مبارزه با کرونا سبب آسیب به محیط زیست نشود 

تهران- ایرنا- گروه مدیریت سبز دانشگاه تهران در کنار مبارزه مردم و مسوولان با ویروس کرونا، خواستار توجه به استفاده از نوع شوینده و مواد آسیب رسان به محیط زیست و صرفه جویی در مصرف آب و کاهش چاپ بروشور شد.

گروه مدیریت سبز دانشگاه تهران امروز شنبه در پیامی اعلام کرد: با توجه به مخاطرات احتمالی ناشی از شیوه مبارزه با ویروس کرونا در سطح جامعه، نیاز است مواردی برای اجرای برنامه‌های نظافت، شست‌وشو و ضدعفونی کردن فضاهای مختلف در دانشگاه درنظرگرفته شود.

صرفه‌جویی در مصرف آب، کاهش مصرف انرژی، حفظ محیط‌زیست با استفاده از آنزیم‌های مختلف و مواد جایگزین فسفات برای گرفتن سختی آب و همچنین به حداقل رساندن میزان دی‌اکسان به عنوان عامل تهدیدکننده سلامت انسان، در راستای اهداف مدیریت سبز است.

عدم استفاده از مواد آسیب‌رسان، توجه به استانداردهای مرتبط با غلظت، زمان، نحوه و دوره‌های استفاده از مواد و سموم مورد استفاده در روند نظافت و ضدعفونی‌کردن مکان‌های مختلف، استفاده از لباس و تجهیزات مناسب و استاندارد برای افراد مرتبط با این عملیات نیز از دیگر مواردی است که باید برای حفظ محیط زیست در مبارزه با کرونا در نظر گرفته شود.

ظروف جمع‌آوری مجزا و دفع ویژه برای پسماندهایی که به نوعی با هر نوع از میکروب‌ها و عفونت‌های احتمالی مرتبط هستند باید درنظرگرفته شوند. این ظروف مانند دستمال کاغذی، ماسک و دستکش و همچنین دفع بهداشتی پسماندهای جامد و مایع حاصل از عملیات شست‌وشو، ضدعفونی و نظافت محیط‌های مختلف دانشگاه است و در شست‌وشوی محیط، ظروف، نظافت فضاها و  سطوح مختلف نیز تا حد امکان در مصرف آب صرفه جویی شود.

به دلیل محدود شدن فعالیت‌های آموزشی، خوابگاهی، اداری و اجرایی دانشگاه، در این محل‌ها چراغ‌های روشنایی خاموش شود. همچنین چاپ بنرهای یک‌بار مصرف و بروشورها و پوسترهای کاغذی در اطلاع رسانی‌ نیز حذف شود.

برای اطلاع رسانی می‌توان از ظرفیت‌های سایت و سایر فضاهای مجازی که داری کیفیت بالا و زمانی بیشتری در اطلاع رسانی است، استفاده کرد.

برگزاری جلسات ضروری اداری از طریق سامانه‌های مجازی دانشگاه، علاوه بر کمک به کنترل بیماری‌های مسری و جلوگیری از همه‌گیری آن در سطح دانشگاه و جامعه، در کاهش مصرف سوخت برای حمل‌ونقل و تولید کمتر آلاینده‌های محیطی نیز بسیار موثر است که برای شرایط دیگر نیز توصیه می شود.

ویروس کرونا که تحت عنوان رسمی «کووید-۱۹» از ۱۲ دسامبر سال گذشته میلادی (دی ماه) در استان ووهان چین شیوع یافت، تاکنون ۸۰ هزار و ۹۹۷ نفر را مبتلا و جان ۲ هزار و ۷۶۴ نفر را گرفته است.

ویروس کرونا از چین به بیش از ۵۰ کشور سرایت کرده است. ایران بعد از چین دومین آمار فوت در اثر ابتلا به این بیماری را به خود اختصاص داده است. ۳۸۸ نفر در ایران به این ویروس مبتلا شدند که ۳۴ نفر از این میان جان باختند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha