دوری بیشتر شهروندان مازندرانی از طرح فاصله‌گذاری اجتماعی

ساری - ایرنا - با این‌که تنها کمتر از پنج روز از توقف اجرای بعضی محدودیت‌های طرح فاصله‌گذاری اجتماعی سپری می‌شود ، مشاهدات میدانی و آمارهای رسمی نشان می‌دهد شهروندان مازندرانی هر روز در حال بیشتر کردن فاصله خود با پروتکل‌های بهداشتی مقابله با شیوع کرونا هستند.

اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی که از هشتم فروردین ماه از سوی  ستاد ملی کرونا برای قطع زنجیره شیوع این بیماری آغاز شد و تا ۲۲ همین ماه ادامه داشت، کاهش چشمگیری را در شیوع موارد جدید مبتلایان و همچنین مرگ و میر ناشی از این بیماری به دنبال داشت. 

مهم ترین نتیجه اجرای این طرح ، کاهش شدید رفت و آمد افراد غیر بومی به استان مازندران و همچنین عدم تردد مردم استان در مناطق شهری و روستایی غیر از محل سکونتشان بود. البته تعطیلی بخش قابل توجهی از اصناف  و بازار و همچنین تعطیلی بخش گردشگری بویژه در مازندران نقش زیادی در کاهش ترددها و نتایج حاصل از اجرای طرح داشت.

در حالی که انتظار مسئولان بویژه کادر درمانی این بود که با جایگزینی طرح فاصله گذاری اجتماعی هوشمند ، دستاوردهای اجرای طرح قبلی پس از توقف بخشی از محدودیت ها همچنان پابرجا بماند ، اما مجموعه مشاهدات و آمارها سه روزه پایان طرح حاکی افزایش ترددها ، جابه جایی ها و همچنین حضور مردم در اماکن عمومی و بازار است . این وضعیت نگرانی های زیادی در میان افراد جامعه ، کادر بهداشت و درمان و مسئولان مازندران ایجاد کرده است به طوری که استانداری به همین منظور جلسه فوق العاده ای تشکیل داد تا مشکلات پیش آمده را بررسی کند. 

افزایش جابه‌جایی درون استانی

پایان طرح فاصله گذاری اجتماعی در نخستین مرحله محدودیت های جابه جایی درون استانی را برداشت که به گفته بسیاری از متخصصان مهم ترین فاکتور جلوگیری از سرایت ویروس کرونا به شهرهای کمتر آسیب دیده بود. 

بر اساس تازه ترین آمار رسمی ، میانگین تردد بین شهری مازندران از ابتدای ایام نوروز تا پایان طرح فاصله گذاری اجتماعی روزانه ۵۹۲ هزار و ۵۱۸ مورد در روز بود که نسبت به سال گذشته بیش از ۵۵ درصد کاهش داشت ، ولی این آمار در روز شنبه ۲۳ فروردین ماه به ۸۷۹ هزار و ۶۸۸ تردد رسید که نسبت به میانگین نوروزی و طرح فاصله گذاری رشد ۵۴ درصدی را ثبت کرد. 

همچنین روز یکشنبه و در دومین روز از پایان طرح فاصله گذاری اجتماعی هم ۹۰۵ هزار و ۳۶۲ مورد تردد در محورهای داخلی استان ثبت شد که رشد ۵۹ درصدی نسبت به قبل داشته است و نسبت به روز قبل خود سه درصد افزایش را نشان می دهد. 

تداوم ممانعت در وردی و خروجی استان

بر خلاف جایه جایی های بین شهری که نشان از نگرانی های جدید در هفته های آینده دارد ، اما تداوم ممنوعیت ورود و خروج افراد غیر بومی به مازندران همچنان ادامه دارد و به همین دلیل هم جابه جایی ها در این بخش کاهش نشان می دهد.

طبق آخرین آمار از اول تا ۲۲ فروردین همزمان با اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی روزانه حدود ۳۵ هزار مورد تردد ثبت شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش ۷۵ درصد داشت. 

همچنین در ۲ روز نخست پایان طرح فاصله گذاری اجتماعی روزانه حدود ۵۰ هزار تردد در محورهای مواصلاتی مازندران با استان های همسایه ثبت شد که نسبت سال گذشته فاصله ۷۰ درصدی را حفظ کرده است. 

البته در همین ۲ روز ابتدایی تردد در ورودی و خروجی مازندران نسبت به ایام طرح فاصله گذاری افزایش ۴۲ درصدی را نشان می دهد. 

این رشد تدریجی درحالی است که بنابر اعلام ستاد ملی مقابله با ویرس کرونا ، از روز شنبه هفته آینده یعنی ۳۰ فروردین محدودیت های تردد بین استانی نیز برداشته خواهد شد که به دلیل گردشگر پذیر بودن مازندران باید منتظر موج جدیدی از ورود افراد غیربومی به مازندران باشیم. 

نگرانی های های درون شهری 

از آمار جابه جایی ها بگذریم که در جای خود باید مورد توجه تصمیم گیرندگان و متولیان مبارزه با کرونا قرار گیرد، تردد و جابه جایی درون شهری و حضور مردم در اماکن عمومی نیز در روزهای اخیر بحث برانگیز شده است. 

روز یکشنبه هفته جاری استاندار مازندران در جلسه فوق العاده صراحتا نسبت به حضور مردم در اماکن عمومی ابراز نگرانی کرد و از دستگاه های مختلف همچون دانشگاه علوم پزشکی و بهداشت، اصناف و بانک ها به شدت انتقاد کرد.  

احمد حسین زادگان که گفته شخصا به بازرسی و بازدید از برخی مجتمع های پزشکی و بانک ها رفته بود ، از عدم رعایت پروتکل های بهداشتی انتقاد کرد و مسئولان این اتفاق را به میز پاسخگویی فراخواند. 

همچنین نتیجه بازدید بازرسان ویژه استاندار مازندران نشان داد که ساختمان های پزشکان، پاساژها ، بانک ها ، حمل ونقل عمومی و از همه مهم تر اصناف کمترین میزان رعایت طرح فاصله گذاری اجتماعی هوشمند و نکات بهداشتی را داشتند.

البته ناگفته نماند فعالیت پاساژها در حالی است که طبق تصمیم گیری ستاد ملی کرونا فعالیت این مراکز خرید  به دلیل بسته بودن محیط و تراکم جمعیت ممنوع اعلام شده است .

این درحالی است که در روزهای آینده مازندران باید نگران کارگران غیر بومی باشد که برای حدود ۲ ماه در استان مازندران ساکن خواهند شد تا در برداشت محصولات توت فرنگی و شالی کاری کمک یار کشاورزان باشند. 

ابراز نگرانی جامعه درمان 

آمار و ارقام و همچنین گزارش های ارائه شده در حالی است که مسئولان ۲ دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل بشدت نسبت به پیک دوم شیوع ویروس کرونا در استان ابراز نگرانی کردند. 

مسئولان این ۲ دانشگاه در روزهای اخیر در مصاحبه های خود با خبرگزاری ایرنا ابراز داشتند که کادر درمانی و پزشکی استان از موج نخست شیوع ویروس کرونا بشدت خسته و آسیب پذیر شدند و تحمل موج دوم را نخواهد داشت. 

آنها با اشاره به اینکه کنترل موج دوم شیوع کرونا بشدت سخت خواهدبود، تاکید کردند: امکان افزایش مرگ و میردر پیک دوم کاملا پیش بینی می شود. 

حال این مسائل نیازمند نگاه جدی تر در مدیریت پسا فاصله گذاری مازندران است که روز به روز بر نگرانی عمومی افزوده می شود. 

طبق آخرین آمار علوم پزشکی مازندران طی ۲۴ ساعت منتهی به روز دوشنبه ۸۱ بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی بستری شدند و در حال حاضر ۵۷۳ نفر بیمار مشکوک به کرونا با علائم تنفسی حاد مشکوک به کرونا بر اساس تشخیص بالینی در این مراکز بستری هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha