به گزارش امروز دوشنبه تارنمای روزنامه انگلیسی، برگزارکنندگان این اجلاس نگران آن هستند شیوع ویروس کرونا برگزاری این اجلاس مهم آب و هوایی سازمان ملل را از مسیر اصلی خود خارج کند. این در حالی است که مقام های دولتی تلاش می کنند راهی برای دور زدن این مشکل پیدا کنند.
اگرچه زمان نسبتا زیادی تا برگزاری این اجلاس در آبان ماه 1399 باقی مانده اما مسائل کنونی مربوط به کرونا می تواند تاثیر قابل توجهی بر مقدمات برگزاری این اجلاس داشته باشد.
مذاکرات امسال سازمان ملل مهم ترین اجلاس از زمان توافق آب و هوایی پاریس در سال ۲۰۱۵ است زیرا کشورهای جهان اکنون بسیار از اهداف تعیین شده در اجلاس پاریس فاصله گرفته اند و اجلاس Cop۲۶ که قرار است آبان ۱۳۹۹ (نوامبر) برگزار شود یکی از آخرین فرصت ها برای بازگرداندن کشورها به این مسیر برای جلوگیری از شکست در اهداف آب و هوایی است.
در حالی که این اجلاس قرار است در یک بازه دو هفته ای در ماه نوامبر بربا هدف دستیابی به توافق های مهم آب و هوایی برگزار شود، شیوع ویروس کرونا بر تحقق چنین هدفی تاثیر گذاشته است. دست اندرکاران برگزاری این اجلاس نگران آن هستند که محدودیت های اعمال شده در نتیجه شیوع کرونا و فشاری که بر وقت و منابع دولت ها در واکنش به شیوع این ویروس وارد است، آماده سازی برای برپایی این اجلاس را با مانع مواجه کند.
چین به عنوان بزرگترین منبع انتشار گازهای گلخانه ای نقش کلیدی در مذاکرات آب و هوایی دارد. با توجه به خروج آمریکا از توافق پاریس، تصمیم چین برای تعهدات قوی در قبال محدودیت های کربنی تعیین خواهد کرد که آیا Cop۲۶ (کنفرانس احزاب) موفق خواهد بود یا نه.
اما با توجه به این که ویروس کرونا توجهات را به خود در این کشور جلب کرده است بعید به نظر می رسد فعلا مسائل آب و هوایی اولویت چین باشد.
ایتالیا هم نقش مهمی در اجلاس امسال ایفای می کند زیرا این کشور رسما میزبانی مشترک Cop۲۶ را برعهده دارد و برخی از جلسات مقدماتی قرار است در این کشور برگزار شود.
به طور معمول و در این مرحله مقام ها و سیاستمداران کشور میزبان قبل از برگزاری اجلاس اصلی نشست هایی را در برخی کشورهای مهم برگزار می کنند.
تاکنون دست اندرکاران برگزاری این اجلاس نگران کند بودن روند آغاز مقدمه چینی برای برپایی این اجلاس از سوی انگلیس بودند زیرا «کِلر او نیل» (Claire O’Neill) رئیس نخست Cop ۲۶ ناگهان عزل شد و جانشین او «آلوک شارما» (Alok Sharma) تنها دو هفته پیش منصوب شد.
انگلیس هنوز راهبرد و جدول زمانی Cop ۲۶ یا اهداف خود و دستیابی به انتشار صفر گازهای گلخانه ای تا سال ۲۰۵۰ را تعیین نکرده است.
با این حال برخی می گویند انگلیس و سازمان ملل با استفاده از فناوری های ارتباطی می توانند آمادگی های دیپلماتیک را برای برگزاری این اجلاس کسب کنند. در مذاکرات پاریس طرف ها از طریق فیس بوک و دیگر رسانه های اجتماعی و گروه های واتس آپی فعال به این آمادگی ها دست یافتند. ویدئو کنفرانس ها نیز به شکل فزاینده ای استفاده می شوند.
کمیسیون بهداشت ملی چین امروز دوشنبه گزارش داد که در چین ۲۰۲ نفر دیگر به کرونا الوده شده اند که ۱۹۶ نفر آن مربوط به کانون شیوع ویروس شهر ووهان است و در سراسر کشور فقط ۶ مورد به ثبت رسیده است.
با مرگ ۴۲ نفر دیگر شمار کل فوتی های چین به ۲ هزار و ۹۱۲ نفر و در سطح جهان به ۳ هزار و ۴۴ نفر رسیده است.
این ویروس تاکنون به تعداد زیادی از کشورهای جهان سرایت کرده است.
نظر شما