نجات اقتصاد کشور با اعمال سیاست‌های درست در پساکرونا 

تهران- ایرنا- عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: در شرایط کنونی که شیوع بیماری کرونا با توجه به اعمال تحریم‌ها آسیب های دوچندانی بر حوزه اقتصاد وارد کرده است، تنها راه نجات اقتصاد کشور می‌تواند اعمال سیاست‌های درست اقتصادی در دوران پساکرونا باشد. 

مهدی تقوی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا اظهار داشت: در وضعیت فعلی شیوع بیماری کرونا، اقتصاد کشور دچار آسیب‌هایی شده است که عامل اصلی این موضوع را می‌توان تحریم‌های طولانی مدت و تشدید آنها و همچنین برخی برنامه‌ریزی‌های اقتصادی دانست.

وی افزود: دنیا به دلیل کرونا دچار شوک اقتصادی شده است. اما مسئله مهم این است که شوک اقتصادی از درون خود اقتصاد نیست و عوامل بیرونی روی آن تاثیر گذاشته است. به همین دلیل به راحتی برای نجات اقتصاد راه حل کلی پیدا نمی شود.

عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی عنوان کرد: همه کشورها با شیوع ویروس کرونا دچار یک رکود اقتصادی شده اند؛ زیرا تقاضا در فعالیت های اقتصادی کاهش پیدا کرده و در نتیجه عرضه دچار مشکل شده است.

وی گفت: هم اکنون تولیدات کاهش پیدا کرده است و این مساله در نهایت منجر به رکود اقتصادی و بیکاری می شود. این موضوع شامل تمامی کشورهای درگیر کرونا است. البته کشورهایی که دارای اقتصاد قوی، منابع مالی و سیاست گذاری های مناسب و کارآمد هستند، آسیب کمتری دیده و سریعتر از این شوک اقتصادی عبور می کنند.

تقوی افزود: در شرایط فعلی اقتصادهای ضعیف و ناتوان که مشکلات اقتصادی جدی حتی پیش از کرونا نیز داشته اند، با مشکل بزرگ و جدیدی رو به رو هستند؛ زیرا منابعی برای هزینه کردن در راستای رفع مشکلات اقتصادی کرونا ندارند. همچنین به دلیل اینکه سیاست لازم را برای مقابله با چنین شرایطی نداشته اند، در تداوم همان سیاست های قبلی حتی با کمی تغییر، نتوانستند در کارایی اقتصادی اثر مثبت بر شرایط بگذارند.

وی تصریح کرد: کشور ما به دلیل تحریم های طولانی مدت و تشدید آنها دچار مشکلات زیادی بود و با وجود کرونا نیز مشکلات آن چند برابر شده است؛ برای اجرای هر پروژه ای ازجمله پروژه های اقتصادی، نیاز به منابع داریم و اگر منابع در دسترس نباشد، نمی توانیم پروژه ای را اجرایی کنیم؛ بنابراین اگر بخواهیم طرح و برنامه ای را برای نجات اقتصاد اجرا کنیم، نیاز به منابع مالی داریم. 

عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: مدیریت کشور در مقابله با کرونا با وجود نبود منابع مالی کافی نسبتا خوب بود، اما اگر تحریم ها وجود نداشت، می توانستیم عملکرد بسیار بهتری داشته باشیم.

تقوی افزود: در شرایط فعلی مردم به یاری هم آمده و با کمک های نقدی و غیرنقدی به اقشار نیازمند کمک کرده اند. اما کمک های مردمی یک درمان پایدار نیست و نیاز به یک درمان قطعی و منابع مالی داریم.

تقوی اظهار داشت: وضعیت اقتصادی پس از کرونا نیز در رکود باقی خواهد ماند؛ مگر اینکه پس از این شرایط به منابعی دسترسی داشته باشیم و سیاست های مناسب اقتصادی را درپیش گیریم؛ این موضوع نیاز به منابع دارد و ما سال ها است که تحریم هستیم و اعمال تحریم در این سال های طولانی، تاثیر بسیار زیادی روی اقتصاد کشور گذاشته است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha