سهراب حیدری روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: به منظور مبارزه با ویروس کرونا واحد بهداشت محیط و حرفهای شبکه بهداشت و درمان این شهرستان با استفاده از همه نیروهای خود ضمن ارایه آموزشهای لازم، تاکنون موفق به بازدید از این تعداد اصناف حساس و مرتبط با سلامت شده است.
وی افزود: از این تعداد بازدید، ۲ هزار و ۷۸۸ مورد مربوط به اماکن عمومی از جمله تالارها، سالنهای ورزشی، قهوهخانهها، رستورانها و جایگاههای سوخت بوده که فعالیت این دسته از صنوف در حفظ سلامتی شهروندان تاثیر مستقیم دارد.
وی بیان کرد: همچنین از این تعداد اماکن عمومی ۲۴ مورد به علت توجه نکردن به هشدارهای کارشناسان بهداشتی پلمب و از ادامه فعالیت آنها جلوگیری شده است.
مدیر شبکه بهداشت و درمان میاندوآب اظهار داشت: ۶ هزار و ۶۷۲ مورد بازدید نیز طی همین مدت از مراکز عرضه موادغذایی حساس از جمله رستوران، چلوکبابی، شیرینی فروشیها، سفره خانههای سنتی و چایخانهها، فروشگاههای کوچک و بزرگ انجام شد.
«حیدری» با بیان اینکه در بازدید از برخی از این مراکز مشاهده شد که افرادی سودجو مبادرت به تولید و عرضه مواد غذایی تاریخ گذشته و غیرقابل مصرف میکنند، گفت: در این راستا حدود چهار تن مواد غذایی توقیف و جهت معدومسازی در انبار ستاد مرکز بهداشت انباشت شد.
وی با اشاره به اینکه تهیه و عرضه مواد غذایی غیربهداشتی تهدیدی علیه سلامتی مصرفکنندگان به ویژه کودکان و سالمندان بهشمار میرود، اظهار داشت: در همین راستا ۵۲ واحد متخلف که به رعایت پروتکلهای بهداشتی و تذکرات کارشناسان بهداشتی توجه نمیکردند، پلمب و پرونده آنها به مراجع قضایی ارجاع داده شد.
وی همچنین اضافه کرد: به موازات این فعالیتها و عملکردهای نظارتی یکی از وظایف اصلی واحد بهداشت محیط ارایه آموزشهای لازم به صنوف مختلف در زمینه ضدعفونی و گندزدایی محیط و لوازم مورد استفاده در محل کار افراد است که در این رابطه نیز ۲ هزار و ۷۶۸ مورد نصب پوستر و آموزش به صاحبان مشاغل عمومی انجام شد.
وی بیان کرد: در این زمینه چهار هزار و ۲۱۲ مورد آموزش فردی و نصب پوستر در فروشگاههای عرضه مواد غذایی این شهرستان انجام گرفته است.
حیدری، با اشاره به شیوع بیماری کرونا و تذکر مستمر مسوولان بهداشتی مبنی بر اینکه استفاده از قلیان یکی از عوامل انتشار این بیماری است، ادامه داد: کارشناسان بهداشت محیط ۳۳۸ مورد از قلیان سراها و قهوهخانههای شهرستان بازدید کردند که از این تعداد ۴۸ مورد به عنوان واحد متخلف پلمب شد.
از شاخصترین فعالیتهای واحدهای بهداشت محیط شبکههای بهداشت و درمان اجرای طرح تشدید نظارتی در مواقع بحران و به ویژه دوران همهگیری ویروس کروناست که در این طرح واحدهای بهداشت محیط با بسیج همه امکانات و نیروهای فنی خود از ابتدای بحران با هدف حفظ و ارتقای سطح سلامت شهروندان و همچنین ارتقای شاخصهای بهداشتی مراکز تهیه، توزیع و فروش موادغذایی و اماکن عمومی بهمنظور پیشگیری از به خطر افتادن سلامتی مردم در مناطق شهری و روستایی و حتی مناطق دوردست را مورد نظارت قرار میدهند.
نظر شما