همکاری صنعت و دانشگاه راهکاری برای مقابله با کرونا

ایرنا - استانها -ورود هر میهمانی آنهم از نوع بی دعوت به طور قطع میزبان را با مشکل مواجه می سازد ، «کرونا» هم از آن دست میهمانانی بود که با ورودش مشکلاتی چون کمبود اقلام بهداشتی و تجهیزات پزشکی را به همراه داشت اما عزم عمومی، همکاری صنعت و دانشگاه و گروه های جهادی با دولت و جامعه پزشکی عبور از این پیچ خطرناک را برای همگان سهل تر می کند.

افزایش تقاضا برای ماسک، الکل و دیگر مواد ضدعفونی و دسترسی سخت به این اقلام مبارزه  با این بیماری را سخت تر کرده است بطوریکه از طرفی منابع موجود پاسخگوی این حجم تقاضا نبوده و از طرفی دیگر هم سودجویی دلالان در احتکار این مواد و ایجاد کمبودها وضعیت را پیچیده تر از گذشته کرده است .

در روزهای اخیر و با افزایش شیوع این بیماری بسیاری از واحدهای تولیدی ، مردم ، خیرین به صورت خودجوش و در کاری جهادی همچون رخدادهای سخت به یاری مسئولان آمده و تلاش دارند در عزمی عمومی کمبودها را بر طرف کنند.

اگر چه وضعیت تولید اقلامی همچون دستکش ،ماسک ،ژل بهداشتی و مواد ضد عفونی کننده نسبت به روزهای نخست شیوع ویروس کرونا افزایش یافته و نظارت ها بر شبکه توزیع بیشتر شده اما گویی برخی دلالان و واسطه ها تلاش دارند از آب گل آلود  ماهی صید کنند آنهم ماهی هایی که از فروششان پول خوبی به جیب می زنند.

به نظر می رسد استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان و دانشگاه ها، ورود واحدهای صنعتی و تولیدی  بیشتر به چرخه تولید  با حمایت بیشتر دولت ،افزایش نظارت ها ،حضور بخش خصوصی در میدان ، اقدامات خودجوش مردمی و ورود سمن ها و نهادهای غیر دولتی به عرصه ، صرفه جویی ، مدیریت درست مصرف و توزیع منظم و صحیح اقلام و بیدار شدن وجدان دلالان و سودجویان ، در کشور بتواند همچون دیگر برهه ها بخش اعظمی از مشکلات را حل کند. 

درپی انتشار ویروس کرونا در ایران، کارخانه‌های تولید ماسک و لوازم بهداشتی در سراسر کشور شبانه‌روزی فعالیت می کنند ، برخی از واحدهای تولیدی نیز با تغییر کاربری وارد میدان شده و شرکت های دانش بنیان نیز با ابتکارات و ابداعاتی به  کمک جامعه پزشکی آمده اند و تلاش دارند تا با عزم عمومی به شعار کرونا را شکست می دهیم جامه عمل بپوشانند.

مسوولان عالی رتبه کشور نیز همواره بر عزم عمومی و جهادی ، بسیج همه امکانات و همکاری همه دستگاه‌ها برای مقابله با شیوع بیماری کرونا تاکید کرده اند.

در روزهای گذشته خبرهای خوبی از فعالیت مضاعف کارخانجات تولید کننده اقلام بهداشتی ، ورود فناوران برای کمک به جامعه پزشکی ، ابتکارات و ابداعات،  تغییرکاربری برخی واحدهای صنعتی و تولیدی ، فعالیت های گروه های جهادی ، خیران برای مقابله با کرونا در ایرنا منتشر شده که برخی از آنها در ذیل می آید :

فناوران در صحنه مقابله با کرونا

فعالان عرصه فناوری استان اردبیل با توجه به رویارویی نزدیک جامعه پزشکی و پرستاری با ویروس کرونا ابداعات خود را برای تامین امنیت و ایمن‌سازی این قشر از خادمان مردم اختصاص داده و توانستند ابزارهایی جهت ایمن‌سازی آنها ابداع و به مرحله تولید انبوه برسانند.

ربات کمک پرستار و کابین ضد عفونی کننده از ابتکارات و اختراعات فعالان حوزه دانش‌بنیان اردبیل است که تاثیر مهمی در کمک به پزشکان و پرستاران در مقابله با کرونا و درمان بیماران مبتلا به آن خواهد داشت.

 ربات جایگزین پرستار با نام «حکیم » دومین ربات پرستاری ساخته شده بعد از چین است که فناوران اردبیلی آن را ساختهه اند.

از قابلیت‌های ربات پرستار حکیم  اتصال به شبکه اینترنت وایرلس، شارژی و مجهز به دوریبن مداربسته، مجهز به میکروفون و بلندگو، فرمان‌پذیری از طریق کامپیوتر و موبایل، مجهز به تب‌سنج لیزری، سرعت بالای عملیاتی، حمل دارو و غذا تا ۱۵ کیلوگرم و ارتباط صوتی و تصویری آنلاین است.

با این ربات می‌توان دارو ، موادغذایی ، پرونده‌های پزشکی و دیگر خدمات پرستاری و پزشکی را به بیماران مبتلا به کرونا ارائه کرد.

هزینه نمونه خارجی این ربات ۱۷ هزار دلار است در حالی که ربات ایرانی با نصف این هزینه در کشور قابل تولید انبوه است.

ابداع کابین ضدعفونی کننده میکروبی 

کابین ضدعفونی کننده میکروبی نیز ابداع جدیدی است که نقش موثری در سرعت مبارزه با ویروس کرونا  خواهد داشت.این کابین می‌تواند هم مورد استفاده پزشکان و کادر درمانی بیمارستان‌ها قرار گرفته و هم در ادارات و اماکن عمومی به کار گرفته شود. 

این کابین طوری طراحی شده که شخص با قرار گرفتن در درون آن در کوتاه‌ترین زمان ممکن و به صورت دقیق و کامل ضدعفونی شده و می‌تواند وارد محیط کار شده و یا از آن خارج شود.

این کابین با نام «اولتراسونیک »برای میکروب‌زدایی طراحی و ساخته شده و بزودی مورد استفاده پرستاران و پزشکان برای نابودی ویروس کرونا قرار خواهد گرفت.

هدف از ساخت این دستگاه ضدعفونی کادر پزشکی و درمانی بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی و همچنین ضدعفونی نقاط حساس و پر اهمیت در بخش‌های دولتی و خصوصی است.

راه‌اندازی سامانه اینترنتی غربالگری کرونا

همچنین در راستای کمک به تیم مدیریت بحران کرونا فناوران مستقر در پارک علم و فناوری اردبیل موفق به طراحی و راه‌اندازی سامانه اینترنتی غربالگری کرونا در استان شدند.

این سامانه بر پایه نرم‌افزار تحت وب بر اساس علائم بیماری توصیه‌های بهداشتی و درمانی به کاربر ارائه خواهد داد.

این سامانه در کنترل بیماری کرونا با توجه به اطلاعات بدست آمده مناطق شهری را به وضعیت سبز (سالم)، زرد (کم‌خطر) و قرمز (پرخطر) برای ارائه به دستگاه‌های دولتی و مدیریت بحران جهت ضد عفونی، پیشگیری و کنترل هدفمند عمل خواهد کرد.‌

تولید ماسک‌های نانویی 

با توجه به نیاز روزافزون به ماسک واحدهای تولیدی جدیدی نیز در استان برای تولید ماسک‌های نانویی راه‌اندازی شده‌است .

بسیاری از واحدهای تولید پوشاک نیز با تغییر خط تولید خود اقدام به تولید و عرضه این نوع ماسک‌ها برای تامین نیاز استان کرده‌اند.

محمد اهلی ،مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان اردبیل از افزایش چند برابری ظرفیت تولید مواد ضدعفونی کننده، ماسک و مواد شوینده در واحدهای مستقر در شهرک‌های صنعتی استان خبر داد و افزود: با پیگیری‌های مسوولان ارشد استان چند واحد صنعتی که در زمینه تولید لوازم بهداشتی مشغول تولید بودند با تغییر خط تولید خود به تولیدات مواد ضدعفونی کننده و ماسک در تلاش هستند تا نیاز استان را به این محصولات برطرف کنند.

وی بیان‌کرد: برخی از واحدهای صنعتی استان که امکان تغییر خط تولید خود را داشتند به تولید مواد ضدعفونی‌کننده رو آورده‌اند که به عنوان نمونه چند واحد خط تولید خود را به تولید محصولات الکل، ماسک و اسپری‌های ضدعفونی‌کننده دست اختصاص دادند.

تولید محلول ضد عفونی از ضایعات پتروشیمی در قوچان

مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی قوچان گفت: محصول ضد عفونی از ضایعات پتروشیمی توسط یک شرکت دانش بنیان در این شهرستان تولید شد.

کوروش علی نژاد  افزود: این محصول که برای نخستین بار در کشور تولید شده است به صورت پودر جامد بوده که با انجام ترکیبات به صورت غلیظ وارد بازار می‌شود و برای مصرف و ضد عفونی باید با آب ترکیب شده و سپس استفاده شود.

وی با اشاره به پیش‌بینی تولید ۱۰۰ تن از این محصول ادامه داد: این ماده قوی است و ماندگاری بسیار دارد به طوریکه اگر روی سطحی قرار بگیرد تا ۲۴ ساعت علاوه بر از بین بردن ویروس می‌تواند در صورت نشستن ویروس جدید نیز آن را از بین ببرد.

وی ادامه داد: این محصول در ابتدا به عنوان یک ایده از جمع آوری پسماندهای پتروشیمی مطرح شد که پس از انجام آزمایشات و پیگیری استانداردها محصولی با عنوان کلر جامد یا سیانوریک اسید با خلوص ۹۸ درصد تولید شد و به عنوان محصول دانش بنیان نوپای نوع ۲ از معاونت علمی ریاست جمهوری مجوز دریافت کرد.

تولید ژل ضدعفونی کننده در جهاددانشگاهی خوزستان

رییس جهاد دانشگاهی خوزستان از تولید ژل ضدعفونی کننده دست در پژوهشکده تکنولوژی تولید این سازمان خبر داد.

سیدعلیرضا علوی گفت: با توجه به شرایط موجود و ضرورت تامین مواد ضدعفونی کننده برای توزیع عمومی پژوهشگران جهاددانشگاهی خوزستان از هفته گذشته به سرعت وارد عمل شده و موفق به تولید ژل ضدعفونی کننده دست شدند.

به منظورحفظ سلامت مردم از زمان شیوع ویروس کرونا در خوزستان، چندین خط تولید ژل و محلول ضدعفونی کننده در استان راه اندازی شده است و محصولات خود را در اختیارمردم قرار داده اند.

راه اندازی خط تولید ژل و اسپری ضدعفونی در منطقه پدافند هوایی اصفهان

فرمانده یگان شیمیایی، میکروبی و هسته‌ای منطقه پدافند هوایی شهید نصر اصفهانی از دستیابی و راه‌اندازی خط تولید ژل و اسپری ضدعفونی‌کننده و مایع دستشویی در سطح منطقه با ترکیبات جدید خبر داد.

«مهدی لعل‌پور» در حاشیه راه‌اندازی خط تولید ژل و اسپری ضدعفونی‌کننده با ترکیبات جدید برای اولین بار در کشور اظهار داشت: متخصصان این منطقه در جهت ریشه‌کن کردن ویروس نوپدید کرونا، با دانش بومی و انجام آزمایشات گسترده موفق به ساخت اسپری ضدعفونی‌کننده با ترکیبات جدید برای اولین بار در سطح کشور شدند.

وی با اشاره به تولید روزانه ۵ هزار لیتر محلول ضدعفونی کننده جهت رفع آلودگی سطوح در سطح منطقه و یگان‌های تابعه، از تولید روزانه ۱۰۰۰ لیتر مایع ضدعفونی کننده جهت ارسال به سایر مناطق کشور از جمله قم، کاشان، شیراز و جنوب کشور و آمادگی همه‌جانبه جهت افزایش تولیدات و ارسال آن به سایر نقاط کشور اعم از یگان‌های پدافندی و سایر بیمارستان‌ها و مراکز درمانی استانی و شهرستانی در صورت تأمین مواد اولیه و موردنیاز خبر داد.

تولید دوربین های حرارتی توسط شرکت های دانش بنیان ارومیه 

 رییس پارک علم و فناوری آذربایجان‌غربی گفت: شرکت‌های دانش بنیان و فناور مستقر در پارک علم و فناوری این استان برای رفع نیازهای استان در تهیه اقلام مورد نیاز پزشکی وارد عرصه مقابله با بیماری کرونا شدند.

علی‌محمد نیکبخت افزود: تولید دوربین‌های حرارتی، اسپری و  ژل ضدعفونی کننده، مولتی روتر هیبریدی و الکتریکی برای سمپاشی در راستای ضدعفونی مکان‌های مختلف و دستگاه ضدعفونی‌کننده و تصفیه هوا از جمله محصولاتی‌است که شرکت‌های فعال در پارک فناوری ارومیه اقدام به تولید آنها در این راستا کرده‌اند.

وی با بیان اینکه شرکت‌های دانش بنیان و فناور به عنوان مهمترین بازیگران عرصه فناوری و نوآوری حاضر به نقش آفرینی در بحران کرونا هستند، بیان کرد: پارک علم و فناوری استان شامل کلکسیونی از توانمندی و تخصص‌ها بوده که نیازمند حمایت هستند و در این عرصه نیز می‌توانند با حمایت مالی، اقدامات ارزنده‌ای را انجام دهند.
 

خط تولید ماسک و لباس ایزوله در مشهد فعال شد

با هماهنگی انجام شده در یک کارخانه تولید محصولات بهداشتی، خط تولید لباس ایزوله و ماسک توسط دانشجویان این دانشگاه راه‌اندازی شد.

مهدی حافظ مسوول قرارگاه جهادی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: این شرکت بهداشتی فضا، لوازم و تجهیرات مورد نیاز را ایجاد کرده است تا در کنار خط تولید سایر محصولات بهداشتی خود، امکان تهیه لباس ایزوله و ماسک زیر نظر ناظر فنی فراهم شود.
وی افزود : توزیع این محصولات با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه علوم پزشکی مشهد خواهد بود.
 

حرکت های جهادی / بسیج و سپاه هم پای کار آمدند

با توجه به کمبود ماسک و دستکش ، گروهی از جوانان بسیجی صنف تولید البسه و خیاطی شاهرود گرد هم آمده‌اند تا اقلام مورد نیاز مردم را تهیه کنند.

   خیاطان بسیجی شاهرود توان تولید ۵۰ هزار ماسک در کمتر از یک هفته دارند..
فرمانده بسیج اصناف شاهرود با بیان این که دانشگاه علوم پزشکی هم در جریان این کار قرار گرفته است ، تصریح کرد: به خواسته دانشگاه چند نمونه از ماسک ها  تهیه و ارائه شد و از سوی آنان هم مورد تایید قرار گرفت.

آغاز تولید ماسک با مشارکت سپاه در بیجار

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه بیجار از تولید ماسک در این شهرستان خبر داد و گفت: قرارگاه جهادی حضرت امام حسین (ع) با توجه به کمبود ماسک، اقدام به راه اندازی ۲ کارگاه تولیدی با استفاده از منابع داخلی و تجهیزات سپاه کرده و محصول تولیدی با مدیریت شبکه بهداشت و درمان در میان مردم توزیع خواهد شد.

سرهنگ سید مرتضی افزود: یکی از این کارگاه ها در محل آماد و پشتیبانی ناحیه مقاومت بسیج سپاه و دیگری با مشارکت بخش خصوصی در شهر تولید خود را با برش پارچه مناسب آغاز کردند و امیدواریم امروز اولین ماسک های تولیدی آماده توزیع شود.

وی  تاکید کرد: میزان تولید روزانه این دو واحد قابل محاسبه نیست ولی در صورت تامین مواد اولیه، می‌توانند حدود ۲۰ تا ۱۰۰ هزار عدد مساک تولید و روانه بازار کنند البته یکی از مهمترین موانع در این خصوص، کمبود مواد اولیه است.

تولید ۱۰ هزار عدد ماسک توسط گروه‌های جهادی در بهشهر

فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ناحیه بهشهر هم از تولید ۱۰ هزار عدد ماسک توسط گروه‌های جهادی در این شهرستان خبر داد و گفت که این تعداد ماسک در قرارگاه شهید کابلی تولید شده است تا در اختیار مردم و مراکز درمانی قرار گیرد.

حسن پورقربان افزود: با توجه به تقاضای بالای مردم برای مصرف ماسک، تلاش داریم تا این کار را با تولید ماسک بیشتر و لباس بیمارستانی ادامه دهیم.

وی افزود : گروه های جهادی روزانه حدود ۲ هزار ماسک تولید می کنند و کارشناسان بهداشت هم با تمام توان بر مراحل مختلف دوخت و مکان در نظر گرفته شده و ضخامت پارچه نظارت دارند و با کمک بسیج پزشکی کارها با هماهنگی و همکاری در حال انجام است.

قربان پور گفت : علاوه بر تولید ماسک و لباس بیمارستانی، ماشین آلات مناسب برای ایزوله و ضدعفونی کردن معابر و خیابان ها در اختیار شهرداری بهشهر قرار داده شد تا با همکاری هم از این بحران عبور کنیم.

تولید ماسک در گناوه توسط یک گروه جهادی

یک گروه جهادی بسیجی در گناوه نیز در یک حرکت خودجوش مردمی با برپایی کارگاه تولید ماسک به عرصه مبارزه با کرونا وارد شده اند .

سجاد امیری مسئول گروه جهادی گناوه سربلند اظهار داشت: بیش از ۴۰ بانوی جهادی در اجرای طرح تولید ماسک داوطلبانه مشارکت کرده و در فاز اول ۱۰ هزار از این وسیله بهداشتی مورد نیاز مردم منطقه را  تولید خواهند کرد.

شکل گیری پویش تولید ماسک مهربانی در جهرم

یک واحد صنفی در شهرستان جهرم جمعی از خیاطان و خیرین را برای تهیه و توزیع رایگان ماسک مهربانی گرد هم آورده است.

مدیر این واحد صنفی فروش پتو و کالای خواب در جهرم گفت: در پی کمبود ماسک بهداشتی در جهرم با حمایت رسانه‌ای و پای کار آمدن جمعی از مردم و خیرین تصمیم گرفتیم ماسک بهداشتی تهیه کنیم و به صورت رایگان در اختیار بیمارستان‌های جهرم و نیازمندان قرار دهیم.

مجتبی پرکامی افزود: در مرحله اول با جمعی از بازاریان و صنف پارچه‌فروشان جهرم برای تهیه پارچه هماهنگ شد و دو نفر از خیرین هم کمک‌هایی نقدی کردند و سپس با مسوولان دانشگاه علوم پزشکی جهرم برای استریل و ضدعفونی‌سازی ماسک‌ها هماهنگ کردیم.

وی ادامه داد: پس از آن فراخوانی در رسانه‌ محلی اخبار جهرم در فضای مجازی منتشر شد و توانستیم تعدادی خیاط داوطلب را برای این کار پیدا کنیم.

پرکامی ادامه داد:گروه خیاطان زیر نظر کارشناسان بهداشت برای تهیه ماسک استاندار آموزش دیدند و زیر نظر جهرمی، طراح و خیاط اصلی ماسک مهربانی سازماندهی شدند و از آنجا که بیشتر خیاطان از بانوان بودند برای پیشگیری از انتقال کرونا در منازل خود مشغول به این کار شدند.

به گفته پرکامی تا کنون بیش از ۱۵بانوی خیاط با این پویش همکاری می‌کنند و تعداد ۳۰۰ ماسک نیز تهیه شده است که در اختیار بیمارستان‌های جهرم و افراد نیازمند قرار گرفته است.

تولید بیش از ۲ هزار ماسک در اردبیل

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه خلخال گفت: در راستای مقابله با کرونا ۲ واحد کارگاه تولیدی ماسک با تولید روزانه بیش از ۲ هزار عدد در این شهرستان راه‌اندازی شد.

سرهنگ جهانبخش افزود: این ۲ واحد نمونه عزم مردمی در تولید ملی و حرکت خودجوش مردم در مقابله با ویروس کرونا در جامعه بوده و روزانه بیش از ۲ هزار ماسک بهداشتی سه‌لایه در این ۲ کارگاه در خلخال تولید و روانه بازار می‌شود.

فرمانده سپاه خلخال گفت: با همکاری بخش خصوصی و دارا بودن امکانات و زیرساخت تولید اقلام بهداشتی در خلخال در روزهای آتی واحد تولیدکننده شوینده‌های بهداشتی، مواد ضدعفونی و الکل نیز فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.

افتتاح کارگاه تولید لباس‌های بیمارستانی در سنندج

کارگاه تولید لباس‌های بیمارستانی  با همت سازمان بسیج دانشجویی کردستان راه‌انداری شد.

فرمانده سپاه بیت‌المقدس کردستان سردار سیدمحمدصادق حسینی از تولید روزانه حدود ۷۰۰ تا یک هزار دست لباس در این کارگاه خبر داد و افزود: سپاه در کنار دولت اقدامات وسیعی را برای مقابله با کرونا آغاز کرد و تفاهم نامه‌ای درسطح کشور و استان در این راستا با علوم پزشکی منقعد شده است.

تولید ماسک توسط طلاب حوزه‌های علمیه جیرفت و عنبرآباد

رییس سازمان تبلیغات اسلامی شهرستان‌های جیرفت و عنبرآباد از تولید ماسک توسط طلاب حوزه‌های علمیه این دو شهرستان خبر داد.

حجت‌الاسلام حسین محمدی افزود: تیم شهرستان جیرفت با ۱۰ طلبه در سه شیفت و تیم عنبرآباد نیز با پنج نفر در قالب ۲ شیفت کاری در حال تولید ماسک بهداشتی هستند.
رییس سازمان تبلیغات اسلامی شهرستان های جیرفت و عنبرآباد از اعلام آمادگی طلاب حوزه‌های علمیه این شهرستان‌ها برای تولید ماسک و روپوش بهداشتی خبر داد و گفت: حوزه بهداشت و درمان در هر زمینه‌ای که نیاز داشته باشد، گروه های جهادی طلاب آماده همکاری هستند.

خیران و سازمان مردم نهاد در میدان

سمن ها یا تشکل های مردمی در رخدادهای مهم و بحران ها همواره بازوان یاریگر دولت ها هستند و  به صورت خودجوش و با بهره‌گیری از بضاعت مالی و معنوی خیرین به کمک مردم می‌شتابند .

با شیوع کرونا در کشور سازمان های مردم نهاد نیز پای کار آمده و در حرکت های خود جوش به کمک دولت و چامعه پزشکی آمده اند.

سمن‌های خراسان رضوی جهادگران پشت جبهه

معاون مشارکتهای مردمی دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان رضوی گفت: از زمانی که بحث کرونا در این استان جدی شد به همه تشکلهای مردم نهاد یا سمن‌ها در استان فراخوانی مبنی بر جلب همراهی و حمایت آنها در امور پیشگیرانه و مقابله با کرونا ارسال شد.

هادی صالحی عارف با اشاره به وجود ۹۵۲ تشکل مردم نهاد در خراسان رضوی مجوز دارند افزود: از این تعداد ۶۱ تشکل مردم نهاد در حوزه سلامت فعالیت دارند که جمعیتی بالغ بر ۳۵ هزار نفر را زیر پوشش قرار داده اند.

وی با بیان اقدامات تشکل ها در سه بخش تامین، تولید و توزیع تقسیم بندی می‌شود افزود : برخی تشکلهای مردم نهاد به صورت خودجوش نسبت به توزیع ملزومات بهداشتی و پیشگیری از کرونا مانند دستکش و ماسک یا مواد ضدعفونی کننده و برخی دیگر اقدام به ضدعفونی کردن اماکن عمومی کرده‌اند به طوری که فعالان این تشکلها در راه آهن، پایانه مسافربری یا برخی اماکن عمومی دیگر حضور یافته و به صورت خودجوش آن اماکن را با مواد ضد عفونی شست و شو داده اند.

صالحی عارف اظهار داشت: برخی از تشکلهای مردم نهاد مانند مجمع خیرین سلامت اقدام به توزیع مقادیر قابل توجهی از مواد ضدعفونی کننده در حاشیه شهر مشهد و مناطق محروم کرده اند.

سازمان مردم‌نهاد در تکاب به ستاد پیشگیری از کرونا پیوستند

فرماندار تکاب گفت: به منظور افزایش مشارکت‌های اجتماعی در جهت افزایش آگاهی عمومی و ارتقای سطح مراقبت‌ها، ۱۱ سازمان مردم نهاد فعال در این شهرستان با ستاد پیشگیری از شیوع ویروس کرونا همکاری می‌کنند.

محمود افزود: این سازمان‌های مردم نهاد(سمن) و انجمن‌های غیردولتی با بیش از ۱۰۰ نفر از اعضای خود در کنار دستگاه‌های اجرایی برای جلوگیری از شیوع احتمالی ویروس کرونا در تکاب فعالیت خواهند کرد.

هفت سمن در اراک علیه کرونا فعال شدند

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی گفت: هفت سازمان مردم نهاد استان برای کمک به آموزش مردم در خصوص کرونا و بازرسی در بخش‌های مختلف در اراک فعالیت خود را آغاز کردند.

«احمد سجادی» افزود: این هفت گروه در ۲ بخش، چگونگی مقابله و پیشگیری از ویروس کرونا در ادارات، دانشگاه‌ها و مدارس، مساجد، آرایشگاه‌ها، کارخانه و کارگاه‌های تولیدی، پایانه های اتوبوسرانی، جایگاه های سوخت، باشگاه‌های ورزشی، نانوایی‌ها و سوپرمارکت‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهند.

وی اظهار داشت: این افراد در قالب بازرس نکات بهداشتی را تذکر می‌دهند و در صورت رعایت نکردن موارد بهداشتی، گزارش خود را برای برخورد قانونی در اختیار دستگاه‌های اجرایی قرار می‌دهند.

۸۰ سمن مردم نهاد مازندران با ویروس کرونا درگیر هستند

سرپرست دفتر امور اجتماعی و فرهنگی اسانداری مازندران گفت : در حال حاضر تعداد ۸۰ سازمان مردم نهاد در استان به صورت مدیریت شده برای مقابله با ویروس کرونا فعالیت می‌کنند.

سعیده سهرابی با اشاره به وجود ۴۸۵ سازمان مردم نهاد رسمی و دارای مجوز در مازندران گفت : بسیاری از  سازمان‌ها و سمن‌های مردم نهاد دیگر نیز به صورت خودجوش با مدیریت خودشان برای خدمات رسانی در حوزه مقابله با ویروس کرونا فعالیت می کنند. 

وی گفت : اعضای این سازمان ها به صورت نیروهای داوطلب پزشکی در مراکز درمانی ، مطب ها و بیمارستان ها به مردم خدمات می دهند و پزشکان نیز با حضور در مناطق حاشیه و روستایی مازندران اقدامات آموزشی و بهداشتی را برای افراد محروم بر عهده دارند. 

تولید روزانه ۶۹ هزار عدد ماسک توسط بانوان شهرستان مشهد 

شرکت تعاونی دهیاریهای شرق مشهد  نیز روزانه ۶۹ هزار عدد ماسک قابل شست و شو را در مراکز توانمندسازی شغلی بانوان تولید و برای فروش عرضه می‌کند. 

این معین اقتصاد مقاومتی سه هزار عدد ماسک به آستان قدس رضوی تحویل داده است و روند تولید ماسک نیز با همت مدیران واحدها، نظارت اتحادیه بانوان خیاط،‌ کمک‌های بخشدار بخش مرکزی ادامه خواهد داشت.

تولید الکل ، ماسک ،مواد ضدعفونی و لباس 

خبرها حکایت از این دارد که واحدهای صنعتی برخی استان ها نیز به صورت شبانه روزی و به منظور رفع نیاز منطقه تمامی تلاش خود را در عرصه تولید بکار بسته اند.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت خرمشهر گفت: روزانه ۳۵ هزار لیتر الکل در ۲ واحد صنعتی این شهرستان تولید می‌شود.

بیژن بداغی گفت: با توجه به ظرفیت تولید الکل در واحد الکل سازی تعاونی شماره یک خرمشهر روزانه ۱۰ هزار لیتر و الکل فن‌آوران اروند روزانه ۲۵ هزار لیتر الکل ۹۶ درصد مقرر شد پس از رفع نیاز شهرهای آبادان، خرمشهر و شادگان مازاد آن به شهرهای دیگر اختصاص داده شود.

خط تولید پوشاک تغییر کاربری داد

 شیوع ویروس کرونا در کشور و کمبود برخی اقلام بهداشتی نظیر ماسک و لباس های حفاظتی، خط تولید پوشاک مجتمع تولیدی و آموزشی رشمون در بندرعباس به تولید ماسک و گان تغییر یافت.

مجتمع آموزشی و تولیدی رشمون پیش از این لباس بچه گانه و مردان تولید می کرد و آموزش خیاطی و صنایع دستی از جمله دیگر فعالیت های این مجتمع است.

مدیر این مجتمع گفت: روزانه یک هزار و ۵۰۰ عدد ماسک و ۲۰۰ دست لباس گان توسط ۲۳ نفر نیرو در کارگاه پوشاک این مجتمع تولید می شود.

میترا قاسمی تصریح کرد:  این لباس ها برای آتش نشانان بندرعباس که هر روز معابر عمومی را ضدعفونی می کنند، تولید می شود.

وی خاطرنشان کرد: در صورت حمایت مسوولان و تامین مواد اولیه لازم، خط تولید این مجتمع توانایی تولید روزانه ۳ هزار عدد ماسک و ۵۰۰ دست لباس گان را دارد.

پیش از این نیز شرکتی دیگر در رمزگان به منظور تامین اقلام بهداشتی خط تولید خود را به تولید ماسک تغییر داد.

تامین روزانه ۴ هزار لباس ایزوله برای کادر درمان

رییس هیات امنای صرفه‌جویی ارزی در معالجه بیماران از خرید ۱۲۰ هزار عدد لباس یکپارچه ایزوله برای کادر درمان خبر داد.

به گزارش روابط عمومی هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مهدی یوسفی روز جمعه درباره خرید لباس‌های یکپارچه ایزوله برای کادر درمانی مقابله با کووید ۱۹ اظهار داشت: طبق قراردادهای انجام شده و تفاهم‌های صورت گرفته با یک تولید کننده داخلی، روزانه ۴ هزار لباس یکپارچه ایزوله برای کادر درمان تهیه و تامین می‌شود.

وی افزود: با تغییر خط تولید این تولید کننده داخلی برای تامین لباس‌های محافظتی هر ماه ۱۲۰ هزار لباس ایزوله برای کادر درمان کشور تامین خواهد شد. 

تولید روزانه یکهزار ماسک در کارخانه آیریک املش

محمد رنجبر فرماندار املش از تبدیل خط تولید یک کارخانه پوشاک به تولید روزانه یک هزار ماسک در منطقه رانکوه این شهرستان خبر داد.

کارخانه تولیدی ماسک آیریک رانکوه املش برای تأمین ماسک شهروندان املشی تولید پوشاک خودرا به طور موقت تعطیل کرد.

هم اکنون این کارخانه برای اشتغال ۷ نفر برای تولید روزانه یکهزار ماسک فعالیت خود را در این زمینه شروع کرده اند و قابلیت افزایش روزانه تا ۳ هزار ماسک را دارد.

صدور مجوز سامانه برخط توزیع ملزومات بهداشتی در قزوین

معاون بازرگانی داخلی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوین گفت: مجوز سامانه برخط توزیع ملزومات بهداشتی به منظور پیشگیری از انتقال ویروس کرونا میان شهروندان قزوینی صادر شد.

مجید  برزگر افزود: یک شرکت خدماتی در قزوین درخواست مجوز عرضه محصولات بهداشتی، ضدعفونی و تجهیزات پزشکی را به صورت برخط داشت که با توجه به مصوبه کمیته پشتیبانی و تدارکات ستاد کرونای استان مجوز آن صادر شد.

تولید ماسک در  بندرعباس

شرکت تولیدی پدرام طب بندرعباس با تهیه وتولید ماسک به جمع جهادگران عرصه مقابله با ویروس کرونا و سلامت جامعه پیوست.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان گفت: قرار است طرح توسعه و تولیدی شرکت پدرام طب کار خود را  با تولید ۶۰ هزار عدد ماسک پزشکی شروع خواهد کرد.
خلیل قاسمی افزود: این واحد با ظرفیت تولید روزانه ۶۰ هزار ماسک پزشکی، ۵هزار ژل ضد عفونی ۲۵۰سی سی و یک هزارعدد لباس ضد ویروس وارد مدار تولید می شود.

وی بیان داشت: تلاش های متعددی صورت گرفت تابا توجه به کمبود اقلام حفاظتی درمقابل با ویروس کرونا بتوانیم تولید ماسک را در خود استان هرمزگان داشته باشیم .

تولید ماهانه ۱۰۰ تُن مواد ضدعفونی کننده در کردستان

معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان از تولید ماهانه ۱۰۰ تُن مواد ضدعفونی کننده در واحدهای تولیدی سنندج و سقز خبر داد و گفت: الکل مورد نیاز این واحدها از سوی این وزارتخانه تامین شده است.

پیمان الماسی با اشاره به اینکه ماده اولیه تولید موادضدعفونی الکل است، اظهار داشت: با اقدامات و تلاش های انجام شده میزان الکل مورد نیاز چهار واحد تولیدی در استان تامین شده است.

وی اضافه کرد: تولید مواد ضدعفونی در ۲ واحد تولیدی سنندج و ۲ واحد در سقز آغاز شده است و در مجموع این واحدها ماهانه ۱۰۰ تن موادضدعفونی کننده تولید و روانه بازار می‌کنند.

معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان افزود: ظرفیت تولید مواد شوینده هم در استان ماهانه ۴۰۰ تن است که این واحدها فعال هستند و از لحاظ تولید هیچ مشکلی ندارند.

الماسی با اشاره به اینکه واحد تولید ماسک در استان وجود ندارد، اظهار داشت: واحدهای تولیدی پوشاک در شهرستان‌های سنندج، سقز و قروه یک خط از تولید خود را به ساخت ماسک اختصاص دادند.

وی یادآور شد: ظرفیت تولید ماسک در این واحدها ۳۰۰ هزار عدد در ماه است که واحد سقز به طور رایگان در حال توزیع و واحدهای سنندج و قروه هم با دانشگاه علوم پزشکی قرارداد منعقد کردند و بعد از تولید، کالا را در اختیار دانشگاه قرار می‌دهند.

تولید بیش از یک هزار ماسک در کردکوی گرگان

فرماندار کردکوی گفت: در روستای ایلوار این شهرستان یک کارگاه تولیدی ماسک و لباس پزشکی قابل شستشو به بهره برداری رسیده که روزانه بیش از هزار ماسک تولید و روانه بازار می کند.

ابراهیم قدمنان گفت: این کارگاه با تامین مواد اولیه به زودی تولید خود را به ۵ هزار ماسک در روز خواهد رساند تا بخشی از دغدغه مردم استان در تهیه این ابزار بهداشتی در مقابله با کرونا برطرف شود.

فعالیت واحد تولید مواد ضدعفونی‌کننده در زنجان

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: هم‌اکنون ۶ واحد تولیدی مواد ضدعفونی‌کننده در سطح این استان فعالیت می‌کنند که این مواد در بین داروخانه‌های استان توزیع می‌شود.

ناصر فغفوری افزود: محصولات این واحدهای تولیدی جهت توزیع در بین داروخانه‌های سطح استان در اختیار شرکت تعاونی داروسازان قرار داده می شود.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان در خصوص واحد تولید ماسک در استان، گفت: هم‌اکنون یک واحد تولیدی در استان اقدام به تولید و توزیع روزانه ۲۵ هزار ماسک می‌کند.

تولید روزانه ۲۲ هزار اقلام بهداشتی و پیشگیری در ایلام

مدیرعامل کارخانه نرم بافت ششدار ایلام گفت: ۲۲ هزار و ۷۰۰ عدد ماسک، پدالکلی و لباس بیمارستانی در این واحد تولیدی در هر شیفت کاری تولید و به بازار مصرف عرضه می‌شود.

محمدرضا عبداللهی اظهار داشت: این کارگاه در ۲ بخش ماسک - پدالکلی و لباس بیمارستانی طی روزهای فعالیت خود را آغاز کرده است.

وی با بیان اینکه در یک شیفت کاری هشت ساعته و با چهار نفر نیرو ۲۱ هزار پدالکلی تولید می شود، افزود: هزینه خرید تجهیزات واحد تولید پدالکلی هشت میلیارد ریال است.

عبدالهی یادآور شد: میزان تولید ماسک در این کارگاه نیز یک هزار و ۵۰۰ عدد در یک شیفت کاری با ۱۰ نفر نیرو است و ۹ میلیارد ریال نیز برای تجهیزات این قسمت هزینه شد.

وی در مورد واحد تولید لباس بیمارستانی هم توضیح داد با توجه به شرایط فعلی و نیاز مراکز درمانی به البسه بیمارستانی با تولید ۲۰۰ دست لباس بیمارستانی فعالیت می کند.

تولید ماسک و مواد ضد عفونی در زاهدان

 سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان گفت: ۲ شرکت تولیدی برای مقابله با ویروس کرونا و سلامت جامعه اقدام به فعالیت جدی در زمینه تولید ماسک و محصولات ضدعفونی کننده کردند.

محمودرضا رحمتیان اظهار داشت: یک خط تولید شرکت هامون بافت کویر زاهدان در زمینه تولید ماسک فعال شده و قرار است در مرحله اول ۲۰ هزار ماسک تولید کند.

وی افزود: برنامه ریزی تولید ۲ میلیون ماسک در این مجموعه صورت پذیرفته و در حال تامین مواد اولیه هستند و در صورت تامین و با توجه به بحران پیش آمده روند تولید ادامه دار خواهد بود.

وی بیان کرد: در بازدید از مجموعه‌ شرکت صنایع بهداشتی مروارید هامون و با تلاش مدیران و کارکنان خدوم این مجموعه بزودی انواع ژل های ضدعفونی تولید و در اختیار هم استانی‌ها قرار خواهد گرفت.

رحمتیان ادامه داد: با شروع تولید این مواد ۱۵ تا ۲۰ درصد نیاز سیستان و بلوچستان در این شرایط تامین خواهد شد.

بکارگیری قابلیت‌های صنایع شیمیایی قم برای تولید مواد ضدعفونی

رییس سازمان صنعت،‌ معدن و تجارت قم گفت:‌ به‌منظور افزایش حجم تولید مواد و لوازم بهداشتی در سطح استان، قابلیت برخی صنایع شیمیایی فعال در قم برای تولید مواد ضدعفونی به کار گرفته می‌شود.

محمود سیجانی ، بیان کرد: صنعتگران در شماری از کارخانه‌های تولیدکننده مواد شیمیایی، آرایشی و بهداشتی استان با فراهم کردن زیرساخت‌های لازم، در زمینه تولید انواع مواد ضدعفونی و بهداشتی موردنیاز برای مقابله با ویروس کرونا فعال‌شده‌اند.

وی افزود: بخش خصوصی در این زمینه همکاری خوبی با دستگاه‌های اجرایی استان دارد و بسیاری از این شرکت‌ها به‌صورت داوطلبانه خطوط تولید خود را تغییر داده‌اند تا مایحتاج مردم در زمینه دسترسی به انواع مواد ضدعفونی و بهداشتی را فراهم کنند.

همدان توان تولید روزانه ۱۰۰ هزار ماسک را دارد

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان گفت: ۳۰ واحدتولیدی این استان توان تولید روزانه ۱۰۰ هزار عدد ماسک را دارند.

حمید رضا متین بیان کرد: ۳۰ واحد آمادگی خود را برای دوخت ماسک اعلام کردند که در صورت تایید علوم پزشکی و ارائه مجوز لازم برای توزیع این ماسک ها در تجهیزات پزشکی، می توان ماسک مورد نیاز استان را تامین کرد.

وی اضافه کرد: شماری از این واحدها در حال تولید ماسک برای بخش های صنعتی، کلوچه پزی و دیگر واحدهای صنعتی بوده و کیفیت تولیدات آنها از ماسک های دارای یک برگ موجود در بازار بسیار بهتر است چرا که سه و پنج لایه بوده و یک لایه آن دارای مواد جاذب ویروس است.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان افزود: هم اینک روزانه ۱۲ هزار ماسک توسط ۶  واحد تولید می شود که از روز گذشته با تاکید علوم پزشکی به استریل بودن ماسکها نتوانستیم مجوز لازم برای تولید ماسک به واحدهای جدید بدهیم.

متین بیان کرد: مواد شوینده غیرالکلی به هر میزان که تقاضا موجود باشد در استان می توان تولید کرد و هم اینک نیاز مواد شوینده استان های لرستان و کرمانشاه توسط واحدهای صنعتی همدان تامین می شود.

تولید محلول ضدعفونی در آزمایشگاه کنترل کیفی دزفول

محلول ضدعفونی کننده سطوح و دست در آزمایشگاه کنترل کیفی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی دزفول تولید و توزیع شد.

معاون غذا و داروی دانشگله علوم پزشکی دزفول گفت: به منظور اقدامات پیشگیرانه، چندین هزار لیتر الکل ۷۰ درجه جهت ساخت محلول ضدعفونی کننده سطوح و دست‌ها و نیز ضدعفونی کردن بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی دزفول تهیه و به صورت رایگان توزیع شد.
داود سلمانپور افزود: در یک حرکت جهادی محلول ضدعفونی کننده با پایه الکل ۷۰ درجه در آزمایشگاه کنترل کیفی با همکاری مدیریت غذا و محصولات آرایشی و بهداشتی این معاونت با امکانات موجود بر اساس فرمول سازمان بهداشت جهانی WHO تهیه شد.

راه اندازی کارگاه تولید ماسک در آبادان

به منظور تامین ماسک مورد نیاز بیماران خاص و نیازمند شهرستان‌های آبادان، خرمشهر و شادگان کارگاه تولید ماسک در آبادان راه‌اندازی شد.

مسوول مشارکت‌های اجتماعی دانشکده علوم پزشکی آبادان گفت:این کارگاه توانایی تولید روزانه ۲هزار ماسک استاندارد و قابل شست و شو برای کودکان، بزرگسالان و مصرف بیمارستانی را دارد.

هوشنگ محمدیان اظهار داشت:در این کارگاه ۱۱ نفر از زنان سرپرست خانوار مشغول بکار شدند. 

وی از هدف‌گذاری تولید ۶۰ هزار ماسک با کمک و حمایت خیرین و افراد نیکوکار و موسسه خیریه صاحب العصر(عج)  زیر نظر دانشکده علوم پزشکی آبادان خبر داد .

تولید روزانه ۴.۵ تن الکل برای مقابله با کرونا در جهرم

رییس دانشگاه علوم پزشکی جهرم از تولید روزانه ۴.۵ تن الکل در این شهرستان برای مصارف ضد عفونی و پیشگیری از ابتلا به کرونا خبر داد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی جهرم ضمن نظارت بر تولید ، روزانه بر نحوه توزیع الکل ۷۰ درصد برای مصرف ضدعفونی در داروخانه‌های این شهرستان نظارت می‌کند.

 محمد رحمانیان افزود:  طی دو روز خط تولید الکل‌ را در بسته‌بندی‌های ۱۲۵ سی‌سی و ۲۵۰ سی‌سی  با همکاری عوامل دانشگاه علوم پزشکی جهرم تهیه شده است.

دکتر رحمانیان اظهار کرد: کارخانه الکل جهرم تا چهار و نیم تن در روز الکل تولید می‌کند و در صورتی که این کارخانه مواد اولیه داشته باشند می‌توانند حداکثر فعالیت را انجام دهد.

ویروس کرونا که رسما کووید – ۱۹ نام دارد، نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد تا کنون به کشورهای زیادی سرایت کرده است و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته است تا وضعیت فوق العاده اعلام کند.

 رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اعلام کرد: تعداد ابتلای قطعی به ویروس کرونا در کشور به ۵ هزار و ۸۲۳ نفر و فوت ناشی از آن به ۱۴۵ نفر رسیده و همچنین هزار و ۶۶۹ نفر تاکنون بهبود یافته‌اند.

کیانوش جهانپور گفت: از ظهر دیروز تا امروز و بر اساس نتایج آزمایشگاهی، ۱۰۷۶ مورد بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و کل مبتلایان به این بیماری در کل کشور به ۵۸۲۳ نفر رسید.

وی ادامه داد: در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۲۱ نفر از مبتلایان جدید به کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری در کشور به ۱۴۵ مورد رسید.

گستردگی شیوع این ویروس بسیار وسیع است و از جمله راه های انتقال آن عطسه و سرفه و دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می کنند علاوه بر پرهیز از دست دادن و روبوسی و عدم حضور در مراکز عمومی، به هنگام عطسه حتما جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

گزارش: مریم زبان دان

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha