کامران خرم روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این آمار بر اساس ضخامت لایه آبدار در مخازن سفرههای آب زیرزمینی در محدوده آبخوانهای استان بدست آمده و نشان از همکاری بهرهبرداران و اقدامات مناسب این شرکت در راستای احیای منابع آبی بوده است.
وی اضافه کرد: در سال ۹۴ در ادامه اجرای طرحهای علاج بخشی منابع آب زیرزمینی در سراسر کشور، طرح ملی احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی تصویب و ابلاغ شد که شامل ۱۵ پروژه اجرایی در دشتها و محدودههای مطالعاتی است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کردستان یادآور شد: ۱۱ پروژه آن شامل انسداد چاههای غیرمجاز، تقویت و استقرار گروههای گشت و بازرسی حفاظت از منابع آب و نصب و بهرهبرداری از کنتورهای هوشمند است که در صورت اختصاص اعتبارات مناسب بسیار سودمند خواهد بود.
خرم تاکید کرد: در حال حاضر به دلیل ممنوعیت توسعه بهرهبرداری از منابع آب زیرزمینی در دشتهای شرقی استان امکان تخصیص منابع آب و مجوزهای جدید در بخش کشاورزی وجود ندارد و در بخش مصارف شرب و صنعت نیز فراخور نیاز و اهمیت صنایع از سایر منابع غیر از منابع آب زیرزمینی تخصیصهای آبی در نظر گرفته شده است.
کردستان، استانی کوهستانی و اقلیم آن متاثر از تودههای هوای گرم و مرطوب مدیترانهای است که موجب بارندگیهایی در بهار و ریزش برف در زمستانها میشود.
میزان بارندگی سالانه در شرایط عادی اقلیمی معادل ۴۵۵ میلیمتر و بیشترین میزان بارندگی سالیانه مربوط به شهرهای مریوان و بانه با حدود ۸۰۰ میلیمتر و کمترین میزان بارندگی در شرق استان حدود ۴۰۰ میلیمتر و در قسمت مرکزی یعنی سنندج نزدیک به ۵۰۰ میلی متر است.
از حوضه های آبریز اصلی استان کردستان میتوان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضههای آبریز فرعی نیز به سفیدرود شامل رودخانههای تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانههای سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانه های زرینه و سیمینه اشاره کرد.
تعداد دشتهای استان ۹ دشت بوده که ۵ دشت آن در نیمه شرقی، ۲ دشت در غرب و ۲ دشت دیگر درجنوب استان واقع شده است و دشتهای قروه ـ دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشتهای ممنوعه محسوب میشود. از مجموع ۱۶ سد کردستان، هشت سد در حال بهرهبرداری است.
نظر شما