محمدباقر قریشی نجفآباد روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: صید ماهی از منابع آبی آذربایجانغربی شامل منابع آبی طبیعی (رودخانهها، آبگیرها، آببند و تالابها) و منابع آبی نیمهطبیعی (دریاچه پشت سدها) در طول سال ۱۳۹۸ در مقایسه با سال قبل از آن در مجموع ۷.۵ درصد افزایش یافت.
وی اضافه کرد: آذربایجانغربی با صید این مقدار ماهی از سدها و منابع آبی، همچنان رتبه نخست صید آبزیان را در بین استانهای غیرساحلی کشور به خود اختصاص داده است.
وی در خصوص منابع طبیعی صید ماهی در آذربایجانغربی افزود: رودخانههای زاب، گادر، مهاباد، زرینه، سیمینه، نازلو، شهرچای، ارس و باراندوز مهمترین رودخانههای استان هستند که با نظارت محیط زیست در آنها صید ماهی صورت میگیرد.
وی با اشاره به انجام عملیات صیادی در ۱۱ منبع نیمهطبیعی (دریاچه پشت سدها) آذربایجانغربی نیز اضافه کرد: این منابع شامل سدهای نوروزلوی میاندوآب، شهیدکاظمی و خراسانه بوکان، بارون ماکو، قیقاچ پلدشت، ارس، ارس ۲، شهرچای ارومیه، سنجاق مهاباد، احمدآباد تکاب و حسنلو نقده است.
مدیر اداره شیلات و آبزیان آذربایجانغربی گفت: به منظور حفظ و بازسازی ذخایر آبزیان منابع آبی(نیمهطبیعی) استان و ایجاد اشتغال پایدار اعضای تعاونی هر سال تعدادی بچهماهی به صورت تدریجی در این منابع رهاسازی میشود که این بچهماهیها نیز در مراکز تولید و تکثیر «پلدشت» تولید و پس از طی دوران پرورش و رسیدن وزن مناسب در این منابع رهاسازی میشود.
«قریشی نجفآباد» افزود: سال گذشته بیش از ۷.۲ میلیون قطعه بچهماهی تولید شده در مراکز تولید و تکثیر آذربایجانغربی در منابع آبی نیمهطبیعی (دریاچه پشت سدها) استان رها شد که در مقایسه با سال قبل از آن در مجموع ۲ درصد افزایش یافته بود.
وی در خصوص برنامهریزی امسال برای رهاسازی بچهماهی در منابع آبی نیمهطبیعی استان نیز اظهار داشت: امسال پیشبینی شده که در مجموع بیش از ۷.۵ میلیون قطعه ماهی در منابع آبی نیمهطبیعی استان رها شود.
وی افزود: در آذربایجانغربی انوع آبزیان از جمله شاهمیگو و ماهیان گرمابی شامل انواع ماهی کپور، فیتوفاک، بیگهد و آمور و ماهیان بومی از جمله زردماهی صید و روانه بازارهای داخلی و خارجی میشود.
با کاهش ذخایر شاهمیگو در دریاچه پشت سد ارس و لزوم اجرای پروژههای بازسازی ذخایر این موجود ارزشمند، مجوز صید صادر نشد.مدیر اداره شیلات و آبزیان آذربایجانغربی در خصوص صید شاهمیگو در استان نیز گفت: سال ۱۳۹۸ به دلیل کاهش ذخایر شاهمیگو در دریاچه پشت سد ارس و لزوم اجرای پروژههای بازسازی ذخایر این موجود ارزشمند، مجوز صید صادر نشد.
صید بیش از ۶ هزار و ۴۴۵ تُن انواع ماهی در منابع آبی آدربایجانغربی و فعال بودن ۴۲۰ مزرعه پرورش ماهی سردآبی و گرمابی در این استان، آذربایجانغربی را به یکی از قطبهای تولید انواع آبزیان در کشور تبدیل کرده است.
این در حالی است که میانگین مصرف سرانه آبزیان در کشور ۱۰ کیلوگرم بوده و این مقدار در آذربایجانغربی کمتر از هفت کیلوگرم برای هر نفر است که با افزایش گسترش صنعت آبزیپروری و تغییر در ذایقه غذایی مردم، میتوان امید داشت که میزان مصرف ماهی در این استان نیز به میانگین کشوری نزدیکتر شود.
نظر شما