مسائل اجتماعی از دیدگاه دین بررسی شود

تهران- ایرنا- رئیس سازمان امور اجتماعی کشور گفت: شاید دلیل ناکامی انسان در حل آسیب‌های اجتماعی این است که به مسائل اجتماعی از دیدگاه دین دیده نمی‌شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، ظهر امروز (چهار شنبه) کمیته هماهنگی نهادهای دینی برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی با رویکرد دینی با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، تقی رستم‌وندی رئیس سازمان امور اجتماعی کشور، حجت‌الاسلام سیدمهدی خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امورخیریه، حجت‌الاسلام غلامرضا عادل معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه، حجت‌الاسلام و المسلمین سید محمدحسن ربانی رئیس مرکز خدمات حوزه علمیه، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین معزی نماینده ولی فقیه در هلال احمر، حجت‌الاسلام علی جعفری معاون فرهنگی کمیته امداد امام خمینی (ره)، حجت‌الاسلام مصطفی جلالی معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی، حجت‌الاسلام روح الله حریزاوی معاون راهبردی و ارتباطات سازمان تبلیغات اسلامی در محل سالن اجتماعات سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.

در ابتدا تقی رستم‌وندی رئیس سازمان امور اجتماعی کشور با بیان این که یکی از راه‌های حل مسائل آسیب‌های اجتماعی توجه به مقدمه‌های نظری است، افزود: علت وجود آسیب‌های اجتماعی از دو نگاه دینی و نظری، متفاوت است و سؤال اصلی این است که آیا می‌شود از منظر دین به آسیب‌های اجتماعی نگریست و از نظرات دیگر نیز بهره برد.
رستم‌وندی با بیان این که « نگاه دین به علل وقوع وجود آسیب‌های اجتماعی با نگاه علوم نظری متفاوت است»، تصریح کرد: شاید رمز عدم موفقیت انسان در حل آسیب‌های اجتماعی این است که به مسائل اجتماعی از دیدگاه دین دیده نمی‌شود.
رئیس سازمان امور اجتماعی عنوان کرد: با تاکیدهای مقام معظم رهبری (مدظله)، اقدامات جاری دستگاه‌ها جواب‌گوی آسیب‌های اجتماعی نیست و دستگاه‌ها باید یک نقشه راه واحد برای این موضوع داشته باشند. دستگاه‌ها علاوه بر تبیین نقشه راه واحد باید یک الگویی داشته باشند تا نیروها و امکانات دستگاه‌ها تجمیع شود و از موازی‌کاری نیز جلوگیری شود.
وی در انتهای سخنان خود به نقش مهم نیروی مردمی اشاره و عنوان کرد: تجربه ثابت کرده است هر جایی که نیروی مردمی وارد شوند، اثربخشی کارها دوچندان می‌شود.
در ادامه سعید سعادتی معاون فرهنگی هنری ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور ابراز کرد: برای گرفتن نتیجه، نیاز به علم‌داری یک نهاد داریم؛ فعلاً علم‌داری نهادهای دینی برعهده سازمان تبلیغات اسلامی است.
وی افزود: رفع آسیب‌های اجتماعی با نگاه به مسائل اداری هیچ‌گاه حل نخواهد شد و باید اقداماتی در راستای تحول اجتماعی صورت پذیرد.
سعادتی اظهار کرد: مسئله اول در این کارگروه محتوا و موضوع است که به سه دسته دین و شاخص‌های دین، عملکرد دینداران و آثار پیامدهای دینداری تقسیم می‌شوند.
معاون فرهنگی هنری ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور عنوان کرد: یک سری حفره‌هایی در نظام و دستگاه‌ها وجود دارد و این سبب شده تا اقدامات به موقع صورت نپذیرد. باید بین نهادهای دولتی هم‌افزایی ایجاد شود تا مسئله آسیب‌های اجتماعی به خوبی رفع شود.

در ادامه حجت‌الاسلام غلامرضا عادل معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امورخیریه بر اهمیت تشکیل این کمیته تاکید و خاطر نشان کرد: ابتدا باید آسیب‌های اجتماعی که بر زندگی مردم و جامعه تأثیر گذاشته را احصا کرد و بعد از آن با آسیب‌ها مقابله کرد.
حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدحسن ربانی رئیس مرکز خدمات حوزه علمیه در ادامه و در تکمیل سخنان معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امورخیریه گفت: تهیه پیش‌نویس برای بهبود عملکرد اقدامات این کار گروه لازم و ضروری است.
در ادامه حجت‌الاسلام غلامحسین معزی نماینده ولی فقیه در هلال‌احمر به ظرفیت نهادها اشاره و ابراز داشت: استفاده از ظرفیت نهادهای دینی برای رفع آسیب‌های اجتماعی مهم است. رفع آسیب‌های اجتماعی صرفاً با ارسال بخشنامه قابل حل نیست، بلکه باید پژوهش‌های لازم برای شناخت این آسیب‌ها بیشتر شود.

معزی ادامه داد: آسیب اجتماعی فقط اعتیاد نیست، بلکه یکی از آسیب‌هایی که با آن دست و پنجه نرم می‌کنیم، رها شدن مساجد است.
وی همچنین به نقش ارتباط برقرار کردن بین خیرین و محرومان تاکید کرد و گفت: یکی دیگراز اقدامات مهم دستگاه‌ها مخصوصاً سازمان تبلیغات اسلامی، شناسایی خیرین و محرومان، و برقرای ارتباط بین آن‌ها است.
در ادامه عاطفه سعیدی نژاد مدیرکل امور فرهنگی و تبلیغی بانوان سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به نقش اساسی زنان در آسیب‌های اجتماعی خاطرنشان کرد: مسئله زن و قشر زنان محورهای مهم آسیب‌های اجتماعی است.

اثرگذاری این قشر در آسیب‌های اجتماعی غیرقابل انکار است و متاسفانه شاید تا به امروز از ظرفیت‌های مختلف طلاب خواهر ویا خواهران فعال فرهنگی در نقشه راه دستگاه‌ها جدی گرفته نشده و یا حتی سازوکاری برای حضور آن‌ها تعریف نشده است.

سعیدی‌نژاد به نقش مهم مردم در رفع آسیب‌های اجتماعی اشاره و ادامه داد: لازم است یک نهضت فرهنگی تشکیل شود تا مردم در رفع‌کردن این آسیب‌ها فعال شوند.
در ادامه سیدمهدی خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امورخیریه کشور اظهار کرد: برای رفع آسیب‌های اجتماعی سازمان تبلیغات خود را موظف می‌داند و در این راه مطالعاتی را نیز آغاز کرده است.
وی به محور قرار دادن کار جهادی اشاره کرد و گفت: برای تسریع در مصوبات این کارگروه باید کارجهادی را محور اصلی فعالیت‌ها قرار دهیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha