عمر کاکخضری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تعاونی صیادان مهاباد با هماهنگی مسوولان جهاد کشارزی و امور منابع آب این شهرستان، هر سال در شهریور ماه صید ماهی را دریاچه سد مهاباد آغاز میکنند که تا فروردین ماه تداوم دارد.
وی اضافه کرد: با توجه به شیوع بیماری کرونا، عملیات صیادی در اسفند سال گذشته متوقف شد که همین امر باعث شد که صیادان نتوانند به فعالیت خود تا فروردین ادامه دهند.
وی افزود: مشکل دیگر کاهش صید ماهی در دریاچه سد مهاباد، رها نشدن بچهماهی در داخل سد طی چند سال گذشته است که میزان صید سالانه ماهی را از ۱۲۰ تُن به حدود ۳۰ تُن کاهش داده و امسال نیز متوقف شدن عملیات صیادی ۲ ماه زودتر از مهلت قانونی، باعث کاهش شدید صید شد.
مدیرعامل تعاونی صید و صیادی مهاباد گفت: در دریاچه پشت سد مهاباد انواع ماهیهای بومی و غیربومی شامل زردماهی، سفید رودخانهای، کپور، آمور، سیمبرگ، سوف و فیتوفاک صید میشود.
«کاکخضری» اضافه کرد: در تعاونی صید و صیادی مهاباد ۴۰ نفر به طور مستقیم و ۲۰۰ نفر نیز به صورت غیرمستقیم اشتغال دارند و اعضای این تعاونی در فصلهایی که صید ماهی صورت نمیگیرد، کار محافظت از دریاچه سد و مقابله با صیادان غیرمجاز را برعهده دارند.
سد مهاباد دارای ۱۹۷ میلیون متر مکعب ظرفیت اسمی و ۱۷۲ میلیون مترمکعب ظرفیت مفید است که علاوه بر تامین آب شرب شهر مهاباد، بیش از ۱۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان را نیز زیر پوشش قرار می دهد.
سد مهاباد که در ضلعغربی این شهر احداث شده، تنها یک کیلومتر با شهر فاصله دارد و به همین لحاظ نزدیکترین سد به مناطق مسکونی در جهان به شمار میآید.
نظر شما