به گزارش خبرگزاری آناتولی ترکیه، این درگیریها بار دیگر در دو محور "عین زاره" و "الرمله" در جنوب طرابلس روی داده است.
"مصطفی المجعی" سخنگوی مرکز اطلاعرسانی عملیات "آتشفشان خشمگین" وابسته به نیروهای دولت وفاق ملی لیبی در این باره اعلام کرد که تلاش شبه نظامیان حفتر برای نفوذ به طرابلس با شکست مواجه خواهد شد.
عملیات آتشفشان خمشگین، نام عملیات نظامی است که دولت وفاق ملی لیبی به ریاست "فائز السراج" برای مقابله با حمله نیروهای تحت امر حفتر پایهگذاری کرده است.
المجعی با بیان این که درگیریها در محور الرمله نسبت به عین زاره از شدت کمتری برخودار بود، افزود که این درگیری با یگان توپخانهای و از مسافت دور انجام شده است.
سخنگوی مرکز اطلاعرسانی عملیات آتشفشان دولت وفاق ملی البته گفت که چندین گلوله خمپاره به محور عین زاره در جنوب طرابلس توسط نیروهای حفتر شلیک شده است که تلفات جانی نداشت اما خسارت مادی به جا گذاشته است.
المجعی پیشتر از حمله توپخانهای نیروهای حفتر به زندان عین زاره در طرابلس خبر داده و اعلام کرده بود در این حمله، سه تن از زندانبان که از نیروهای امنیتی دولت وفاق ملی بودند، زخمی شدند.
دولت وفاق ملی اعلام کرده است که با وجود موافقت برای برقراری آتشبس که برای مقابله با شیوع کرونا انجام میشود، نیروهای تحت امر ژنرال حفتر توافق آتشبس را نقض کرده و به حملات توپخانهای و هوایی به طرابلس ادامه میدهند.
حملات نظامیان دولت شرق لیبی به طرابلس درحالی رخ میدهد که حفتر ۲ هفته پیش در دیدار با "امانوئل مکرون" رییس جمهوری فرانسه اعلام کرد در صورتی پایبند به آتشبس خواهد بود که نیروهای دولت وفاق ملی لیبی به توافقنامه برقراری آتشبس پایبند باشند.
برلین ۲۹ دی ماه میزبان نشست بینالمللی برای مذاکرات صلح لیبی بود و فرماندهان نظامی جناحهای رقیب در این کشور تصمیم داشتند تحت نظر سازمان ملل آتشبس را میان خود برقرار کنند که این نشست نیز با اتهام طرفین به نقض آتشبس راه به جایی نبرد.
طرفهای درگیر در لیبی ۲۲ دی ماه نیز پذیرفته بودند که درگیریهای نظامی را متوقف کنند و قرار شد برای رسمیت بخشیدن به این آتشبس، یک توافقنامه رسمی در مسکو امضا کنند که این مسأله با مخالفت حفتر اجرایی نشد.
لیبی از سال ۲۰۱۱ میلادی در پی خیزش مردمی و حمله نظامی نیروهای ناتو که با هدف برکناری "معمر القذافی" دیکتاتور پیشین این کشور روی داد، با بحران سیاسی گستردهای رو به رو است.
این کشور به دو دولت موازی در شرق و غرب تقسیم شد و این دولتها شامل دولت وفاق ملی به ریاست "فائز السراج" که از سوی سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته میشود و مقر آن در طرابلس است و دیگری دولت موقت به فرماندهی ژنرال حفتر در شرق لیبی که نخست وزیر آن "عبدالله الثنی" است.
نظر شما