زالی: حماسه‌آفرینی مدافعان سلامت سریال شود

تهران-ایرنا- فرمانده ستاد عملیات مدیریت کرونا در کلانشهر تهران در دیدار با اعضای هیات مدیره خانه سینما، پیشنهاد ساخت سریال یا فیلم بلند سینمایی از حماسه آفرینی مدافعان سلامت را در دوران شیوع ویروس کرونا مطرح کرد.

به گزارش روز جمعه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نشست علیرضا زالی با اعضای هیات مدیره خانه سینما برگزار شد.

ساخت سریال یا فیلم بلند سینمایی از حماسه آفرینی مدافعان سلامت، توجه به فضای  پنهان تلخ و تراژدیک کرونا، نحوه سوگواری خانواده متوفیان، مصاحبه با بهبود یافتگان، تصویرسازی وقایع با توجه به ابعاد مختلف انسان شناسی، جامعه شناسی و روانشناسی در بحران، حمایت از اهالی سینما، استفاده از ظرفیت تاثیرگذار هنرمندان برجسته کشور در انتقال مفاهیم بهداشتی و آگاه سازی عمومی از دیگر موارد مطرح شده توسط زالی در این نشست بود.

وی با اشاره به بینش عمیق اجتماعی جامعه هنری که  قدرشناس تیم پزشکی کشور هستند، گفت: امروز مدافعان سلامت سلحشورانه در خط مقدم مبارزه با کرونا رشادت های جدی آفریدند و کارنامه بسیار درخشانی رقم زدند.

زالی با اشاره به خدمات رسانی کادر درمان و بهداشت از روزهای آغاز بحران با وجود کمبودهای موجود، تاکید کرد: در این مدت از ابتدای شیوع بیماری تاکنون حدود ۵۸ هزار بیمار کرونایی را در تهران بستری کردیم که با تلاش کادر درمان بسیاری از آنان ترخیص شده اند.

فرمانده ستاد عملیات مدیریت کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به خاطرات تلخ و شیرین، وقایع، رشادت ها و حماسه آفرینی هایی که این روزها در عرصه خدمت رسانی رخ داده است، بر ضرروت مستند سازی این صحنه های خدمت رسانی تاکید کرد.

به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، برای مستند سازی حرفه ای باید اقدامی سیستماتیک با مبانی تکنیکال انجام دهیم و شاید الان باید بیشتری از سینمای مستند داشته باشیم.

زالی به شکل گیری همبستگی اجتماعی در زوایای پنهان شهر در این بحران اشاره کرد که در سال های اخیر در سایه شهرنشینی و صنعتی شدن کم رنگ شده بود.

مستندسازی حماسه آفرینی مدافعان سلامت

وی در ادامه گفت: تمام محورهای موجود می تواند به طور خاص یک سناریو تلقی شود و سناریوهای فراوانی را در ذهن افراد مبتکر فراهم کند که در فضای داستان سرایی یا فضای واقعی تر  به این موارد توجه شود؛ بنابراین در این مقطع، مصادیق خوبی برای پرداختن به فیلمنامه نویسی و سناریو نویسی با اتمسفر موجود در مجموعه وجود داشته باشد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: زیبایی، جذابیت و لطافت هنر سینما می تواند در خدمت بخشی از آموزش همگانی قرار گیرد و با ارتقای بهداشت حرفه ای و سطح آگاهی مردم در کنترل و قطع زنجیره بیماری، ما را بهتر یاری کند.

تدوین شیوه نامه برای حضور مردم در سینما

زالی تدوین پروتکل بهداشتی مشترک برای بازگشایی سینماها را در آینده لازم دانست و با اشاره به اهمیت صیانت از سلامت افرادی که به سینما مراجعه می کنند، تدوین یک شیوه نامه اجرایی، به هنگام، پویا و متناسب با نگاه کاهش خطر را ضروری برشمرد.

وی تاکید کرد: در این شیوه نامه باید به تهویه هوا، نحوه فروش بلیط و نشاندار کردن صندلی ها، فاصله گذاری ها، کاهش زمان حضور افراد برای نمایش فیلم، تنظیف و ضدعفونی سینما بین سانس ها، مصرف نکردن مواد غذایی در سینما، استفاده از ابزار کنترلی مثل تب سنجی و محدودیت سنی توجه شود.  

آمادگی خانه سینمای ایران برای همکاری با ستاد مقابله با کرونای استان تهران

همایون اسعدیان، رییس هیأت مدیره خانه سینما در این نشست به نمایندگی از اهالی سینما از زحمات و ایثار اعضای ستاد مقابله با کرونا و تمامی کادر پزشکی و بهداشت و درمان  کشور در راستای خدمت رسانی به بیماران کرونایی صمیمانه سپاسگزاری کرد .

وی در این نشست از اقدامات خانه سینما در زمینه آماده سازی کلیپ های آموزشی و فیلم های تقدیر از مدافعان سلامت از ابتدای شیوع کرونا تاکنون خبر داد.

اسعدیان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تعطیلی پروژه های سینمایی از اوایل شیوع بیماری، تدوین پروتکل های مورد نیاز برای آغاز فعالیت سینما از چرخه تولید تا نمایش با مشارکت ستاد را ضروری دانست و بر حضور نمایندگانی از خانه سینما برای تهیه این پروتکل ها تاکید کرد.

اسعدیان اظهار داشت: پس از ابلاغ دستورالعمل ستاد مقابله با کرونا، تمام پروژه های سینمایی را با توجه به صیانت از سلامت افراد تعطیل و مشکلات اقتصادی افراد را تا حدودی رفع کردیم.

در بخش دیگری از این نشست مشترک، بر اساس اعلام اعضای خانه سینما، فیلم هایی که در آینده در خصوص کرونا ساخته می شود منظر پزشکی یا جامعه شناسی دارد.

اعضای هیأت مدیره خانه سینما از ستاد مقابله با کرونا خواستار اعلام موضوعات مورد نیاز برای تصویرسازی مدافعان سلامت شدند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha