۲۵ اسفند ۱۳۹۸، ۸:۴۱
کد خبرنگار: 2100
کد خبر: 83710883
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

نذرهایی علیه کرونا

۲۵ اسفند ۱۳۹۸، ۸:۴۱
کد خبر: 83710883
نذرهایی علیه کرونا

شیراز- ایرنا- نیمه پر لیوان شیوع بیماری کرونا، همچون بسیاری دیگر از گردنه‌های غیرمترقبه دشوار، نیکوکاری و دستگیری از همنوع بوده است. با اعلام کمبود ماسک یا تجهیزات پزشکی یا دارو و اقلام خوراکی، نیکوکاران با هر توان معیشتی برای مهربانی می‌کوشند که استفاده از ظرفیت نذر برای تهیه ملزومات مبارزه با کرونا مطرح است.

نذرکردن به‌صورت سنتی با تهیه غذای نذری پیوند خورده است و همچنان بسیاری از افراد می‌پندارند که باید از این طریق نیت خود را عملی کنند در حالی که در شرایط تهدید سلامتی و نبود تضمین برای بهداشتی بودن یا بهداشتی ماندن غذا ، رویکرد دیگری باید برای نذری دادن اندیشیده شود.

این سخن به این معناست که ضرورت دارد نذرهایی منطبق با نیاز روز جامعه شکل گیرد و به‌صورت تجمیعی در اختیار مراجع صلاحیت‌دار برسد و با این روش به دست جامعه هدف برسد.

ممنوعیت رسمی توزبع غذای نذری را مراجع و مسوولان مربوط اعلام کرده اند و این ممنوعیت با هدف پیشگیری از ابتلای بیش از پیش مردم به ویروس کروناست.

نذورات برای آسیب‌دیدگان اقتصادی از کرونا، هزینه شود

امام جمعه شهرک‌های شمال غرب شیراز در گفت‌وگو با ایرنا با اشاره به اهمیت تغییر نیت افراد در ارائه نذورات گفت: بهتر است نذرکننده، نیت خود را مقید به موضوع خاصی نکند تا بتواند در برهه کنونی و در هر زمان دیگری آن را به روشی ادا کند که مورد نیاز جامعه باشد.

حجت‌الاسلام محمدحسن مرادی ابراز داشت: در همین زمینه، با توجه به آسیب‌های اقتصادی که به‌ویژه به قشر ناتوان جامعه وارد شده است، می‌توان مبلغی را برای افرادی که شغلشان را از دست داده‌اند یا دچار بحران اقتصادی شده‌اند، در نظر گرفت به نیت رفع بلا از خانواده.

وی افزود: از نظر فقهی نیت‌کننده باید این نذر را در راه خدا صرف کند بنابراین می‌توان در هنگام ادای آن، نذر را برای تمام کسانی که خانه‌نشین شده‌اند یا دستفروشان یا رانندگان و یا کارگران و دیگر مواردی که متحمل ضرر و زیان شده‌اند خرج کند.

این خطیب دینی با اشاره به اینکه در قرآن بر انفاق تاکید شده است، ابراز داشت: انفاق بدین‌معناست که فرد توانمندی به افراد کم‌درآمد کمک کند و ایثار مرحله‌ای دیگر است که به معنای صرف نظر از حق خود به سود دیگری است.

انسانیت ملاک اهدای نذر

مرادی اظهار کرد: باید دید خود را در انفاق و ایثار وسیع کنیم و به همه انسان‌هایی که در شرایط کنونی دچار آسیب شده‌اند، یاری برسانیم؛ بدین‌معنا فرد نذرکننده نباید به این بیندیشد که دریافت‌کننده کمک در نماز یا در رعایت اصول فقهی و دینی سهل‌انگاری می‌کند یا نه؛ زیرا در دید نخست او انسان است و نیازمند یاری.

وی با اشاره به اینکه در شرایط کنونی و به فتوای فقها یک‌سوم از سهم امام برای افرادی که دچار بیماری کرونا شده‌اند اختصاص می‌یابد، افزود: سهم امام متعلق به حضرت بقیة‌الله (عج) و حوزه علمیه است؛ اما از آنجا که شرایط اضطراری است و زکات هم پاسخگوی نیاز جامعه نیست می‌توان یک سوم از سهم امام را برای بیماران هزینه کرد.

امام جمعه شهرک‌های شمال غرب شیراز با بیان اینکه باید با آغاز سال جدید دست و دل بازتر باشیم، ادامه داد: باید در نظر داشت که پیش از آنکه انفاق و نذر به دست مستمند و نیازمند برسد به خدا تحویل داده می‌شود و در این زمینه به‌ویژه با توجه به وضعیت همه‌گیری بیماری جامعه باید سخاوتمندانه‌تر برخورد کرد.

مردم برای ادای نذر، سختگیری نکنند

مرادی همچنین بیان داشت: نذرهایی که نوعاً در بین توده مردم معروف است، صد در صد نذر شرعی نیست؛ زیرا در نذر شرعی خواندن صیغه و یادآوری نام خدا در نیت اهمیت دارد؛ بنابراین مردم برای ادای نذر خود سختگیری نکنند و اگر نیت کرده‌اند برای رسیدن به حاجتی گوسفند نذر حضرت ابوالفضل (ع) کنند، می‌توانند این نذر را صرف افراد مبتلا به بیماری کنند.

وی افزود: در موارد دیگر مثلا اگر فردی نیت زیارت کرده باشد، می‌تواند خرج سفر را هزینه افراد نیازمند کند زیرا صیغه فقهی جاری نشده و دستش باز است که در هر راهی کمک کند.

این خطیب دینی با بیان اینکه در شرایط فعلی باید نذرهای نوین را جایگزین نذرهای سنتی کنیم، گفت: این بدان معناست که براساس نیاز جامعه، هزینه کنیم، در شرایط امروز بسیاری افراد نیازی به خوراک ندارند اما مبلغ آن می‌تواند با حفظ آبرو و عزت خرج فقرا و بیماران شود.

اکنون زمانه فریادرسی است

عضو شورای عالی خیرین استان فارس نیز در گفت‌وگو با ایرنا با بیان اینکه زمانه کنونی دوره فریادرسی است، افزود: شاید اهمیت این روزها کمتر از دوران جنگ نباشد، حتی در آن زمان نیز گاهی شهرها هدف بمباران قرار می‌گرفتند و درگیری در مرزها در جریان بود؛ اما امروز گوشه گوشه مملکت درگیر یک جنگ فراگیر مسموم‌کننده است.

داریوش نویدگویی اظهار کرد: پیش از هر چیز همکاری و حمایت تک‌تک مردم با مسوولان بهداشتی و عمل به توصیه‌ها اهمیت دارد و پس از آن،‌ نشان دادن رحم و مروت و انصاف ایرانی و اسلامی در اولویت قرار دارد.

وی بیان داشت: احتکار کالاهای ضروری در شرایطی که جان بسیاری به آن بسته است نوعی ظلم به شمار می‌رود و همه کالاهای مورد نیاز به اندازه در دسترس مردم نیست.  

عضو مجمع خیرین فرهنگ‌ساز و شهرساز با اشاره به نزدیکی به عید نوروز بیان داشت: نیاز مردم امسال در آستانه عید تغییر کرده است و مانند سال‌های گذشته نیست؛ بنابراین باید برای خیر جمعی از بسیاری موارد صرف نظر کنیم و در شادی یکدیگر با تامین نیازهای اساسی خانوارهای آسیب‌پذیر سهیم شویم.

کمک‌های مردمی تجمیع شود

نویدگویی بر ضرورت تجمیع کمک‌های مردمی نیز تاکید کرد و گفت: بهتر است کمک‌ها و نذورات مردم چه  به‌صورت نقدی و چه به‌صورت غیرنقدی مخصوصا در زمینه مسائل بهداشتی صرف شود.

وی با اشاره به اینکه بسیاری در آستانه عید نوروز سمنو نذر می‌کنند، عنوان کرد: امسال با توجه به ولادت امیر المومنین (ع) و نزدیکی به نوروز بهتر است مردم نذرهای خود را به جای پختن سمنو که به هیچ وجه سلامت آن قابل تضمین نیست، به صورت نقدی یا غیر آن، صرف درمان بیماران و آسیب‌دیدگان یا تجهیز کادر پزشکی و درمانی کنند.

عضو  شورای عالی خیرین استان فارس برای نمونه از خانواده‌ای یاد کرد که خیرات رفتگان خود را به تجهیز آی‌سی‌یو بیمارستان اختصاص دادند و برای بیماران کرونایی صرف کردند.

۴۷هزار ماسک فیلتردار از محل کمک‌های خیرین تامین شد

دبیر مجمع عالی خیرین استان فارس نیز در گفت‌وگو با ایرنا اعلام کرد: ۴۷هزار ماسک فیلتردار از محل اهدای کمک‌های خیرین به ارزش بیش یک میلیارد ریال و برای مصرف در مراکز بیمارستانی کرونا تهیه شد.

علی‌اکبر رامجردی با اشاره به ضرورت مشارکت همگانی خیران به‌منظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا و همکاری همگانی مردم  و خیریه‌ها برای دستیابی به نتایج بهتر، گفت: این‌گونه هماهنگی بین مردم خیر و خیریه‌های استان با دانشگاه علوم پزشکی باعث می‌شود تا نیات آنان بهتر محقق شود و از موازی‌کاری نیز جلوگیری می‌کند.

وی با بیان اینکه نذورات مردم می‌تواند به صورت نقدی در اختیار مجمع خیرین سلامت فارس قرار گیرد، از اختصاص شماره حساب ویژه سخن گفت که در سایت این مجمع اعلام شده است و برای تهیه ماسک و ملزومات پیشگیرانه از بیماری کرونا مصرف می‌شود.

براساس آخرین آمار منتشرشده در روز شنبه (بیست و چهارم اسفند ۹۸) تعداد مبتلایان به کرونا در استان فارس به ۲۴۳ نفر رسیده است.

علاوه بر شیراز، در شهرستان‌های فسا، نی ریز، اقلید، خرم بید، استهبان، داراب، ارسنجان، لارستان، کازرون، آباده ، مرودشت، قیروکارزین، فیروزآباد، جهرم، گراش، بوانات، زرقان، سرچهان و کوار بیماران مبتلای به کرونا شناسایی شده‌اند.

در مجموع ظرف ۲۴ساعت گذشته، یک هزار و ۳۶۵ نفر در کشور به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند و با احتساب این افراد شمار مبتلایان به ۱۲هزار و ۷۲۹ نفر رسیده است که از این تعداد ۶۱۱ نفر فوت شده‌اند و چهار هزار و ۳۳۹ نفر نیز بهبود یافته‌اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha