۶ فروردین ۱۳۹۹، ۱۰:۱۱
کد خبر: 83726752
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ژنوتیپ‌های برتر محصول پسته در دانشگاه اراک معرفی شد

اراک - ایرنا - عضو هیات علمی گروه علوم و مهندسی باغبانی دانشگاه اراک گفت: این دانشگاه با انجام یک طرح تحقیقاتی مشترک ژنوتیپ‌های(ویژگی ژنتیکی) برتر محصول پسته را از نظر کمیت و کیفیت مغز ارایه کرد.

دکتر علی خدیوی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این طرح تحقیقاتی با همکاری دانشگاه صنعتی شاهرود و مرکز تحقیقات کشاورزی سمنان برای استفاده به باغداران پسته در سراسر کشور ارایه شده‌است.

وی اظهار داشت:  در این طرح محصول پسته از نظر صفات مهم و تجاری شامل وزن مغز، طعم، درصد و رنگ مغز و میزان خندانی در مدت چند سال مورد ارزیابی قرار گرفت که در نهایت هشت ژنوتیپ برتر انتخاب شد و به مرحله ارایه رسید.
وی ادامه داد: نتایج این مطالعه در مجله معتبر JCR-Q۱ به نام Scientia Horticulturae چاپ رسیده است.
ایران با تولید بیش از ۴۵ درصد پسته‌ دنیا رتبه نخست را در تولید این محصول به خود اختصاص داده و آمریکا و ترکیه در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

۳۶۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور زیرکشت پسته قرارداشته و استان کرمان با مجموع بیش از ۲۷۰ هزار هکتار باغ‌های بارور و غیربارور ۷۷ درصد محصول کل کشور را تولید کرده و به عنوان مهمترین منطقه پسته کاری ایران و دنیا محسوب می شود.

دانشگاه اراک با یکصد و ۱۵رشته تحصیلی دارای ۳۰۰ عضو هیات علمی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha