این کتاب که حاصل پژوهشی ۱۸ماهه در زمینه حقوق دریاهاست به تشریح اهمیت سازمان بینالمللی دریانوردی میپردازد.
یکی از مولفان این کتاب در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: در این کتاب، به طور کلی به تاریخچه سازمان بینالمللی دریاها پرداخته شده است و ارکان و نهادهای آن معرفی شدهاند؛ اما آنچه این اثر را از دیگر کتابهای موجود متمایز میکند، بررسی ارتباط این سازمان با دیگر نهادها و نیز اشاره به نقش سازمان در کنوانسیون حقوق دریاهاست.
اکبرپور با تشریح اهمیت سازمان بینالمللی دریانوردی اظهار کرد: این سازمان درزمینه تنظیم قوانین و مقررات مربوط به دریاها صلاحیت دارد و همه کشورها که به نحوی به دریاها متصل هستند یا دارای منافعی در دریاها هستند، چه عضو باشند و چه نه، به دلیل گستره نفوذ قوانین این سازمان باید بر مبنای آن عمل کنند.
وی ابراز کرد: ایمنی دریایی، تامین امنیت دریاها و محیطزیست دریایی مهمترین زمینههای فعالیت این سازمان است.
این پژوهشگر اهل شهرستان لامرد بیان داشت: این کتاب بخشی از رساله دوره دکتری است که با همراهی دکتر میرعباسی گسترش یافته و به آن شاخ و برگ داده شده است.
کتاب سازمان بین المللی دریانوردی در بستر کنوانسیون حقوق دریاها در چهار فصل تدوین شده است. فصل اول به تاریخچه شکلگیری این سازمان دریایی پرداخته است، فصل دوم به ماهیت و شخصیت حقوقی سازمان بین المللی دریایی اشاره دارد، فصل سوم درباره ارکان این سازمان و تعاملات آن با سایر سازمانها اشاره دارد و فصل چهارم نیز به عملکرد این سازمان در بستر کنوانسیون حقوق دریاها میپردازد.
این کتاب را انتشارات حقوقی مجد، در ۲۵۳ صفحه و ۵۰۰ نسخه به چاپ رسانده است.
نظر شما