کاندیدا در انتخابات تاثیرگذار است.
این نماینده مجلس دهم با اشاره به کارنامه لیست امید و مجلس دهم، اظهار کرد: زمانی که مجلس دهم شکل گرفت، امیدواری خیلی زیادی وجود داشت اما کم کم کسانی که با ائتلاف امیدیها به مجلس آمده بودند، جدا شدند و فراکسیون مستقلین تشکیل دادند و تعداد اعضای فراکسیون امید کم شد.
وی اضافه کرد: به عقیده من مجلس دهم مجلسی است که باعث شد دست مجلسهای بعدی بسته شود، اگرچه تصویب لوایح مهمی مانند CFT و پالرمو را انجام داد اما در مقاطع زیادی درخصوص تنزل شأن و جایگاه خود کوتاه آمد، از یکسو مجمع تشخیص مصلحت نظام عملاً تبدیل به نهاد قانونگذار شد، از سوی دیگر شورای هماهنگی سران سه قوه تشکیل شد و مجلس را از دور خارج کرد و حتی نمایندگان مجلس هیچ اعتراضی هم نکردند.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در ادامه به ارائه لایحه جامع انتخابات اشاره کرد و افزود: دولت قانون جامع انتخابات را دیر به مجلس فرستاد اما ما آن را با لایحه استانی شدن انتخابات تلفیق کردیم، آقای مطهری پیشنهاد کرد تحقیقات محلی مرجع تصمیم درخصوص صلاحیت افراد نباشد، که متاسفانه این لایحه به سرانجام نرسید.
عضو حزب اراده ملت ایران با تاکید بر اینکه عملکرد نمایندگان به مجلس آسیب زده است، خاطرنشان کرد: مجلس از ریا آسیب فراوان دیده است، بسیاری از نمایندهها حرفی که در جلسات خصوصی میزنند با حرفی که پشت تریبون میزنند تفاوت زیادی دارد.
بیمقدار در بخش دیگری از سخنان خود، گفت: در خصوص یک اشکال در قانون صادرات و واردات نامهای به سران سه قوه نوشتم اما هیچ کس حاضر به امضای این نامه نشد، در حالیکه آن نامه درباره یک کار غیر کارشناسی بود که در نتیجه نامهای که نوشتیم اصلاح شد اما کسی حاضر نشد یک نامه به شورای هماهنگی سران قوا امضا کند.
وی ادامه داد: در خصوص لایحه بودجه هم شرایط مشابه موارد دیگر است و در بهترین حالت مجلس بتواند چند کلمه به آن اضافه یا از آن کم کند.
عضو لیست امید مجلس خاطرنشان کرد: من به عملکرد مجلس دهم و هم به فراکسیون امید ۱۲ میدهم، مجلس نتوانست دغدغههای مهم مردم را پیگیری و حل کند، دغدغه اصلی مردم معیشت و حق حاکمیت آنها بر سرنوشت خودشان است، اما در کنار عملکرد کمرنگ فراکسیون امید، دولت هم در دوره دوم چندان به مسأله جمهوریت تکیه نکرد.
نظر شما