۲ هزار و ۶۰۰ دانش‌آموز طیف اوتیسم در ۴۸ مدرسه ویژه تحصیل می‌کنند

تهران- ایرنا- رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: آموزش و پرورش استثنایی به ۲ هزار و ۶۰۰ نوآموز و دانش‌آموز طیف اوتیسم در ۴۸ مدرسه ویژه و ۲۲۲ دانش آموز اوتیسم در طرح تلفیقی فراگیر، خدمات آموزشی، پرورشی و توانبخشی ارائه می‌کند.

به گزارش روز دوشنبه آموزش و پرورش، سید جواد حسینی در  شبکه خبر  اظهار داشت: آموزش و پرورش استثنایی ۱۵۳ هزار دانش آموز با نیاز ویژه را در مدارس ویژه دانش آموزان استثنایی و در مدارس عادی از طریق طرح تلفیقی فراگیر تحت پوشش آموزش قرار داده است.

وی افزود: این تعداد دانش آموز در ۱۶۰۰ مدرسه استثنایی و ۲۰ هزار مدرسه عادی مشغول تحصیل و فراگیری هستند.

معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در سطح کشور ۴۸  مرکز آموزشی ویژه دانش آموزان اوتیسم داریم،  اظهار داشت: این مدارس، ویژه این دانش آموزان مناسب سازی شده است و با توجه به اینکه  ۱۴ استان فاقد مدرسه مستقل دانش آموزان با طیف اوتیسم است، امسال ۱۴ مدرسه مناسب سازی شده ویژه دانش آموزان اتیسم راه اندازی خواهد شد.

رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با بیان اینکه یکی از اصول حاکم بر تعلیم و تربیت دانش آموزان با نیازهای ویژه اصل تطابق و مناسب سازی است، اظهار داشت: معلم، محتوی، والدین و جامعه باید برای دانش آموزان با نیاز ویژه مناسب سازی شود و در راستای مناسب سازی والدین دارای دانش آموز با طیف اوتیسم در روزهای اخیر ۵ کتاب تالیف و رونمایی شده است.

 وی افزود: این کتاب ها شامل آشنایی با اوتیسم، رفتن به آرایشگاه، عوض کردن منزل، رفتن به مطب پزشک و نحوه برخورد با چالش های رفتاری معمول در کودکان با اختلال اوتیسم است.

معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه تنها راه پیوستن دانش آموز اوتیسم به جامعه توانبخشی و آموزش است، اظهار داشت:  اوتیسم بیماری نیست و درمان یا دارو ندارد، اما توانبخشی و آموزش می‌تواند کمک بزرگی برای زندگی مستقل افراد اوتیستیک باشد.

رییس سازمان اموزش و پرورش استثنایی با بیان اینکه شعار جهانی روز اوتیسم در سال ۲۰۲۰ " انتقال به بزرگسالی" است اظهار داشت: در سال گذشته ۹ جلد کتاب مهارت آموزی تصویری پایه  اول ششم با تاکید بر مهارت های خودیاری، ارتباطی و تعاملی دانش آموزان با طیف اوتیسم تدوین و وارد چرخه آموزش این دانش آموزان شده است.

معاون وزیر با اشاره به کمبود نیروی توانبخشی در آموزش و پرورش استثنایی اظهار داشت: جذب نیروی توانبخشی، تعلیم و تربیت معلمان متخصص و استانداردسازی فضا و تجهیزات از جمله برنامه های آموزش و پرورش استثنایی در راستای ارتقای کیفیت آموزش است. 

حسینی در پایان گفت: باید نگاه به دانش آموزان با نیازهای ویژه، دارایی محور باشد و توانایی های این دانش آموزان دیده و برجسته شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha