«سید عباس موسوی» عصر امروز شنبه درباره حواشی ایجاد شده برای بازگشت دانشجویان ایرانی مقیم ایتالیا گفت: یکی از وظایف اصلی و سنگین وزارت امور خارجه، حمایت از اتباع ایرانی در سراسر جهان است و هرکجا ایرانیان از سفارتخانههای ما درخواست کنند، ما موظف هستیم تا آنجایی که امکانش وجود دارد، کمک کنیم.
وی با اشاره به درخواستهای بازگشت به ایران از سوی اتباع ایرانی اظهار داشت: در ایام کرونا، اتباع ایرانی مقیم خارج، تقاضا داشتند با توجه به شرایطی که در کشور محل اقامتشان وجود دارد، به ایران بازگردند که این کار در حال انجام است و بسیاری از اتباع ایرانی کشورهای حوزه خلیج فارس، همسایگان و کشورهای مختلف به ایران بازگشتهاند.
این دیپلمات ارشد با بیان اینکه ایران نیز کمک کرده تا اتباع سایر کشورهایی که در ایران حضور داشتند، به کشور خودشان بازگردند، تصریح کرد: دانشجویان ایرانی در ایتالیا که درخواست بازگشت به کشور را داشتند ابتدا جمع محدودی بودند که بعدا تداد این افراد به چند صد نفر رسید و سفارت ایران در رم این افراد را ساماندهی و ثبتنام کرد.
موسوی اضافه کرد: در ادامه مجوزهای لازم را از طریق وزارت امور خارجه از ستاد فرماندهی مقابله با کرونا که وزارت بهداشت است، گرفته شده و آن را اعلام کردیم.
موسوی ادامه داد: وزارت بهداشت مقررات و پروتکلهای بهداشتی را برای ورود به کشور وضع کرده و ما نیز این مسئله را از طریق سفارتخانهمان به عزیزان دانشجو انتقال دادهایم. هر فرد ایرانی و غیرایرانی - که البته تقریبا ورود افراد غیرایرانی به کشور را نداریم - وقتی وارد کشور میشود، باید این پروتکلها را رعایت کند که شامل تستهای اولیه و به نوعی قرنطینه نیز میشود.
وی با بیان اینکه پروتکلهای لازم به اطلاع دانشجویان رسیده است، خاطرنشان کرد: یک پرواز هم انجام شد اما متاسفانه در روند کار اخلالی به وجود آمد و برخی از آن دانشجویان، پروتکلها را از همان مبداء یا در اولین پرواز وقتی وارد کشور شدند، رعایت نکردند.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه وزارت بهداشت به عنوان مرکز اصلی مقابله با کرونا مسئول سلامت ۸۴ میلیون ایرانی است، ابراز داشت: تاکید وزارت بهداشت این است که اگر پروتکلها رعایت نشود، انتقال دانشجویان به کشور سخت خواهد بود. دانشجویانی که در خارج از کشور بوده و مایل به بازگشت به ایران هستند، باید پروتکلهایی که توسط وزارت بهداشت تهیه شده را پذیرفته و آن را اجرا کنند. کما اینکه در همه کشورها اتباعی وارد شده یا خارج میشوند، این کار انجام میشود.
موسوی با بیان اینکه انتظار ما تمکین به این پروتکلها توسط دانشجویان است تا هم برای حفظ سلامت خود، هم خانواده و دیگر هموطنان مشکلی ایجاد نشود، گفت: امیدواریم هرچه زودتر با رایزنیهایی که انجام میشود و با تمکین دانشجویان، وزارت بهداشت برای صدور مجوزهای لازم قانع شود و عزیزان ما زودتر به کشور بازگردند.
وی به اشاره به پیگیریهای نمایندگیهای ایران در ایتالیا بیان کرد: سفارت ایران در رم و سرکنسولگری ایران در میلان از نزدیک پیگیر ماجرا هستند و به محض فراهم شدن شرایط و رعایت پروتکلها مشکلی برای بازگشت دانشجویان نیست.
به گزارش ایرنا کشورهای مختلف برای مقابله و مهار کرونا تدابیر سختگیرانهای را در دستور کار قرار دادهاند به طوری که جابجایی مسافر و حتی کالا با بیشترین میزان سختگیری در مبادی ورودی کشورها اعمال میشود.
از سوی دیگر ایتالیا با بیش از ۱۷۲ هزار مبتلا به کووید ۱۹ و بیش از ۲۳ هزار نفر کشته رتبه سوم جهانی را در میزان ابتلا به کرونا به خود اختصاص داده است.
نظر شما