۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۹:۳۳
کد خبرنگار: 2108
کد خبر: 83763034
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

جدال بازاریان بانه با کرونا

۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۹:۳۳
کد خبر: 83763034
جدال بازاریان بانه با کرونا

سنندج - ایرنا - بازاریان و کسبه بانه بعد از گذشت ۲ ماه تعطیلی بازار به منظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا با اضطراب و احساس ترس از افزایش شیوع بیماری کم کم واحدهای صنفی را باز کردند تا بتوانند مخارج زندگی شان را تامین کنند.

چند ماهی از شیوع ویروس کرونا سپری می‌شود این بحث همچنان در صدر مباحث روزانه مردم در محافل عمومی است و با تجربه و اطلاعاتی که در جاهای مختلف کسب کردند به انتقال تجرییات و تحلیل این بیماری می‌پرازند و گاهی هم آن را شوخی و گاهی جدی می‌گیرند.

با شیوع ویروس کرونا و اعلام آمارهای اولیه در بانه، بازاریان صنوف غیر ضروری مجتمع‌های تجاری داوطلبانه کرکره مغازهای خود را پایین کشیدند و هم‌اکنون نیز بخشی از بازاریان بویژه مجتمع‌های تجاری همچنان تعطیل هستند.

تعطیل شدن بازار بانه باعث شد بخش زیادی از مردم درآمد روزانه خود را از دست داده و خانه نشین شوند و برخی از کالاها نیز کمیاب و یا قیمت آنها افزایش چشمگیری داشته باشند،  در چند هفته گذشته بازار و مجتمع‌های تجاری بازگشایی شدند و بازاریان فصلی نو برای فعالیت آغاز کرده و پای مسافران نیز به شهر باز شد.

شغل در خطر

یکی از سرایداران پاساژی در بانه نیز در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت: درآمد ماهیانه‌ام حدود یک میلیون تومان است که در ۲ ماه اخیر بدلیل شیوع ویروس کرونا و تعطیل شدن بازار هیچگونه درآمدی نداشتم.

حسین رحیمی افزود: این پاساژها علیرغم رکود اقتصادی و مشکلات دیگر برای بسیاری از افراد منبع درآمدی ایجاد کرده اما با شیوع ویروس کرونا بیکار شدند من هم بدنبال شغل دیگری هستم تا چرخ‌های زندگی خود و خانواده را بچرخانم.

وی اظهار داشت: بازاریان بانه از روزهای نخست شیوع ویروس کرونا دوطلبانه مغازه خود را تعطیل کردند و برخی از پاساژ داران نیز اجاره یک ماه و برخی هم ۲ ماه را به مستاجرین بخشیدند.

رحیمی اضافه کرد: تعطیل شدن بازار امسال بدلیل شیوع ویروس کرونا با سال‌های گذشته تفاوت دارد چرا که امسال رکود بی‌سابقه‌ای بر بازار حاکم شد، من ۱۰ سال است با کمترین درآمد و بدون بیمه سرایدار پاساژی هستم و هر روز از روستا برای کار به شهر آمده و شب ها در آنجا می‌مانم.

کاهش کالا

یکی از مسافران که برای خرید به بانه آمده بود نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه از ۱۰ سال قبل در بانه خرید می‌کند، گفت: هر سه ماه یک بار برای خرید می‌آیم اما با توجه به شیوع کرونا نتوانستم برای عید امسال خرید کنم.

علی رضا عسگری افزود: سال‌های قبل اجناس متنوعی در بازار بانه وجود داشت و برای خرید محدودیتی نداشتیم چرا که می‌توانستیم به سلیقه تمام مشتریان خرید کنیم.

وی با اشاره به اینکه تعدادی از مغازه ها در مجتمع‌های تجاری بدلیل کمبود کالا همچنان بسته است، اظهار داشت: امسال مردم تمایل کمتری برای خرید دارند البته تا چند روز قبل بازار بسته و مردم در قرانطینه خانگی بودند البته به احتمال زیاد روزهای آینده تقاضا برای خرید کالا افزایش یابد.

عسگری خطر فرا گیری کرونا به دلیل بازگشایی بازار را خطرناک می‌داند و معتقد است مردم بیشتر از گذشته باید احتیاط کنند چون کرونا تجربه تلخی بود و مردم برای تحمیل این شرایط آمادگی نداشتند که امیدوارم با شروع کسب و کارها شرایط بهتر و رونق دوباره به بازار این شهر مرزی باز گردد.

۲ ماه بیکاری

یکی از بازاریان بانه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به وجود مشکلات اقتصادی کشور گفت: در ۲ ماه گذشته بیکار و خانه نشین شدم و درآمدی نداشتم به همین دلیل سه فقره از چک‌هایم برگشت خورد علاوه بر این خرج زندگی را به سختی تامین کردم.

آرام رزاقی با بیان اینکه خطر ویروس کرونا همچنان جان هموطنان را تهدید می‌کند، افزود: با رعایت حفظ فاصله و بکارگیری برخی از راهکارهای پیشگیرانه برای تامین مخارج زندگی خانواده مجبور شدم کارم را دوباره شروع کنم.

وی یادآور شد: با توجه به اینکه در ۲ ماه اخیر هیچگونه درآمدی نداشتم برای خرید کالای جدید امسال سرمایه ای ندارم علاوه بر این قیمت کالاها نیز افزایش داشته و اجناس ما هم باقی مانده سال قبل است که قیمت آنها با توجه به افزایش قیمت دلار بالا رفته اما ما مجبور به فروش قیمت سال گذشته هستیم.

رزاقی با اشاره به اینکه بسیاری از صاحب مغازه های شهرستان بانه اجاره بهای مغازه را بخشیدند، گفت: من اجاره نشین سازمان تبلیغات اسلامی هستم تاکنون برای بخشیدن اجاره بهای مغازه‌ها هیچگونه اقدامی نکرده البته ما هم اجاره فروردین را پرداخت نکردیم.

۶ هزار و ۶۰۶ واحد آسیب دیده در بانه شناسایی شدند

رییس صنعت، معدن و تجارت بانه نیز با اشاره به اینکه بیش از ۸۰ درصد واحدهای صنفی بدلیل تعطیل شدن بازار متضرر شدند، گفت: ۶ هزار و ۶۰۶ واحد صنفی از هشت هزار و ۵۰۰ واحد صنفی در بانه به دلیل تعطیل شدن بازار آسیب دیدند که این واحدها توسط صنوف‌ شناسایی شده مشکلات آنها بررسی و پشنهادهای برای حل مشکلات ارائه داده‌ایم.

بایزید حسینی افزود: مشکلات این واحدها به سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان منعکس شده و در صورت اجرای برنامه های حمایتی از صنوف آسیب دیده، حتما حمایت می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه در راستای مبازره با شیوع ویروس کرونا در بانه تمام واحدهای غیر ضروری تعطیل شدند  اظهار داشت: از ابتدای شیوع ویروس کرونا در شهرستان بانه با ابلاع دستور العمل های لازم در ستاد مبارزه با کرونا گشت‌های نظارتی با حضور ارگان های مربوطه تشکیل شد و فعالیت خود را در راستای اقدامات پیشگیری از شیوع ویروس کرونا آغاز کردند.

حسینی با بیان اینکه پاساژهای بانه با رعایت اصول بهداشتی باز شده است، یادآور شد: بیش از ۱۰۰ واحد متخلف که این واحدها بیشتر شامل قلیان سراها، آرایشگاه و گیم نت است در راستای مقابله با شیوع ویروس کرونا در ۲ ماه اخیر پلمب شد.

وی با اشاره به بازگشایی بازار و شروع فعالیت کسبه اضافه کرد: با بازگشایی بازار گشت‌های نظارت و بازرسی، روزانه گشت های بازرسی از بازار را طبق برنامه انجام می‌دهند و با واحدهای متخلف پر خطر که دستور بازگشایی آنها هنوز اعلام نشده،  برخورد می‌کنند.

حسینی یادآور شد: طبق بخشنامه باید ۹۰ درصد واحدهای صنفی باز باشند و تنها واحدهای پرخطر مانند آرایشگاه و گیم نت‌ها هنوز مجوز بازگشایی ندارند که روزانه ۱۵ مورد تذکر کتبی به این واحدهای صنفی داده می‌شود.

در شهرستان بانه بیش از ۱۰۰ مجتمع تجاری و ۱۰ هزار واحد صنفی وجود دارد.

شهرستان مرزی بانه با ۱۵۸ هزار نفر جمعیت در ۲۷۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.

بر اساس آخرین آمار وزارت بهداشت، تاکنون ۹۹ هزار و ۹۷۰ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده است. از این تعداد ۶۳۴۰ نفر بر اثر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ جان خود را از دست داده و ۸۰ هزار و ۴۷۵ نفر نیز بهبود یافته اند. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha