پانتهآ درّی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: مدارس در روزهای اخیر به دلیل حفظ سلامت دانشآموزان و حضور نداشتن آنان در محیطهای پرخطر که عامل و زمینهای برای انتقال بیماری کرونا است از طریق مراجع ذیصلاح تعطیل شدهاند.
درّی افزود: با این وجود، تحصیل و آموزش دانشآموزان تعطیل نیست و براساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش باید در همه زمانها و مکانها، موقعیت یادگیری فراهم شود، در حال حاضر آموزش دانشآموزان به گونه دیگر و در خانه برنامهریزی شده است.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش شهر تهران درباره اقدامات این نهاد برای جبران عقب ماندگی تحصیلی دانشآموزان گفت: هوشمندسازی مدارس از دیرباز موضوع قابل توجهی در آموزش و پرورش بوده و به این واسطه بسیاری از مدارس پیشرو با بهرهمندی از امکانات، محتواهای آموزشی را به صورت الکترونیکی، فایلهای مدون و یا در قالب منابع چندرسانهای تولید کردند و آنها را در اختیار دانشآموزان قرار دادند.
وی با اشاره به اینکه مدارس منابع آموزشی قابل قبول را در اختیار دانش آموزان قرار میدهند، گفت: ارائه منابع آموزش صرف کافی نیست و نمیتواند شرایط تعاملی، نظارت و بازخورد، حضور معلم در کلاس درس، رفع اشکال و... را فراهم کند.
درّی بیان کرد: بنابراین محتوای آموزشی که بر مبنای کتاب درسی توسط معلم تدریس و ضبط شده و به تایید سازمان پژوهش رسیده، تجمیع و در پرتال اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران، گروههای آموزشی دوره متوسطه و یا مدارس بارگذاری شده و برخی از مدارسی که چنین امکانی را نداشتند، این محتوا را در قالب لوحهای فشرده در اختیار دانشآموزان قرار دادند.
وی افزود: علاوه بر این با همکاری وزارت آموزش و پرورش و شبکه آموزش تلویزیون دروس مطابق با بودجهبندی در این شبکه تدریس و برای سراسر کشور پخش میشود که مکمل آموزشی خیلی خوبی است، همچنین بهرهمندی از روش تدریس یادگیری معکوس کمک میکند تا دانشآموزان از فضای یادگیری دور نشوند و در صورت مناسب بودن شرایط به مدرسه بازگردند.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش شهر تهران گفت: مطابق آیین نامه اجرایی مدارس، تصمیم گیری برای جبران ساعت آموزشی با شورای مدرسه است یعنی شورای معلمان، انجمن اولیا و مربیان، شورای دانشآموزی با نظارت مدیر مدرسه باید فعالیتهایی را طراحی و اجرا کنند.
درّی افزود: این موضوع نیز براساس مدرسهمحوری است و هر مدرسهای متناسب با امکانات، فضا، بستر و نیروی انسانی باید شرایط آموزشی دانشآموزان را فراهم کند و در پرتال مدرسه، بخشی که محتوا بارگذاری میشود، فرصت تعامل و رفع اشکال نیز فراهم خواهد شد و با توجه به شرایط اضطرار دانشآموزان باید به صورت جدی این روند را پیگیری کنند تا این عقبماندگی جبران شود.
وی درباره وضعیت تحصیلی دانشآموزان دوره ابتدایی اظهارداشت: با توجه به ارزشیابی کیفی- توصیفی در این دوره، نگرانیها کمتر است و گروههای آموزشی دوره ابتدایی اقدامات خوبی را همچون تولید محتوای آموزشی و تعامل با شبکه آموزش برای تداوم یادگیری و دور نماندن دانشآموزان از مدرسه انجام میدهند.
