به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر محمدرضا نقی پور عصر روز سه شنبه در نشست خبری در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی استان گیلان در رشت اظهار داشت: توجه مردم به شایعات و آمارهای مربوط به فوتی و یا مبتلایان مشکلی را برای کنترل بیماری کرونا رفع نمی کند، بنابراین بهداشت فردی و توجه به اقدامات پیشگیرانه از سوی مردم اهمیت بسیار زیادی دارد.
وی افزود: رعایت بهداشت فردی و موازین بهداشتی برای کنترل بیماری کرونا و پیشگیری از ویروس این بیماری با روش های ساده از جمله شستن مرتب دست ها با آب و صابون، رعایت فاصله یک تا یک متری و دست نزدن به چشم، بینی و دهان نقش مهمی دارند که مردم باید حتما این موارد را رعایت کنند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان با اشاره به جنبه روانی بیماری کرونا و ترس مردم گفت: مردم با علائم مربوط به سرماخوردگی به بیمارستان ها و مطب ها مراجعه می کنند، دلیلی برای تست دادن وجود ندارد.
تنها متخصص بیماری های اپیدمی در استان گیلان خاطرنشان کرد: تست برای همه مراجعه کنندگان انجام نمی شود زمانی که شک بالینی داشته باشیم، تست می گیریم.
وی درباره بیماران بستری در بیمارستان ها و تست های فرستاده شده برای دریافت "مثبت یا منفی" اضافه کرد: بیماران مشکوک در بیمارستان بستری و مراقبت های لازم از آنان انجام می شود، چه بسا بیمارانی که بهبود یافته و به منزل رفته اند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران مبنی بر انتقاد پرسنل و کادر درمانی یکی از بیمارستان های استان از اینکه تجهیزات در اختیار آنان قرار نمی گیرد، گفت: کادر درمانی که با بیماران تماس دارند از تجهیزات لازم به تناسب نوع ارتباط با بیمار برخوردارند.
وی اظهار داشت: به عنوان مثال ماسک فیلتردار برای همه کادر پزشکی و پرستاری که لازم نیست، این نوع ماسک ها برای پزشکانی که در بخش عفونی کنار مریض حضور می یابند، در نظرگرفته شده است البته نیازی نیست که بقیه استفاده کنند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان گیلان بیان داشت: البته پرسنل و غیرکادردرمانی در بیمارستان ها می ترسند و دلواپسی هایی از سوی آنان وجود دارد که باید رفع شود.
وی درباره آخرین آمار مربوط به فوتی های کرونا در گیلان اظهار داشت: تاکنون دو نفر در این استان به دلیل بیماری کرونا فوت کردند.
دکتر نقی پور با اشاره به مراجعه افراد به بیمارستان ها برای تست دادن و بستری شدن بیان داشت: برای بیماری های ویروسی دستورالعمل وجود دارد هر فردی نیاز به بستری ندارد ، تنها افراد نیازمند به نگهداری در بیمارستان باید بستری و تحت مراقبت باشند.
ویروس کرونا جزو خانواده بزرگی از ویروسها است که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری سارس را شامل میشود.
در معمولیترین حالت، این ویروس باعث سرماخوردگی میشود اما در مواردی باعث سندروم حاد تنفسی یا همان "سارس" میشود که نشانههای ابتلا به آن تب، سرفه و تنگی نفس است.
دوره نهفتگی نسبتا طولانی این بیماری تنفسی مرگ بار از چند روز تا دو هفته متغیر است و همین امر موجب میشود مبتلایان تا پیش از بروز علایمی چون تب و تنگی نفس به مراکز درمانی مراجعه نکنند.
این ویروس برخلاف ویروس سارس که در سال ۲۰۰۳ در چین شیوع پیدا کرد و پس از سرایت به ۲۶ کشور جهان ۸ هزار و ۱۰۰ نفر را مبتلا کرد، در دوره نهفتگی نیز از فرد به فرد قابل انتقال است، کارشناسان تهدید واقعی کرونا را در همین قابلیت شیوع و انتشار گسترده آن میبینند.
نظر شما