محمدعلی طالبی یکشنبه شب به مناسبت پنجم اسفند ( روز مهندس) در نشستی با مهندسان صنعت ساختمان و اعضای سازمان نظام مهندسی استان افزود: اصلاح رویه و فرهنگ غلط ساخت و سازهای غیرمجاز که به عادت تبدیل شده، یک شبه و یک سال هم از بین نخواهد رفت اما میتوان باورهای جامعه را اصلاح کرد.
وی ادامه داد: در این دوره و با همکاری سازمان نظام مهندسی ساختمان فعالیتهای خوبی برای فرهنگ سازی کسب مجوز برای ساخت و سازها انجام شد، باید همین مسیری را که انتخاب کردیم ادامه دهیم ، البته سخت است ولی تا حدودی موفق بودیم و این چالش به دغدغه شهرداریها تبدیل شده و ما را به آینده امیدوار میکند.
استاندار یزد اظهارداشت: همکاری با تشکلها یکی از لازمههای حکمرانی خوب است چون تشکلها و مجموعههای غیردولتی برخاسته از جامعه هستند و نظام مهندسی نیز یکی از گسترده ترین تشکلهای غیردولتی است و نقش موثری در جامعه می تواند داشته باشد.
وی ادامه داد: در حکمرانی خوب تعامل بخش خصوصی جامعه و دولت بسیار اثرگذار است و مسوولیتهایی را میتوان به عهده تشکلهای غیردولتی قرار داد تا همکاری کنند، سازمان نظام مهندسی ساختمان یزد نیز در این زمینه همکاریهای بسیار خوبی دارد.
همچنین محسن صادقیان، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری یزد گفت: با رویکردهایی که در این دوره وجود دارد، تعامل بسیار خوبی با نظام مهندسی به وجود آمده است و البته باید برخی از کاسی های دفاتر مهندسی رفع شود و سازوکار مشکلات اداری که مردم با آن روبرو هستند، چه در شهرداری و نظام مهندسی رفع شود و اقدامات بسیار خوبی هم در زمینه کسب مجوز و همکاری با نظام مهندسی انجام شد، امیدواریم این روند ادامه داشته باشد.
همچنین مهدی سالاری، رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد گفت: انتظار داریم حمایتهای بیبشتری از مهندسان صورت گیرد و دستگاههایی که متولی ساخت و ساز هستند از مهندسان و طراحان بومی استفاده کنند و پروژههای عمرانی در استان به ویژه پروژههای بزرگ بخش خصوصی جدا نشود.
وی اضافه کرد: در استان میلیاردها تومان در صنعت ساختمان هزینه میشود در حالی که افرادی پروانه و صلاحیت لازم را ندارند لذا فضایی ایجاد شود تا با این موارد برخورد و به توانمندی داخل استان نیز توجه شود.
همچنین رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان یزد عصر یکشنبه به خبرنگاران گفته بود: اگر امروز در صنعت ساختمان استان با مشکل روبرو هستیم ، دلیل عمده آن اهمال کاری برخی نهادها و سازمانهایی است که در خارج از حیطه این سازمان کارها را انجام می دهند.
سالاری تاکید کرد که این موضوع سبب کاهش کیفیت مصالح و ساختمان سازی در استان شده و سالانه ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار مترمربع ساخت و ساز در استان انجام می شود که تنها ۵۶۸ هزار مترمربع آن مربوط به چرخه سازمان نظام مهندسی است.
وی اظهارداشت: مطابق قانون زمانی میتوان به حوزه ساخت و سازها ورود پیدا کرد که شهرداری پروانه ملک مورد نظر را صادر کرده باشد در غیر این صورت، نمیتوانیم به آن ورود کنیم.
وی تصریح کرد: پارسال ۳۳۵ هزار مترمربع مجوز ساخت اخذ شد که شهرداری ها تنها ۶۱۳ فقره پروانه صادر کرد در حالی که در همین مدت ۱۳ هزار پرونده در کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری مورد رسیدگی قرار گرفت.
وی ادامه داد: خروجی چنین صنعتی، ساختمانهایی از نسل ۲ و سه است که از پایداری لازم برخوردار نیست و مصرف انرژی بسیار بالا است در حالی که امروزه در دنیا تکنولوژی ساختمانهای نسل چهار و پنج که بناهای سبز و هوشمند است، وجود دارد.
هم اکنون در استان هفت هزار مهندس در هفت رشته فعالیت دارند که از این تعداد ۲ هزار و ۶۵۰ نفر پروانه کار دارند که هزار و ۱۷۰ نفر آنها خانم هستند.
جمعیت استان یزد حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر است که ۸۷ درصد در ۲۱ شهر و بقیه در روستاها و آبادی ها و مناطق عشایری زندگی می کنند..
نظر شما