توصیه به خانوادهها و دانشآموزان
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش شهر تهران با اشاره به اینکه سلامت دانشآموزان در اولویت است به خانوادهها توصیه کرد که با توجه به تعطیلی مدارس، دانشآموزان در بیرون از خانه، خیابان، مراکز خرید و ... حضور نداشته باشند و تماسها به حداقل برسد.
درّی با تاکید بر حفظ آرامش، ارتقای ایمنی بدن، نداشتن استرس و رعایت اصول بهداشتی از سوی خانوادهها برای پیشگیری و مقابله با بیماری کرونا گفت: در حال حاضر بهترین فرصت است که خانوادهها اصول بهداشتی که از رسانهها و صدا و سیما اعلام میشود، رعایت کنند و به فکر سلامتی خود و فرزندانشان باشند، همچنین دانشآموزان میتوانند برنامه شخصیسازی شدهای را با کمک اولیا در خانه برنامهریزی کنند که علاوه بر تداوم یادگیری دروس، از تعطیلات لذت ببرند، مطالعات غیردرسی داشته باشند و یا فیلمهای آموزشی ببینند.
وی افزود: در حال حاضر فرصت مغتنمی است که هر دانشآموزی نقشه یادگیری خود را ترسیم و عقبماندگیهای تحصیلی خود را جبران کند، دانشآموزان میدانند که در چه دروسی ضعیف یا قویتر هستند، در این شرایط میتوانند زمان را مدیریت کنند و دانستههای خود را تعمیق ببخشند.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش شهر تهران به دانشآموزان پایه دوازدهم که در آستانه کنکور هستند، توصیه کرد: آنان نباید هیچ گونه نگرانی و استرسی داشته باشند، تعطیلات برای دانشآموزان پایه دوازدهم یک موقعیت طلایی و فرصت خوبی برای جمع بندی و جبران عقبماندگیهاست.
وی درباره احتمال تداوم تعطیلات مدارس گفت: مرجع اعلام تعطیلات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است و هر تصمیمی که بگیرد، همه نهادها تابع آن هستند و امیدوارم این تصمیمها سلامت و آرامش مردم را تضمین کند.
درّی همچنین درباره زمان پایان سال تحصیلی بعد از خردادماه با توجه به تعطیلات اخیر اظهارداشت: وزارت آموزش و پرورش بعد از گذراندن این بحران، در این باره تصمیمگیری و به استان ها ابلاغ میکند، هر تصمیمی که اتخاذ شود، مسائل مختلفی را مورد توجه قرار میدهد و شهر تهران نیز تابع این تصمیمهاست.
به گزارش ایرنا، مدارس استان و شهر تهران از چهارم تا ۱۲ اسفندماه به دلیل پیشگیری و مقابله با شیوع بیماری کرونا، تعطیل هستند، بیش از ۲ میلیون دانش آموز در ۸ هزار و ۳۱۵ مدرسه در استان تهران تحصیل میکنند که از این تعداد، حدود ۴ هزار مدرسه در شهر تهران قرار دارد.
به دلیل شیوع ویروس کرونا در کشور و تعطیلی مدارس، برای جبران برنامه درسی دانشآموزان، درسهای آنان از دهم اسفندماه در شبکه آموزش و با تدریس معلمان باتجربه ارایه میشود.
ویروس کرونا که با عنوان رسمی «کووید-۱۹» از ۱۲ دسامبر سال گذشته میلادی (دی ماه) در استان هووی چین شیوع یافت، تاکنون بیش از ۸۰ هزار نفر را مبتلا و جان بیش از ۲ هزار نفر را گرفته است.
ویروس کرونا از چین به بیش از ۵۰ کشور سرایت کرده است، ایران بعد از چین دومین آمار فوت در اثر ابتلا به این بیماری را به خود اختصاص داده است.
براساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تاکنون ۹۷۸ نفر در کشور به ویروس کرونا مبتلا شده و ۵۴ نفر به علت ابتلا به این ویروس جان خود را از دست دادهاند.
نظر شما